Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

15 Maddede En Şirin Kedi Irkları

Abone Ol 
15 Maddede En Şirin Kedi Irkları
1141.80₺

694.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

En şirin kedi ırkları, kedi sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri. Keşfedilecek ve göz önünde bulundurulacak özelliği olan pek çok farklı kedi ırkı var. Her kedi cinsi, kişilik türü ve fiziksel özellikleri açısından kendine özgüdür. Bazı kediler oldukça büyükken, kimi kediler de minik boyutludur. Aynı şekilde uzun tüylü kediler olabildiği gibi tüysüz kedi ırkları da bulunuyor. Bu yazıda en tatlı kedi ırklarını sizler için listeledik.

En Şirin Kedi Irkları

En Şirin Kedi Irkları

Kedi sahiplenmeyi planlıyorsanız; en şirin kedi ırkları ilginizi çekebilir. İşte o sevimli kedi cinsleri…

1. Munchkin Kedi Irkı

Bu kediler, ortalama boyutlara sahip olmalarına rağmen bacak boyutları nispeten kısadır. Bu detay ise onlara farklı bir görüntü katar. Benzersiz fiziksel özellikleri ve bakımlarının kolay olması nedeniyle Munchkin kediler çoğu insanın favorisidir. Kısa ve iri olmalarına karşın bu kediler çok fazla hareket ederler. Enerji bakımından zengin olan kuru kedi mamaları, yaş ve ödül mamalar tüketmeleri önemlidir.

2. Ragdoll Kedi Irkı

En şirin kedi ırkları arasında yer alan Ragdoll kedileri de pek çok insanın gönlünü fetheden cinslerden biridir. Güzel ve zarif görünümüne ek olarak; karakteriyle de öne çıkan bu kediler, her yaştan insanla uyum içinde yaşar ve bakımı oldukça kolaydır. Boyutları göz korkutucu olsa da çok uysal kedilerden biridir. En sevdikleri kişilerin yanlarından ayrılmak istemezler. Kedi oyuncakları ile oynamaya bayılırlar.

3. İskoç Fold Kedi Irkı

Kulağı kıvrık kedi olarak da bilinen cins, farklı kulak görünümüyle oldukça sevimlidir. Kulak yapısı, bu kedinin dikkat çeken tek özelliği olmamaktadır. Bu cins kediler aynı zamanda tatlı kişilikleri ve cana yakın halleriyle de çoğu insanın ilgisini çeker. Çocuklar ve diğer kedilerle de arası iyidir. Dışa dönük ve sevecen olan İskoç Fold kedilerinin protein yönünden yoğun olan yaş kedi maması, kuru ve ödül mama tüketmeleri şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi İhtiyaç Listesi

4. Maine Coon Kedi Irkı

Büyük kedi ırkları arasında yer alan Maine Coon kedileri, zarafet içeren görüntüsü, sevimliliği ve dost canlısı olmasıyla dikkat çeker. Farklı renklerde olabilen bu kedilerin tüy bakımları çok önemlidir. Kedi tarağı ile rutin olarak tımar edilmeleri şarttır. Cana yakın Maine Coon kedileri çocuklar ve diğer evcil canlılar ile iyi geçinir.

5. Selkirk Rex Kedi Irkı

En şirin kedi ırkları söz konusu olduğunda bu listede Selkirk Rex kedisi de yer alır. Yumuşak ve kıvırcık tüyleri ile karakterize olan Selkirk Rex kedileri, sakin ve dost canlısı olmalarıyla da bir adım öne çıkar. Bu kedilerin bakımı çok kolaydır. Bu sebeple de yeni sahipler başta olmak üzere hemen herkes için ideal bir kedidir. Sağlıklı ve uzun ömürlü olması amacıyla kaliteli konserve kedi maması, kuru ve ödül mama yemelidir.

6. Bengal Kedi Irkı

Büyük kedi ırkları arasında bulunan Bengal kedisi, tıpkı bir kaplan görünümüne sahiptir. Vahşi görünse de aslında çok uysal ve sakin bir kedidir. Diğer pek çok kedi cinsine oranla daha fazla egzersize ihtiyacı vardır. Bundan dolayı kedi tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmak, tam da Bengal kedilerine göredir. Çok aktif, zeki ve sosyal bir evcil dosttur.

7. British Shorthair Kedi Irkı

Tombul, yumuşak tüylü ve sakin olan bu kediler en şirin kedi ırkları arasındadır. En eski İngiliz kedilerinden olan Bristish Shorthair kediler, sessiz, nazik ve sakin doğaları nedeniyle insanların ilgisini çeker. Mavi-gri tonlarındaki tüyleriyle fark yaratan ırk, aynı zamanda farklı tüy renkleri de içerebilir.

8. Amerikan Bobtail Kedi Irkı

Kusursuz bir kedi cinsidir. Küt veya kısa kuyruğu ile bilinen bu cins kediler, yaban kedisi görünümündedir. Fakat son derece şefkatli ve tatlıdır. Oyuncu doğaları ve oyunlara düşkünlüğü ile tanınan Amerikan Bobtail kedileri, tüm dünyada popülerdir. Tasmayla gezinmek ve çeşitli zeka oyunlarıyla vakit geçirmek isterler. Her yaştan insanla çok iyi anlaşırlar. Protein bakımından zengin olan kedi ödülleri, kuru ve yaş mama tüketmeleri mühimdir. İyi bakıldıkları taktirde çok uzun seneler boyunca yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Gaz Çıkarır mı? Kedilerde Gaz Sıkışması Sorunu Nasıl Giderilir?

9. Birman Kedi Irkı

Uzun tüyleriyle tıpkı Siyam kedilerini andıran bu kediler, yüzlerindeki gölgeleri ve muhteşem mavi gözleri ile farklarını ortaya koyar. Bu sevimli kediler nazik, sevimli ve yalnız kalmaktan hoşlanmayan evcil canlılardır. İnsanların, diğer kedi ve köpeklerin arkadaşlığına önem verirler. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmeleri çok önemlidir. Sağlıklı beslenmeleri ve ihtiyaç duydukları bakımlarının yerine getirilmesi, 15 seneye kadar yaşamalarına olanak tanır.

10. Manx Kedi Irkı

En şirin kedi ırkları listemiz Manx kedileri ile devam ediyor. Kuyruksuz kedi olarak da tanınan Manx kedileri, kolay eğitilmeleri, oyuncu olmaları ve sadakatleri nedeniyle insanların favori seçimidir. Tıpkı köpekler gibi sadık olan bu cins kediler, çok eğlenceli, meraklı, şefkatli ve zekidirler.

11. Persian Kedi Irkı

Bu kediler, kalkık burunları, düz yüzleri ve nazik kişilikleri ile ön plana çıkan hayvanlardır. Tüm dünyada tanınan Persian kediler, en sevdikleri insanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Nazik ve sakin bir kedidir. Beyaz, siyah ya da krem renklerde olabilir. İyi koşullarda bakılır ise 17 seneye dek yaşayabilir.

12. Norveç Orman Kedisi Irkı

Norveç Orman Kedisi, güzel ve uzun tüylere sahiptir. Bağımsız olmasına karşın sevecen kişiliği ile farkını ortaya koyar. Rutin tüy bakımına gereksinim duyar. Kedi temizlik ve banyo ürünleri ile düzenli olarak tüylerinin temizlenmesi gerekir. Aynı şekilde kedi fırçalarıyla rutin tımara ihtiyacı vardır. Böylece daha parlak ve sağlıklı tüy görünümüne sahip olacaktır. Beyaz, krem, kahverengi ve siyah gibi tüy renklerine sahip olabilir. Evcilleştirilmiş kedilerin en büyük cinslerinden biridir. İyi koşullarda bakıldığı taktirde 16 sene kadar yaşayabilir.

13. Mısır Mau Kedi Irkı

Mısır Mau kedi ırkı da en şirin kedi ırkları arasındadır. Firavun günlerinden bu yana tanınan bir kedidir. Doğal benekleri, oyuncu halleri ve özverili olmasıyla karakterizedir. Hareket etmeyi ve tırmanmayı çok sever. Kedi tırmalama tahtası tam da bu kedilere göredir. Meraklı, zeki ve hareket düşkünü bir cinstir. Gümüş, bronz ve füme tonlarında olabilen tüylere sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kedi Bakımı Hakkında 5 Öneri

14. Ragamuffin Kedi Irkı

Büyük boyutlu, uysal karakterli ve sevgiye düşkün kedi cinslerindedir. İpeksi tüyleri oldukça kabarık ve yumuşaktır. İlgiyi çok severler ve sahiplerinin yanlarından ayrılmak istemezler. Bu sevimli kediler tıpkı bir peluş oyuncak gibidir. Bu yüzden her yaştan insanın dikkatini çeker. Çocuklar, diğer kediler ve kedi dostu köpekler dahil hemen hemen herkesle iyi geçinirler.

15. Amerikan Curl Kedi Irkı

En şirin kedi ırkları listemizin sonuncu sırasında Amerika Curl kedileri bulunuyor. Farklı kulak görünümü, yumuşak ve yoğun tüyleri ile bilinen Amerikan Curl kedileri, yetişkin dönemlerinde dahi bir yavru kedi gibi davranır. Doğal olarak kıvrık kulakları ile çok sevimli bir görüntü sergileyen bu kediler, şefkatli olmaları ve dışa dönük karakterleri nedeniyle de insanların birinci tercihi olur. Oyunlar oynamayı, rutin yürüyüşlere çıkmayı çok severler. Eğitime açıktır ve kolay bir şekilde eğitilebilir. Tüyleri uzun olabileceği gibi bazılarında kısa da olabilir. Herhangi bir renk kombinasyonunda karşımıza çıkabilir. İyi bakıldığı zaman 18 sene kadar ömrü olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.