Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Siyah Köpek Irkları

Abone Ol 
10 Maddede Siyah Köpek Irkları

Siyah köpek ırkları, yeni bir köpek sahiplenmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Siyah tüylere sahip olan köpekler, ilk başta birçok farklı izlenim uyandırıyor. En önemlisi de bu köpekler, benzersiz ve sofistike görünüyor. Bazıları da gizemli bir duruş sergiliyor. Tüm siyah köpeklerin kişilik özellikleri de birbirinden farklı oluyor. İşte, en popüler siyah köpek cinsleri!

Herhangi bir köpeğin tüy rengi, derisindeki pigmentasyona bağlı oluyor. Köpekler aleminde siyah, baskın bir renk olarak kabul ediliyor. Köpek dostlarımızın genetik olarak sarı-kırmızı ya da siyah-kahverengi pigmentasyonu mevcut. Diğer bütün renkler, farklı genetik faktörlerin ya da bu pigmentlere etki eden diğer çevresel faktörlerin sonucu. Pigmentasyon bir köpeğin göz, cilt ve tüy rengini etkiliyor. Köpeğin ağırlıklı olarak siyah görünmesi için baskın geninin siyah olması lazım.

Siyah Köpek Irkları

Siyah Köpek Irkları

En popüler siyah köpek ırkları şu şekilde:

1. Affenpinscher Köpek Irkı

AKC tarafından Affenpinscher köpekler, oyuncak grubunda sınıflandırılıyor. Haşaratları ve fareleri yok etmek için yetiştirilen Affenpinscher cinsi, diğer yandan iyi bir aile köpeği olarak görülüyor. Affenpinscher köpeklerin cesur ve güçlü mizaçları dikkat çekiyor. Eğlenceli olduğu için hemen herkesle iyi anlaşıyor. Haftada birkaç kez tüy bakımından geçmesi gerekiyor. Tüylerinin de her iki ayda bir kırpılması öneriliyor. İyi koşullarda bakılan Affenpinscher köpeklerin 12-15 sene kadar hayatta kaldıkları biliniyor.

2. Rottweiler Köpek Irkı

Siyah köpek ırkları

Siyah köpek ırkları arasında Rottweiler cinsi de var. Rottweiler köpekler, dünyaca ünlü. Bu sevimli ve korkusuz hayvanlar, Roma sığır köpeklerinin soyundan geliyor. Yüzyıllar öncesinde arama-kurtarma ve bekçi köpeği olarak kullanılıyordu. Yabancılara karşı biraz mesafeli olabiliyor. Ailesine karşı oldukça sevecen, sakin ve nazik. Pürüzsüz tüylerinin köpek tarağı ile düzenli olarak fırçalanması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Irish Terrier (İrlanda Teriyeri) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Eğitimi

3. Belçika Çoban Köpeği Irkı

Belçika çoban köpeği de siyah köpek ırkları arasında. Dikkatli, zeki ve uyumlu bir köpek. Diğer dört Belçika çoban köpeğinden sadece bu cins siyah tonlara sahip. Belçika çoban köpeğinin en önemli yönü ise eğitilebilir olması. Enerji dolu bu köpekler, bolca hareket gerektiriyor. Bu nedenle köpeğe vakit ayıracak kişiler için uygun kabul ediliyor. 12-14 sene kadar ömür süresi bulunan Belçika çoban köpekleri, kaliteli mamalar ile beslendiği sürece sağlıklı kalıyor.

4. Newfoundland Köpek Irkı

Siyak köpek ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan Newfoundland, görkemli bir duruş sergiliyor. Çünkü bu köpekler devasa boyutlarda karşımıza çıkıyor. Çocuklarla arası iyi olduğu için ailelere tavsiye edilen köpeklerden biri olan Newfoundland, sakin ve uyumlu bir mizaca sahip. Suya dayanıklı tüyleri, siyah renk içeriyor. Kaslı vücudu ve perdeli ayakları ile Newfoundland, ilk başta korkutucu görünse de, aslında bu köpekler oldukça nazik. Tüylerinin matlaşmaması ve sağlıklı kalması için rutin tüy bakımı önem kazanıyor.

5. Siyah Rus Terrier Köpek Irkı

Siyah Köpek Irkları

Siyah köpek ırkları listemiz Siyah Rus Terrier köpekle devam ediyor. Simsiyah rengiyle insanları etkileyen bu köpekler, yüzlerinde yine siyah tonlarda sakal ve bıyık barındırıyor. Ayrıca Schnauzer cinsi, Siyah Rus Terrier köpekleri geliştirmek için kullanıldı.

6. Siyah Retriever Köpek Irkı

Dünyanın en popüler köpeklerinden olan Retriever, ailelerin ilgisini çeken köpeklerden biri. Düz siyah renkli tüyleri ile etkileyici görünen bu köpekler, bolca hareket gerektiriyor. Aktif insanlar için uygun olan Retriever, köpek tasması eşliğinde yürümeyi, köpek oyuncakları ile zaman geçirmeyi ve aile etkinliklerine katılmayı pek seviyor. Bu aktif ve atletik köpeklerin, protein başta olmak üzere tüm besin bileşenlerini yapısında tam ve dengeli oranda bulunduran mamalar tüketmeleri önem kazanıyor. Retriever cinsi köpekler, iyi koşullarda bakılırsa uzun yıllar boyunca hayatta kalıyor. Cinsin ortalama yaşam süresi ise 8-10 yıl.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Affenpinscher Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

7. Standart Kaniş Köpek Irkı

Son derece meraklı, zeki ve eğlenceli olan Standart Kaniş köpek, diğer yandan eğitime açık olmasıyla da popüler bir köpek haline geliyor. Birçok köpek gösterisinde yer bulan Standart Kaniş, büyük ilgi görüyor ve insanları kendisine hayran bırakıyor. Oyuncak ve minyatür kanişlere oranla bu köpeklerin genel olarak tüy rengi siyah ya da siyah-beyaz oluyor. Tüyleri çok az döküldüğü için tüy alerjisi olanlara da önerilebiliyor.

8. Labrador Köpek Irkı

Siyah Köpek Irkları

Siyah köpek ırkları arasında yer bulan Labrador, uzun bir süredir tanınan ve tercih edilen bir köpek. Sevimli, eğlenceli ve uysal bir köpek olarak lanse edilen Labrador, hemen herkesle çok iyi anlaşıyor. Dost canlısı ve eğitilebilir olması, Labrador köpeklerin popülaritesini artırıyor. Bu köpeklerin tüy renklerinden biri de siyah oluyor. Kısa tüyler içeren Labrador köpekler, çok fazla tüy dökmüyorlar.

9. Portekiz Su Köpeği Irkı

Sevimli bir görünümü olan Portekiz Su köpeği, kıvırcık tüyleri ile bir adım öne çıkıyor. Tüy renkleri tamamen siyah olabiliyor. Hareketli, çocuklarla iyi anlaşan ve eğitime açık bir köpek olduğunu söyleyebiliriz.

10. Schipperke Köpek Irkı

Nadir köpek ırklarından biri. Schipperke, Belçika’ya özgü, genelde bekçi köpeği olarak tercih edilen ve son yıllarda popüler bir aile köpeği olan bir ırk. İnsanlarla vakit geçirmeyi seviyor. Yüksek enerjiye sahip. Ayrıca siyah tüylerinin haftada 3-4 kez taranması gerekiyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.