Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Bakımı Hakkında İpuçları

Abone Ol 
Kedi Bakımı Hakkında İpuçları
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedi bakımı hakkında ipuçları ile sizlerleyiz. Kedi sahiplendikten sonraki süreç için ilk başta pek acemi kalırız. Öncelikle eğer ilk defa kedi sahipleniyorsanız bir veteriner hekim kontrolünde bu süreci yönetmeniz önemlidir. Zira bu süreç kediler için minimum streste olmalıdır ve bu kedinizin sağlığı için mühimdir.

Kedi Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

kedi bakımı hakkında

Kedi bakımı hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız gerekir. Kedi sahiplendiniz ve kedi eve geldi, ilk yapmanız gereken temiz bir kaba mama ve su koyup bunların yerini göstermektir. Kedi mama ve su kabı kullanışlı olmalıdır. Sağlıklı materyallerden üretilen kaplardan satın almalısınız. Ayrıca kedi maması da kedinin beslenme gereksinimlerine hitap etmelidir.

Akabinde kum kabının yerini göstermelisiniz ve bir iki kez kumun içine koyarak koklamasını ve alışmasını sağlamanız lazım. Kedi kumu seçiminde dikkatli olmalısınız. Kedinizin sağlığını riske atmayacak bir kum seçmeniz gerekir. Bununla beraber, kedi tuvaleti de kedinin kolay şekilde kullanabileceği bir stilde olmalıdır.

Eğer kedi yavruysa ilk zamanlarda kuma alışmaması çok normaldir. Yapmanız gereken kum dışına yaptığı dışkısını kuma koymak ve kumu bir süre temizlememek. Bunu yapmamızın sebebi ise alışma sürecini kolaylaştırmaktır. Kedi dostunuzun hiç kum alışkanlığı yoksa günde 5-6 kez kuma koyup, patisiyle kazma hareketi yapmanız gerekmektedir.

İlk 1-5 gün tuvaletini dışarı yapabilir. Bu normaldir. İshal olmadığı sürece korkmanız gerekmez. Elbette ki içgüdüsel olan bu alışkanlığını tekrardan kazanacaktır. Mamasına biraz zeytinyağı damlatırsanız eğer kabızsa tuvaletini yapmasına yardımcı olur.

Kedi arkadaşınız yavru değilse ve normalde kum alışkanlığı olan bir kediyse çok fazla strese girdiği için dışkısını dışarı yapabilir. Dışkısı sıvı su gibiyse bir veteriner hekime görünmesi gerekmektedir. Parazit sorunu olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Lösemi Hastalığı Nedir?

Kedi bakımı hakkında şunları da bilmelisiniz: Kediler strese girdikleri zaman hasta olduklarından ve bu durum onlar için çok zararlı olduğundan bu süreci minimum stres ile yönetmeniz gerekir. Eve ilk girdiğinde bir yere saklanabilir. Gece herkes uyuduğunda koklamaya çıkacaktır. Bir yere idrarını yaptıysa hemen sinirlenmeyin! Zira kokusunu bırakmak için özellikle erkek kediler bunu çok yapar ve alışma sürecinin bazen de bir parçasıdır.

Saklandığı yerde de kediyi rahatsız etmeyiniz. Ne kadar uğraşmazsanız o kadar erken çıkacaktır. Bazen bu süre 1 saat olabilirken bazen ise 1 hafta olabiliyor. Bu normaldir.

Kedi bakımı hakkında bir diğer önemli konu da kediyle temas etmeden önce iç-dış parazit aşılarını yaptırmanızdır. Bu hem sizin sağlığınız için hem de kedinin sağlığı için oldukça önemli.

Kedi Sağlığı Hakkında İpuçları

kedi bakımı hakkında

Kedi bakımı hakkında en önemli noktalardan biri, kedinin sağlığını destekleyecek bakım uygulamalarını tercih etmektir. Bu aşamada önemli olan detaylar:

  • Kedinizi aşılar konusunda güncel tutun: Tüm aşı takvimi için veterinere danışmayı unutmayın. Kedinizin sağlığını destelemek adına aşılarını düzenli olarak yaptırın.
  • Kedinizin burnunu kontrol edin: Kedinizin burnu normalde yumuşak ve dokunulduğunda nemli olmalıdır. Kedinizin burun yüzeyi kabuklu ve yaralı olmamalıdır.
  • Ağız kokusuna dikkat edin: Kedilerde ağız kokusu, bir sindirim ve mide problemine işaret eder. Zamanında tedavi edilmezse dişlerde ve diş etlerinde ciddi hasarlara yol açabilir. Bu aşamada kedi ağız bakım ürünleri kullanabilirsiniz.
  • Kedinizin cildini kontrol edin: Kedi bakımı hakkında bilmeniz gereken bir başka husus da kedinizin cilt sağlığı durumu. Kedinizin cildi parlak ve kalın olmalıdır. Kabuklanma, kızarıklık ve kepek benzeri bir görüntü söz konusu ise onu veterinere kontrol ettirmelisiniz. Kedi banyo ürünleri ile kedinizin deri sağlığını koruyabilirsiniz.
  • Kedinizin davranışlarına dikkat edin: Kedinizin davranışlarında değişiklik fark ederseniz, bu durum bir hastalığın işareti olabilir. Bu nedenle onun davranışlarına dikkat etmeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Kedinin tırnak bakımı: Kedi tırnak makası ile düzenli olarak kedinizin tırnak bakımını gerçekleştirin.
  • Kedinizin fiziksel egzersiz ihtiyacı: Kedi oyuncakları ile kedi dostunuzun aktif kalmasını sağlayın.
  • Doğru mama tercihi: Kaliteli ve besleyici kedi maması seçerek, kedinizin sağlıklı beslenmesini sağlayın. Kedi ödül mamaları, kedi kuru mama ve kedi yaş mama alırken, ürünlerin içerik bölümlerine mutlaka göz atın.
  • Kedi tüy bakımını aksatmayın: Kedinizin sağlıklı ve parlak görünen tüylere sahip olmasını desteklemek için onun tüylerini düzenli olarak kedi fırçası ile tarayın.
  • Onunla ilgilenin: Kedinizle ne kadar ilgilenirseniz ve oyunlar oynarsanız; size alışması, mutlu olması ve kendini iyi hissetmesi kolay olacaktır. Bu yüzden de kedinizle ilgilenmek için vakit ayırmanız oldukça önemli bir detay.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Barınaktan Kedi Sahiplenme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.