Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Nadir Kedi Cinsleri

Abone Ol 
10 Maddede Nadir Kedi Cinsleri
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Kedi dostlarımız çok çeşitli boyut, şekil ve renklere sahiptir. Nadir kedi cinsleri, kedi meraklıları tarafından ilgi görüyor. Peki, nadir bulunan kedi ırkları hangileri?

Nadir Kedi Cinsleri

Nadir Kedi Cinsleri

Çoğu insanın ilgisini çeken nadir kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Scottish Fold Kedi Cinsi

Sevimli görüntüsü, kıvrık kulakları, sakinliği ve sevecenliği ile öne çıkan bir kedidir. Benzersiz bir görünüme sahip olan bu kediler, özellikle de kulakları ile dikkat çekerler. 1960’larda Birleşik Krallık’ta yetiştirilmiştir. O günden bu yana varlığını sürdüren bir cinstir. Besleyicilik yönü yüksek olan kaliteli kedi maması yemelidir.

2. Norveç Orman Kedisi Cinsi

İlk kez Antik Romalılar tarafından tanıtılan bir kedidir. Norveç’e özgü olduğu bilinmektedir. Soğuk iklimleri seven bir cinstir. 1980’lerden sonra popülaritesi bir hayli artmıştır. Eğlenceli, doğal ve atletik bir kedidir. Tüy bakımına özen gösterilmeli ve kedi fırçası ile bakımları mutlaka yapılmalıdır.

3. Sfenks Kedi Cinsi

Nadir kedi cinsleri arasında bir diğeri de Sfenks kedisi oluyor. Bu kediler tüysüz olmalarıyla bilinir. Belirgin fiziksel özelliklerinden biri de büyük ve üçgen kulaklarıdır. Bu kedi ırkı özellikle evcil hayvan alerjisi olanlar için uygundur. Çünkü tüyleri yoktur.

Tüyleri olmadığı için genelde soğuktur. Bu yüzden de kedi yatağı gibi kedi malzemeleri onu sıcak tutacak bir stilde olmalıdır. Başka tüysüz kediler olsa da bu kedi cinsi sosyal, enerjik ve sevimli olmasıyla bir adım öne çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Chartreux Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

4. Egyptian Mau Kedi Cinsi

Mısır kedisi olarak bilinen Egyptian Mau, nadir kedi cinsleri arasındadır. Benekli bir tüy deseni vardır. Bu yüzden de farklı bir görüntü sergiler. Genelde tüy görüntüsü nedeniyle insanlar tarafından tercih edilir. Güzel görünümüne ek olarak avcılık ve arkadaşlık yeteneği ile de bilinir. En eski evcil kedi ırklarından biridir. 1980’lerden bu yana tanınmaktadır.

5. Korat Kedi Cinsi

Tarihleri binlerce yıl öncesine dayanmasına rağmen özellikle son on senedir popüler olan bir kedidir. Cins aslen Tayland’a özgüdür. 13’üncü yüzyıldan beri varlığını korumaktadır. 1800’lerde Avrupa’ya tanıtılmış bir ırktır. Küçük vücudu, maviye yakın tüy rengi, geniş gözleri ile bilinen bir kedidir. Sağlıklı kalması için protein açısından yoğun olan kedi maması yemesi önemlidir.

6. British Shorthair Kedi Cinsi

Hem sevimli hem de sakin bir kedi arıyorsanız; British Shorthair doğru bir seçim olacaktır. Biraz çekingen bir kedidir. Sessiz ve sakin olmasıyla bilinir. Bakım gereksinimi çok değildir. Kedi oyuncakları ile oynamayı sever. Çocuklarla çok iyi anlaşır.

7. Peterbald Kedi Cinsi

Nadir kedi cinsleri listesinde Peterbald kedisi de var. Bu evcil dostlarımızın uzun bir geçmişi bulunmuyor. İlk olarak 1980’lerde Rusya’da ortaya çıktı. Tüysüz bir kedidir. Bu sebeple de tüye alerjisi olanların tercih ettiği bir cinstir. Protein bileşeni açısından zengin olan kuru kedi maması, ödül ve yaş mamalar tüketmelidir.

8. Munchkin Kedi Cinsi

Kısa, bodur ve seyrek tüyleri ile karakterize olan bir ırktır. Farklı görünümü ile dikkat çeker. Sevimli ve dışa dönük bir kedidir. Diğer kedilerle ve çocuklarla arası iyidir. Hareketli bir evcil canlıdır. Bu nedenle de kedi tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmayı çok sever.

9. American Bobtail Kedi Cinsi

Kısa kuyruklu bir kedi türüdür. Harika bir evcil hayvandır ve her ortama uyum sağlamayı bilir. Bu eşsiz cinsi bulmak biraz zordur. 2000’lerden sonra popülaritesi artış göstermiştir. Tüm dünyada bilinen bir cinstir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Olmalı?

10. Laperm Kedi Cinsi

Nadir kedi cinsleri arasında yer alan Laperm kedisi, farklı renk ve desenlerde tüy yapısına sahip olabilir. Dalgalı tüyleri ona benzersiz ve orijinal bir görüntü katar. Tüy görünümü nedeniyle çok beğenilen bir kedidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.