Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Sokak Köpeği Ne Yer? Yavru Sokak Köpeğine Ne Verilir?

Abone Ol 
Yavru Sokak Köpeği Ne Yer? Yavru Sokak Köpeğine Ne Verilir?

Yavru sokak köpeği ne yer? Yavru sokak köpeklerine doğru ve yeterli beslenmeleri için farklı mamaları hazırlayıp vermeniz mümkündür. Bu mamalar köpeklerin damak tadına hitap edeceği gibi sağlıklı beslenmelerini de desteklemelidir. Sokak köpekleri lezzet konusunda evde bakılan köpekler kadar seçici davranmazlar ancak yine de keyifli bir yemek yemeleri de onları mutlu edecektir. Peki, yavru sokak köpeği ne yer?

Yavru Sokak Köpeği Ne Yer?

Yavru sokak köpeklerinin gelişimi için dengeli ve düzenli beslenmeleri gerekir. Tıpkı evde bakım gören yavru köpekler gibi onların da gelişimlerini sağlıklı şekilde tamamlamaları için almaları gereken belli besin öğeleri mevcuttur. Evde hazırlanacak olan mamaların ya da köpeklere verilecek olan mamaların, gelişimi destekleyici niteliğe sahip olması gerekir.

Yavru Köpekler İçin Kuru Mama

Yavru sokak köpeği ne yer? Yavru köpekler için önemli bir besin olan kuru mamalar, öncelikle köpeklerin ağız sağlığını destekler. Çıtır çıtır mama, plak ve tartar oluşumunu azaltarak köpeğin dişlerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle, kuru mama yiyenler, yalnızca konserve yiyecekleri yiyenlere göre daha iyi nefes alma eğilimindedir. Kuru mama, aynı zamanda köpeklerin sevdiği tatları sunar. Konserve gıdalardan farklı olarak kuru mama, açıldıktan sonra soğutma gerektirmez ve bu yüzden direkt olarak sokak köpeklerine sunulabilir. Yavru köpeğe mama verecekseniz, yavru köpekler için özel olarak geliştirilen mamalardan seçtiğinizden emin olmalısınız.

Yavru köpekler için kuru mama çeşitlerini online mağazamızda bulabilirsiniz.

Yavru Köpekler İçin Konserve Mama

Yavru sokak köpeği ne yer? Konserve, taze veya dondurulmuş kaliteli ıslak yiyecekler, kaliteli kuru yiyecekler kadar besinler açısından zengindir. Bugünlerde organik, tahılsız, bol proteinli ve daha fazlası dahil olmak üzere hemen hemen her köpek diyeti için bir konserve mama formülü var. Konserve mamaların daha yüksek nem içeriği bulunur. Bu da köpeğin susuz kalmasına ve idrar yolu problemlerinden kaçınmasına yardımcı olabilir. Konserve mamalar, kuru mamalar kadar protein içerir, ancak daha az karbonhidrat içerir. Bu, fazla kilolu köpekler veya yiyecek hassasiyeti olan köpekler için büyük bir öneme sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Çikolata Yer Mi?

Yavru köpekler için konserve mama çeşitlerini online mağazamızda bulabilirsiniz.

Yavru Köpekler İçin Yaş Mama

Yavru köpekler 6. haftadan itibaren çiğneme alışkanlığı kazanmalıdır. Yaş mamalar bunun için idealdir. Yavru köpekler için özel üretilen ve sokak hayvanlarına destek olmak için uygun fiyatlı olarak piyasaya sunulan mamalar mevcuttur. Bu mamalardan alarak bir kaba dökmek ya da köpeklerin yiyebileceği alanlara boşaltmak en iyisi olacaktır. Köpekler yaş mamaları hem lezzetli hem de çekici bulur. Yaş mamalar sayesinde yavru köpekler iyi bir şekilde beslenebilir ve gelişimlerini devam ettirebilirler.

Süt ve Süt Tozu

Yavru köpeklerin ilk 6 hafta süt ya da süt tozu ile beslenmesi önerilir. Köpeklerin bağışıklık sistemleri henüz yeteri kadar gelişmediğinden ve gelişimleri de tamamlanmadığından, anne sütü ya da süt tozu içmeleri önemlidir. Bu nedenle köpeklerin süt tozu ile beslenmesi gerekli olabilir.

Yavru köpeğin anne sütü içemediğini fark ederseniz petshoplarda satılan süt tozlarından alıp ölçüsüne uygun şekilde karıştırıp vermeniz gereklidir. Bu süt tozları anne köpeklerin süt tozlarına benzer içeriğe sahiptir ve köpeklerin iyi şekilde beslenmesine yardımcıdır. 6 haftalıktan büyük olan köpeklerin çiğneyebileceği içerikler verilmesi ya da daha besleyici ve doyurucu olan farklı yiyeceklerin sunulması gerekir.

Et ve Tavuklu Sulu Makarna

Tuzsuz ve yağsız olarak hazırlanan makarnanın içine eklenecek olan et suyu ile köpeklerin sağlıklı gelişimi desteklenebilir. Et suyu hem kasların, kemiklerin ve eklemlerin gelişimine katkı sağlar hem de besleyici özelliğe sahiptir. Ayrıca yumuşak yapılı olan makarna, çiğnemeye yeni başlayan köpeklerin kolaylıkla tüketmesi için yeterli dokuya sahiptir.

Köpeklere ayrıca tavuk suyu içeren makarnalar da yapılabilir. Tuz ve yağ içeriği olmaması önemlidir. Tavuk ya da et suyu içeriği köpeklerin gelişimine ve büyümesine yardımcıdır. Bu makarnaların içine tavuk parçası, et parçası, pişirilmiş işlenmiş et ürünleri de eklenebilir. Bu ürünlerin her birinin pişmiş olması çok önemlidir. Köpeklerin çiğ etlerden bulaşabilen rahatsızlıklardan uzak kalması için bu mamaların içindeki et ürünlerinin pişirilmesi gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Field Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Haşlanmış Tavuk

Köpeklerin sağlıklı beslenmesi için gerekli olan kaliteli proteini barındıran tavuk, haşlanarak yavru köpeklere sulu şekilde verilebilir. Köpekler bunu bir çorba gibi içebilir ve yemesi oldukça kolaydır. Tavuğun parçalara ayrılarak çiğneme kolaylığı sağlaması gerekir. Ayrıca içine ekmek parçaları ve tavuğun suyu da eklenirse köpekler için hem besleyici hem de doyurucu bir mama olacaktır.

Köpekler için haşlanmış tavuk yalnızca besleyici bir mama olmakla kalmaz. Kas, kemik ve eklem gelişimini desteklediği gibi köpeklerin damak tadına da hitap eder. Bu sayede köpekler yalnızca sağlıklı beslenmekle kalmaz. Aynı zamanda keyifli bir yemek yiyebilirler.

Yavru sokak köpeği ne yer açıkladık. Köpekler için kaliteli, zengin içerikli ve besleyici köpek maması çeşitleri ZOO’da!

Yavru köpekler hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.