Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Köpek Maması Tavsiyesi

Abone Ol 
10 Maddede Köpek Maması Tavsiyesi

Evcil hayvan dostunuzun uzun vadeli sağlığı için köpek maması tavsiyesi arıyor olabilirsiniz. Zengin içerikli, tam ve dengeli mamalarla beslenen köpekler, daha sağlıklı ve mutlu olurlar. Sağlıklı bir köpek maması proteinler, yağlar, mineraller, protein, vitaminler ve su bakımından yoğun olmalıdır. Peki, en iyi köpek mamaları hangileri? İşte, köpek maması önerileri!

https://www.youtube.com/watch?v=4sEihr7B9yE

Köpek Maması Alırken Bunları Unutmayın

Köpek maması tavsiyesi öncesinde köpek maması alırken dikkat etmeniz gereken hususlara değinelim:

Köpek Maması Taze Olmalı

Çoğumuz, köpeklerimizi yaş ve kuru mama ile beslemekteyiz. İşlenmiş köpek mamaları ve bayatlamış ürünler, elbette köpek dostlarımızın sağlığı bakımından risk teşkil eder. Taze bir köpek mamasını dostunuz büyük bir iştahla tüketecektir. Köpeklerin sağlıklı kalmaların sağlamak için mamanın tazeliği çok önemlidir. Taze mamalar, çoğunlukla yüksek besin içeriği ile dikkat çeker. Bu mamalarda zararlı katkı maddeleri de bulunmaz.

Köpeğinize Uyan Mamalar

Köpek maması tavsiyesi alırken, ürünün dostunuzun genel sağlık gereksinimlerine uyum sağladığından emin olmalısınız. Örneğin, köpeğiniz kısırlaştırma operasyonu geçirdiyse, ona bir süre boyunca kısırlaştırılmış köpek mamalarından sunmanız gerekir. Ayrıca bilmelisiniz ki, çoğu köpeğin beslenme ihtiyacı birbiri ile aynı değildir. Yaşlı bir köpekle yavru köpeğin aynı mama ile beslenmesi doğru değildir. Yaşlı köpeğin besin gereksinimi ile yavru köpeğin ihtiyacı aynı olmaz. Bu nedenle de mamaları da farklı olmak zorundadır. Köpek maması alırken bu detaylara da odaklanmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Artrit Belirtileri ve Nedenleri

Mamaları Tanıyın

Köpek maması tavsiyesi sırasında mamaları tanımak da son derece önemlidir. Köpek mamaları farklı boyut, şekil ve aromalarda üretilir. En iyi köpek mamaları arasından seçim yapmak istediğinizde kuru, yaş, ödül ve konserve mama gibi seçeneklerle karşılaşırsınız. Bir mama hakkında araştırma yaparken mutlaka güvenilir kaynaklara odaklanmalısınız.

İçindekiler Bölümüne Göz Atın

Köpek maması tavsiyesi aldıktan sonra mamanın içindekiler bölümüne göz atmayı unutmamalısınız. Mamanın içindekiler kısmı size fikir verebilir. Böylece dostunuz için doğru mamayı seçip seçmediğinizden emin olursunuz. Ürünün ismi, ağırlığı, üretici firmanın ismi, bileşenler gibi tüm detayları burada bulabilirsiniz. Bununla beraber, mamanın içindekiler alanında yazan maddelerin, tüylü arkadaşınızın beslenme gereksinimine hitap ettiğinden de emin olmanız gerek.

Tam ve Dengeli Mamalar Seçin

Köpek maması tavsiyesi aldığınızda ürünün dengeli ve tam olmasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Köpeğinizin sağlıklı kalmasını sağlamak adına gereksinim duyduğu bileşenleri almasını sağlamalısınız. Bunu ancak kaliteli ve besleyici mamalar ile gerçekleştirebilirsiniz. Dostunuzun ihtiyacı olan bileşenlerin, mamanın içindekiler kısmında yer alıp almadığını kontrol etmeyi ihmal etmemeniz gerek.

Köpek Maması Tavsiyesi

Köpek maması alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Şimdi de 10 maddede köpek maması tavsiyesi listemize geçelim:

Dog Chow Adult Chicken Tavuklu Yetişkin Köpek Maması 14 Kg

köpek maması tavsiyesi

Dog Chow tavuklu mama, köpeğiniz için lezzetli ve sağlıklı bir seçimdir. Tavuk aromasına bayılan köpekler, bu mamayı büyük bir afiyetle tüketir. Yetişkin köpeklere özel olarak üretilen mama, yapısında yeteri kadar protein ve vitamin barındırmaktadır. Bu sayede köpeğinizin kemik, kas ve sindirim sistemini optimal şekilde destekler. Bu mamayı her türlü ırktan yetişkin köpeklere sunabilirsiniz.

Royal Canin Golden Retriever Adult Yetişkin Köpek Maması 12 Kg

köpek maması tavsiyesi

Köpek maması tavsiyesi söz konusu olduğunda öne çıkan ürünlerden biri de şüphesiz ki Royal Canin mama olur. Eğer Golden köpek besliyorsanız; bu mamayı gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Protein başta olmak üzere vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar bakımından zengin olan bu köpek maması ile sevimli dostunuzun en iyi biçimde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  10 Maddede Tüy Dökmeyen Köpek Listesi

Brit Care Puppy Tahılsız Kuzu Etli Yavru Köpek Maması 3 Kg

köpek maması tavsiyesi

Brit Care mamalar ile hem yavru hem yetişkin köpeklerin sağlıklı beslenmesi mümkündür. Markanın bu ürünü ise yavru köpeklere özel olarak geliştirilmiştir. Yavru köpeğinizin büyümesi ve genel gelişimi açısından ideal bir mama arıyorsanız; kesinlikle bu mamaya yatırım yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu mama içinde yer alan önemli besin bileşenleri tam da yavru köpeğinizin sağlığı düşünülerek oluşturulmuştur.

Pro Plan Optistart Orta Irk Tavuklu Yavru Köpek Maması 12 Kg + 2 Kg

köpek maması tavsiyesi

Köpek maması tavsiyesi arasında bir diğeri de Pro Plan mama oluyor. Yavru köpekler için özel olarak geliştirilen bu mama, orta ırka mensup köpek dostlarımıza sunulabilir. En kaliteli besin bileşenlerini yapısında barındıran ürün, oldukça faydalı bir şekilde formüle edilmiştir. Bu mama sayesinde köpeğinizin genel sağlığını iyi biçimde desteklerken diğer yandan mamanın lezzeti ile köpeğinizin mutlu olmasını da sağlayabilirsiniz.

N&D Morina Balıklı ve Portakallı Küçük Irk Köpek Maması 2,5 Kg

köpek maması tavsiyesi

Köpek maması tavsiyesi listemizde N&D mama da yer alıyor. Öncelikle ürün, portakal ve balık aroması sayesinde köpek dostlarımızın damak tadına hitap etmeyi başarıyor. Herhangi bir köpek bu mamayı afiyetle tüketebilir ve köpeğin mutluluk düzeyi artabilir. Elbette mamanın en önemli özelliği ise besinsel yoğunluğudur. Bu mama ile köpek dostunuzun protein, mineral ve vitamin gereksinimini karşılayabilirsiniz.

Reflex Kuzu Etli Sebzeli Pirinçli Yetişkin Köpek Maması 15 Kg

köpek maması tavsiyesi

Reflex markasının en iyi ve en çok beğenilen ürünlerinden biri de bu mamadır. Yetişkin köpekler için kuru mama arayışında olanlara tavsiye edeceğimiz ürünler arasındadır. Pirinç, et ve sebze gibi aroma karışımına sahip olan bu lezzetli mamayı köpek dostunuz beğenerek tüketecektir. Hem protein hem de vitamin, karbonhidrat, mineral ve sağlıklı yağlar açısından yoğun olan bu mama, köpeğinizin genel vücut sağlığını destekleyecek nitelikler içerir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Barınaktan Köpek Sahiplenmek İçin Gerekenler

Proart Somonlu Pirinçli Ezme Konserve Köpek Maması 400 Gr 12 Adet

köpek maması tavsiyesi

Köpek maması tavsiyesi listesinde bir diğeri de Proart mama oluyor. Konserve köpek maması olarak öne çıkan ürün, somon ve pirinç aroması içerir. Ezme şeklinde olan bu mamayı dostunuz kolay şekilde tüketebilir. Bu özel konserve mama sayesinde sevimli dostunuzun nem gereksinimi de karşılanmış olur. Proart konserve yaş köpek maması protein bakımından da inanılmaz yoğundur. Bu sayede köpeğinizin sağlıklı kalmasına destek olur.

Advance Yorkshire Terrier Tavuklu Pirinçli Köpek Maması 1,5 Kg

köpek maması tavsiyesi

Köpek maması tavsiyesi listemizde sırada Advance mama yer alıyor. Yorkshire köpekler için mama arayışındaysanız; bu özel formülü gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Tavuk ve pirinç aroması ile dikkat çeken Advance mama, dostunuzun sağlıklı beslenmesine izin verir. En önemlisi de protein açısından yoğun bir mamadır ve bu da köpeğinizin kas ve kemik gelişimine katkı sağlayacağını garantiler. Bir yetişkin maması olan ürün, yetişkinlik döneminde olan tüm Yorkshire köpeklere hitap eder.

Reflex Plus Orta ve Büyük Irk Somonlu Yetişkin Köpek Maması 3 Kg

köpek maması tavsiyesi

Köpek maması tavsiyesi listemizde yer alan bu Reflex mama, orta ve büyük ırktan tüm köpek dostlarımız için ideal bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Somon aromasıyla dikkat çeken bu köpek maması, özellikle balıklı mamaları beğenerek tüketen köpekler için ideal bir seçimdir. Bu mama ile köpek dostunuzun protein başta olmak üzere sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller gibi besin bileşenlerini yeterince almasını sağlarsınız.

O’Dog Dana Etli Kemik Köpek Ödülü 100 Gr

köpek maması tavsiyesi

Köpek ödül mamaları, evcil hayvan dostlarımızın gelişimi, mutluluğu ve eğitimi açısından çok önemlidir. Bunun farkında olan O’Dog markası, köpekler için lezzetli ve sağlıklı bu mamayı geliştirmiştir. Dana etli formülü ve kemik formu sayesinde ürün, tam da köpeğinize hitap ediyor diyebiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.