Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları

Yürüyüş yapmayı seven köpek ırkları, hareket etmekten ve doğada gezintiye çıkmaktan memnun olan cinslerdir. Bir köpek sahiplenecekseniz ve köpeğinizi gittiğiniz her yere götürmek istiyorsanız; hareketli köpek ırkları arasından seçim yapabilirsiniz.

Bazı köpekler, kampa gitmek, yürüyüş yapmak, koşmak, doğa ile zaman geçirmek söz konusu olduğunda en iyi arkadaşlardır. Yüksek enerji düzeyi ve fiziksel yetenekleri sayesinde bu köpekler, doğanın ve yürümenin tadını çıkarırlar.

Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları Hangileri?

Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları

Köpeklerin birçoğu yürüyüş yapmayı ve açık hava gezintilerini sever. Hatta çoğu köpek ırkı, cinsi ne olursa olsun yürüyüş arkadaşı olmak için idealdir. Ancak bazı köpekler bu noktada daha başarılıdır. İşte yürüyüş yapmayı seven köpek ırkları…

1. Border Collie Köpek Irkı

Enerjik köpek ırkları arasında yer alan Border Collie, popüler bir evcil hayvandır. Zekası, çalışma kabiliyeti, enerji seviyesi ve sevimliliği ile bir adım öne çıkar. Egzersiz arkadaşı arayanlara hitap eder. Yürüyüşçüler ve dağcıların ilk tercihlerinden biri olur. İster köpek tasması ile isterseniz tasmasız olarak bu köpek ırkıyla yürüyüşlere çıkabilir, harika zamanlar geçirebilirsiniz.

2. Treeing Walker Coonhound Köpek Irkı

Çevik, atletik ve eğlenceli bir köpektir. Çok bilinen bir ırk değildir. Özellikle tırmanış yapma kabiliyeti ile bilinir. Tazı grubundan gelen bir köpek cinsidir. Bundan dolayı hızlıdır. Yüksek av sürüşü olduğundan dolayı kuşlara, sincaplara ve diğer canlılara zarar gelmesini istemiyorsanız; köpek tasması eşliğinde gezinmesini sağlamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Özellikleri Nelerdir?

3. Rhodesian Ridgeback Köpek Irkı

Yürüyüş yapmayı seven köpek ırkları arasında bir diğeri de Rhodesian Ridgeback köpek ırkı oluyor. Sağlam yapılı, atletik ve çevik bir köpektir. Güçleri ve çeviklikleri nedeniyle bu köpekler tarih boyunca aslan avcıları olarak kullanıldı. Günümüzde ise popüler bir evcil hayvandır. Besin içeriği açısından zengin olan kaliteli köpek mamaları ile beslenmeleri önemlidir. Enerjisi bol olan bir köpektir. Bakım ve beslenme ihtiyaçları yeterince karşılanırsa harika bir evcil hayvan olur.

4. Avustralya Çoban Köpeği Irkı

Yüksek enerjili köpeklerden biridir. Diğer birçok çoban köpeği gibi açık hava etkinliklerini çok sever. Aktif ve çevik bir köpektir. Sonsuz enerjisi ile size her türlü aktivitede eşlik edebilir. Köpek oyuncakları ile oynamaktan, insanlarla vakit geçirmekten ve uzun yürüyüşlerden hoşlanır. Bol miktarda günlük aktiviteye ihtiyacı vardır.

5. German Shorthaired Pointer Köpek Irkı

Yürüyüş yapmayı seven köpek ırkları listesinde yer alan German Shorthaired Pointer, oldukça popüler bir evcil canlıdır. Son derece yüksek enerjili bir köpektir. Bolca egzersizle birlikte gelişir. Arkadaş canlısı, sevgi dolu bir hayvandır. Eğitimlere hızlı yanıt verir. Köpek eğitim ürünleri ile bu süreç desteklenmelidir. Çevikliği ve dayanıklılığı ile tanınan bu köpek, iyi bir spor arkadaşı olabilir.

6. Jack Russell Terrier Köpek Irkı

Büyük köpek ırkları yerine küçük bir köpek arayışınız varsa Jack Russell Terrier köpekler doğru bir seçimdir. Bu enerjik yürüyüş arkadaşı, aynı zamanda zeki olmasıyla da dikkat çeker. Köpek zeka oyuncakları ile oynamaktan, diğer köpeklerle ve insanlarla vakit geçirmekten, yürüyüşten zevk alan bir köpektir. Esasen haşarat avlamak için yetiştirilmiş olsa da günümüzde evcil hayvan olarak tercih edilmektedir.

7. Miniature Pinscher Köpek Irkı

Sahibine çok düşkün, cesur ve sevimli bir köpektir. Genellikle on kilo civarındadır ve kompakt bir vücuda sahiptir. Eğlenceyi, macerayı sever. Dayanıklı bir köpektir ve uzun yürüyüşler için idealdir. Hem diğer köpeklerle hem de çocuklarla arası iyidir. Sağlıklı kalması için kaliteli ve protein açısından yoğun olan köpek mamaları ile beslenmesine dikkat edilmelidir. İyi bakıldığı zaman 16 seneye kadar yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beagle Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.