Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede En Popüler Çin Köpek Irkları

Abone Ol 
9 Maddede En Popüler Çin Köpek Irkları

Çin köpek ırkları dünya çapında popülerdir. Bu sevimli canlılar, evcil hayvan olarak sıklıkla tercih edilir. Köpekler, yaklaşık yedi bin senedir Çin kültürünün önemli bir parçasıdır. Ülkede koruyuculuk, taşıma, avcılık ve hayvancılık alanında köpekler, aktif rol oynamıştır. Çin’den gelen köpek cinsleri oldukça fazladır. Bunlar arasında en popüler olanları sıraladık.

https://www.youtube.com/watch?v=HaHqsxizGA4

Çin Köpek Irkları Hangileri?

Çin köpek ırkları arasında en bilinenler:

1. Pug Köpek Irkı

Çin Köpek Irkları

Pug köpekler arkadaş canlısı, tatlı ve idare edilebilir hayvanlardır. İyi bir aile köpeği olabilir. Aynı zamanda dünya çapındaki en eski cinslerden biridir. M.Ö 400 civarında Tibetli bir insanın en yakın arkadaşı olarak Çin’de ortaya çıkmıştır. Pug, sevgi dolu, eğlenceli, bakımı kolay bir köpektir. İyi koşullarda bakılırsa 13-15 sene kadar yaşayabilir.

2. Pekingese Köpek Irkı

Çin köpek ırkları söz konusu olduğunda en bilinenlerden biridir. Başlangıçta kraliyet ailesinin evcil hayvanı olarak dikkat çekiyordu. İlerleyen dönemlerde herkes tarafından ilgi gördü ve dünya çapında tanınır oldu. Küçük boyutlara sahip olan Pekingese köpekler, hemen herkes için çok uygundur. Tüylerinin köpek tarağı ile düzenli bakıma ihtiyacı olur. Bakım ve beslenme gereksinimleri karşılandığı taktirde 12-14 sene kadar yaşayabilir.

3. Shih Tzu Köpek Irkı

Çin köpek ırkları

Eğlenceli bir kişiliğe sahip olan Shih Tzu köpekler, minik bir aslan görünümü sunar. Yüzyıllar boyunca Çin soyluları tarafından tercih edilen bu köpekler, Çin’in en asil köpeği kabul edildiler. Kökeni oldukça eskidir. O günden bu yana varlığını sürdürmektedir. 10-16 sene kadar hayatta kalabilir. Ancak kaliteli köpek mamaları ile beslenmeli, bakım ihtiyacı en iyi şekilde karşılanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Canaan Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

4. Shar-Pei Köpek Irkı

Çin köpek ırkları listesinde yer alan Shar-Pei köpekler, kendilerine has kırışık bir yüz görünümüne sahipler. Mavi siyah dilleri, küçük kulakları ve pürüzsüz tüyleri ile öne çıkan bu köpekler, eşsiz ve nadir bir cinstir. Av ve bekçi köpeği olarak sıklıkla tercih edilir.

5. Chow Chow Köpek Irkı

Çin köpek ırkları

Chow Chow köpekler, ayıya benzeyen köpek olarak da dikkat çeker. Bu sevimli hayvanlar, sakin doğaları, uyumlu olmaları ve bakımlarının kolaylığı nedeniyle çoğu insan tarafından tercih edilir. Eşsiz bir köpektir. Tüy bakımı aksatılmamalıdır. Hem çocuklar hem de diğer köpekler ile iyi geçinir. Yürüyüşlere çıkmayı, köpek oyuncakları ile vakit geçirmeyi çok sever.

6. Chinese Crested Köpek Irkı

Chinese Crested köpekler, Çin’e özgü bir başka popüler köpek cinsidir. Eski bir köpektir. Ancak türün ne zaman ortaya çıktığına dair kesin bilgiler bulunmamaktadır. Tüysüz Afrika köpeklerinin soyundan geldiği düşünülmektedir. Küçük bir hayvandır ve evcil olarak dünya çapında popülerliğini sürdürür. 13-18 yıl kadar yaşayabilir.

7. Xiasi Köpek Irkı

Nadir köpeklerden biridir. Çin köpek ırkları arasında yer alan Xiasi köpekler, 1080 senesinde ortaya çıkmıştır. Kaslı vücuda sahip ve güçlü bir av köpeğidir. Cins tipik olarak av köpeği olarak tercih edilse de harika bir aile dostu da olabilir. Çin’de bu köpeklere sahip olmanın, zenginlik getireceğine inanılır.

8. Kunming Kurt Köpeği Irkı

Kurt köpeği ile melezlenmesi sonucunda elde edilen Kunming Kurt Köpeği, 1950’lerde Çin’de ortaya çıktı. Bu köpekler, Alman Kurt Köpeği ile akrabadır. Bazı yerlerde Çin Alman Çoban Köpeği olarak da geçer. Asker, polis, av ve bekçi köpeği olarak tercih edilir. Ayrıca Çin genelinde popüler bir aile köpeğidir.

9. Japanese Chin Köpek Irkı

İsmine rağmen bu köpeklerin Çin kökenli olduğu düşünülmektedir. Tibet Spaniel köpekleri ile akrabadır. Kediye benzeyen, sevecen ve sakin bir köpektir. Bakım gereksinimleri çok fazla değildir. Çocuklu aileler için de çok uygundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sussex Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.