Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kediler İçin Mama Seçimi Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Yavru Kediler İçin Mama Seçimi Nasıl Olmalı?
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Yavru kediler için mama tercihi titizlik gerektirir. Evimizde, bahçemizde hatta sokaklarda bile beslediğimiz kedilerin, yiyecekleri mamalar çok önemlidir. Çünkü kedilerin mideleri insanlardan çok daha farklıdır. Bu nedenle de tüketecek oldukları besinler özenle seçilmelidir.

Yavru Kediler İçin Mama Tercihi

yavru kediler için mama

Kedileri ev yemekleri ile beslemememiz gerekir. Çünkü ev yemekleri, bizim sindirebileceğimiz besinlerden oluşur. Kediler için aşırı yağlı, tuzlu ve katı yiyecekler uygun değildir. Bir kedi sahipleniyorsanız, mamasına aylık bir bütçe ayırmanız gerektiğini bilmelisiniz. Evet, mama fiyatları özellikle son zamanlarda epey artmış durumda. Ancak sevimli dostumuzun sağlığı için, mama konusunda ucuza kaçmamalı, aldığımız mamanın bileşenlerini iyi araştırmalıyız.

Yavru kediler için mama tercihi, kedinin ırkına ve yaşına göre farklılık gösteren bir durumdur. Yaşlı kedilere genellikle kalorisi az mamalar verilir. Bunun sebebi ise artık hareketlerinin yavaşlaması ve çok fazla kalori harcamamasıdır. Eğer yaşlı bir kediye kalorisi aşırı yüksek mamalardan verirsek, sevimli dostumuzun obezite olmasına neden olabiliriz. Yavru kedilerde ise durum tam tersidir.

Yavru kediler oldukça hareketlidirler. Onlara kalorisi az mama vermek sakıncalıdır. Çünkü gün içinde o kadar fazla hareket ederler ki vücutlarında kalori açığı oluşur. Kalori açığını tamamlamazsak, kedimiz günden güne zayıflayabilir. Bu nedenle yavru kedimiz için kalorisi ve besin değerleri yüksek mamalar tercih etmeliyiz. Bu hem yavru kedi konservesi hem de diğer mama çeşitleri için geçerlidir.

Yavru kedilere mama alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Mamanın tanecik yapısı, taze olması, besin değerleri gibi. Yavru kedisi maması almadan önce nelere dikkat etmeliyiz, hangi mamayı tercih etmeliyiz gelin beraber bakalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Doğum Belirtileri Nelerdir?

Yavru Kedi Maması Taze Olmalı

yavru kediler için mama

Siz nasıl bayat bir yemek yemeyi tercih etmiyorsanız kedinize de bayat mama vermemelisiniz. Bayat mamalar besin değerlerini kaybederler. Haliyle kedinizin alması gereken, vitaminleri kediniz için sağlayamazlar. Sırf ucuz diye bayat mama tercih etmemelisiniz. Mama alacağınız zaman kilitli ambalajda olmasına özen göstermelisiniz. Açık kedi maması alacaksanız da güvenilir yerleri tercih etmeniz gerekir.

Yavru Kediler İçin Mama Boyutuna Dikkat

yavru kediler için mama

Yavru kedilerin diş yapısı ve sindirim sistemi henüz yetişkin bir kedininki kadar gelişmediği için mama alırken tanecik yapısına dikkat etmeliyiz. Yavru kedimiz için alacağımız mamanın tanecikleri küçük ve kolay çiğnenebilir olmalıdır. Bu durum, özellikle yavru kedi kuru mama çeşitleri hususunda çok önemlidir.

Yavru Kediler İçin Mama ve Mamanın Besin Değerleri

Yavru Kediler İçin Mama

Yavru kediniz için mama alırken en dikkat dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de mamanın kalori değeridir. Kediler özellikle yavruluk dönemlerinde çok hareketlidirler. Eğer kalorisi düşük, besleyiciliği olmayan bir mama ile yavru kedinizi beslerseniz zayıflamasına neden olursunuz. Bu nedenle yavru kediniz için bir yaş kedi maması ya da kuru mama tercih ederken, mamanın besin değerlerini iyi incelemeli, hatta uzman bir veteriner hekimden destek almalısınız.

Yavru Kedi Maması Seçiminde Alerjik Reaksiyonlara Dikkat

Yavru Kediler İçin Mama

Kedilerin bazı besinlere alerjisi olabilir. Bu besinlerin içinde tavuk, balık hatta et bile olması mümkündür. Eğer kediniz için aldığınız mama kedinizde herhangi bir alerji yaptıysa kedinizi zaman kaybetmeden veterinere götürmelisiniz.  Kedinizin hangi besine alerjisi olduğunu öğrendikten sonra ise kesinlikle o maddenin barındırdığı mamaları tercih etmemelisiniz.

Yavru Kediler İçin Mama ve İçindekiler Kısmı

Yavru Kediler İçin Mama

Mamaların içeriği, sevimli dostlarımızın sağlığı için çok önemlidir. Alacağınız mamanın vitaminler açısından zengin olması özellikle gelişim çağında olan yavru kedinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Mama alacağınız yerdeki görevlilerin tavsiyeleri doğrultusunda mama tercihi yapmanız iyi bir tercih olacaktır. Çünkü mamalar kendi aralarında sınıflara ayrılırlar. Hemen hemen her cins kedi için farklı türde mamalar mevcuttur. İçindekiler kısmını iyi okumalı kediniz için  en uygun mamayı tercih etmelisiniz. Bu, yavru kedi ödül mamaları için de geçerlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Diş Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Mamaların protein açısından yüksek olması çok önemlidir. Özellikle yavru kediler çok fazla karbonhidrata ihtiyaç duymazlar.  Yavru kediniz için alacağınız mamanın protein değeri bakımından yüksek olmasının yanı sıra, sadece kedinizi doyuracak kalitesiz tahıllardan da arınmış olması gerekmektedir.  Kedi mamalarının içinde yeterli miktarda A, B, C ve B12 vitaminlerinin bulunması, yavru kedinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecek, sindirim ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır.

Yavru kediniz için tercih edeceğiniz mamanın içeriği, kedinizin tüy sağlığı için çok önemlidir. Besin değeri açısından düşük, bayat ve ucuz mamalar, sevimli dostlarımızın tüylerinin çok fazla dökülmesine, parlaklığının ve canlılığının yitirmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle özellikle yavru kedimiz için mama satın alırken dikkat etmeli, içeriğini araştırmadan ve güvenmediğimiz yerlerden mama almamalıyız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.