Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

12 Maddede En Şirin Kedi Irkları

Abone Ol 
12 Maddede En Şirin Kedi Irkları
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

En şirin kedi ırkları, bir kedi sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çeken bir konu. Şüphesiz ki tüm kedilerin en tatlı ve sevimli canlılar olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bazı kedi cinsleri var ki şirin duruşlarıyla gönlümüzü fethediyor. İşte o kedi ırkları…

En Şirin Kedi Irkları

En Şirin Kedi Irkları

Ailenize yeni bir üye olarak dahil olacak bir kedi arıyorsanız; keşfetmeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken pek çok farklı kedi cinsi var. En şirin kedi ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Munchkin Kedi Irkı

Munchkin ırkı kediler, genetik bir mutasyondan ötürü daha kısa bacaklılar. Bu da onlara özgün bir duruş katıyor. Benzersiz görünümleri ile fark yaratan Munchkin kediler, çok sevecen bir görüntü sergiliyorlar.

2. Ragdoll Kedi Irkı

En şirin kedi ırkları arasında yer alan Ragdoll, zarif görünümü ve arkadaş canlısı hareketleri ile dikkat çekiyor. Büyük boyutlu olan bu kediler, oldukça uysal canlılardır. Kaliteli kedi mamaları tüketmeleri önemlidir.

3. Scottish Fold Kedi Irkı

Bu sevecen kedilerin en belirgin özelliği, onlara benzersiz bir görüntü sunan kıvrık kulaklarıdır. Scottish Fold kediler aynı zamanda çok cana yakın ve dost canlısı hayvanlardır. Dışa dönük oldukları için çocuklar ve diğer hayvanlar ile çok iyi geçinirler. Kedi tarağı ile rutin tüy bakımı aksatılmamalıdır.

4. Maine Coon Kedi Irkı

Büyük boyutları ile fark yaratan Maine Coon kediler, zarafet yayan görünümleri ile bir adım öne çıkarlar. Çocuklar ve diğer kedilerle arası iyidir. Yumuşak tüylere sahip bir kedidir. Kedi bakım ürünleri ile düzenli bakım gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Büyük Kulaklı Kedi Irkları

5. Selkirk Rex Kedi Irkı

En şirin kedi ırkları arasında bir diğeri de Selkirk Rex kediler. Kırışık tüy dokusu ile farklı bir görüntü vadeden bu cins kediler, oldukça uyumlu ve şefkatlidir. Kedi oyuncakları ile oynamayı, çocuklar ve hayvanlarla zaman geçirmeyi çok sever.

6. Bengal Kedi Irkı

Evcil kediyle Asya leopar kedisinin çaprazlanması sonucunda elde edilen bu cins kediler, farklı bir görüntüye sahip. Benekli tüy yapısı ile öne çıkan Bengal, aynı zamanda zeki ve arkadaş canlısıdır.

7. Birman Kedi Irkı

Uzun tüyleriyle Siyam kedilerini andıran Birman kediler, yüz bölgelerinde koyu bir maske içerirler. Gözleri genelde mavi olan bu kediler, fiziksel özellikleri ile dikkat çeker. Başka kediler ve köpeklerle iyi anlaşır. Sakin bir mizaca sahiptir.

8. Manx Kedi Irkı

Kuyruksuz kedi olarak bilinen Manx kediler, oyuncu tavırları, kolay eğitilmesi ve sadakatli olmasıyla fark yaratan canlılardır. Bu kediler çok zeki, eğlenceli, meraklı ve şefkatlidir.

9. İran Kedisi Irkı

En şirin kedi ırkları İran kedisi ile devam ediyor. Kalkık burun yapısı, düz yüzü ve nazik kişiliği ile öne çıkan bir kedidir. Tüm dünyanın en popüler kedi cinsleri arasında yer alır. Kilo almaya meyillidir. Bundan dolayı kalorisi azaltılmış kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi önem arz eder.

10. Norveç Orman Kedisi Irkı

Uzun ve güzel tüyleriyle karakterize bir kedidir. Zarif bir görüntüsü olan Norveç Orman Kedisi, sevecen kişiliğiyle de bilinir. Çok hareketli olmasa da günlük yürüyüşleri ve oyunları çok sever.

11. Mısır Mau Kedi Irkı

Eski Mısır döneminden beri varlığını sürdüren bu kedi, doğal benekleriyle farkını ortaya koyuyor. Sevecen ve özverili bir kedi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çok hızlı hareket eder. Özellikle kedi tırmalama tahtaları tam da bu kedilere göredir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Özellikleri ve Bakımı

12. LaPerm Kedi Irkı

Sık yapıda olan tüyleri bukleli bir görünüme sahiptir. Farklı tüy görünümü nedeniyle çok sevilir. En şirin kedi ırkları arasındadır. Fiziksel görünüşü dışında karakteriyle de çok sevilir. Çünkü sadık, sessiz ve uyumlu bir evcil dosttur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Yusuf TÜRKOĞLU dedi ki:

    Zahmet edip birkaç tane fotoğraf koysaydınız. Mama reklamı yapmak için yer tutmuş sunuz. Yazık.