Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kulağı Kırık Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Kulağı Kırık Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı
990.00₺

538.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
786.72₺

571.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1327.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1900.38₺

1590.55₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kulağı kırık kedi ya da kulağı kıvrık kedi olarak bilinen Scottish Fold cinsi kediler, sevimli bakışları ve duruşları ile dikkat çekerler. Bu kedilerin en belirgin özelliği, kulaklarının küçük ve kıvrık olmasıdır. Bu nedenle de kulaklarının temizlenmesine ihtiyaç duyan Scottish Fold cinsi kedilerin sevimli görünümleri onların sevilen kedi türleri arasında yer almasına neden olmuştur. Genellikle tombul gövdeleri ile ön plana çıkan bu kediler, yuvarlak bir kafaya ve kısa bir gövdeye sahiptirler. Bu nedenle hem komik hem de sevimli bir yapıya sahipler.

Kulağı Kıvrık Kedi Özellikleri Nelerdir?

Scottish Fold kedilerin en belirgin özellikleri kafalarına yapışık gibi duran kıvrık kulaklarıdır. Yoğun ve yumuşak kürkleri onların bu sevimli görünümüne ayrı bir hava katar. Zaten tombul olan yapılarına bu pelüş tüyler eklendiği zaman Scottish Fold kediler adeta bir ayıcığa benzer.

Kehribar renginde gözlere sahip olabilen Scottish Fold kedilerin kürkleri genellikle gri olsa da beyaz, sarı, tarçın, fawn, gold, silver, blue – gray gibi farklı kürk renklerinde olmaları da olasıdır. En sık görülen ve sevilen kürk rengi ise gri ve blue – gray renkteki kürklerdir. Bu kürk rengi kahverengi, sarı ve kehribar renkli gözler ile birleştiğinde ise Scottish Fold kedilerin cazibesi artar.

Kulağı Kırık Kedi: Isıya Göre Değişen Kulaklar

Scottish Fold kedilerin kulakları özellikle de sıcak ortamlarda ve sıcak havalarda daha da kıvrılır. Soğuk havalarda ise kedinizin kulaklarının daha dik şekilde durduğunu fark edebilirsiniz. Yine de kedinizin soğuk havalarda kulaklarının kıvrılması, onun bir Scottish Fold olmadığını göstermez. Halk arasında kulağı kırık kedi ya da kıvrık kulaklı kedi olarak anılan bu tür, özel kulak yapısını nedeniyle en sevilen kediler arasında yer alır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler İçin Gereken Malzemeler

Kulağı Kırık Kedi: Scottish Fold Kedilerin Karakteri Nasıldır?

Zeki, sakin ve uyumlu yönleri ile öne çıkan Scottish Fold kediler sahibine karşı sadık ve ilgilidir. Her ne kadar sahibinin kucağında olmaktan ya da sahibi ile sürekli yakın temas kurmaktan hoşlanmayan bir tür olsa da Scottish Fold kedilerin sahipleri ile oyun oynamaktan çok keyif aldığı söylenebilir.

Sessiz ve sakin yönleri nedeniyle Scottish Foldlar tam bir aile kedisidir. Evdeki herkes ile iyi iletişim kurup kendilerini sevdirirler. Ancak Scottish Fold kediler herkese karşı aynı derecede ilgili olmazlar. Genellikle evdeki bir kişiyi çok daha fazla sevebilir, onunla daha fazla vakit geçirmek isteyebilirler. Yine de evdeki herkesin gönlünü fethedecek olan Scottish Fold kedilerinin oyuncu yönü onunla ilgilenmeniz için çok iyi bir fırsat olabilir.

Çocuklar ile de arası iyi olan Scottish Foldlar, oyun oynamayı sevdikleri için çocuklar ile çok iyi anlaşabilirler. Sosyal bir karaktere sahip oldukları için Scottish Fold kediler yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. Bu nedenle kediniz ile mümkün olduğunca ilgilenmeniz ve onun yanında bulunmanız onu mutlu edecektir.

Diğer evcil hayvanlar ile çok iyi anlaşabilen Scottish Foldların evdeki köpek ya da farklı bir evcil hayvan ile kavga etmeden güzel vakit geçirdiğine tanık olabilirsiniz. Özellikle de köpekler ile iyi bir oyun arkadaşı olabilir, onlar ile keyifli vakit geçirebilirler. Bu nedenle sosyal kedinizin farklı arkadaşlar edinmesine izin verebilir, onun mutlu olması için farklı sosyalleşme yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Scottish Fold Kedilerinin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Scottish Fold kedilerinin bakımı göründüğünden daha kolaydır. Tüylerinin haftada bir kez taranması yeterli olabilir. Kedinizde mevsimsel tüy dökülmesi gördüğünüzde tarama sıklığını arttırabilirsiniz. Ayrıca kedinizin yaz ve kış aylarına uygun olacak düzende banyo yapması da onun temizliği ve sağlığı açısından önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?

Kulağı kıvrık kedinizin kulaklarında akıntı gözlemleyebilirsiniz. Bu çoğu zaman sorun teşkil etmez ancak eğer kedinizin kafasını salladığını, kulağını kaşıdığını fark ederseniz veteriner desteği almanız önerilir. Eğer kedinizde herhangi bir kulak rahatsızlığı görülmesini istemiyorsanız kulaklarını düzenli olarak temizleyebilir, kulak çevresini silebilirsiniz. Bu sayede tozlardan, çeşitli bakterilerden ya da farklı tip etkenlerden kedinizin korunmasını sağlayabilirsiniz.

Scottish Fold kedinizin tırnaklarını uzadıkça kesmeniz, onun sağlığı için en iyisi olacaktır. Ayrıca yaz aylarında tüylerinin uygun boyutta kesilmesi de kedinizin rahatlamasını sağlar. Bu nedenle yaz ayları yaklaştığında kedinizin tüylerini tıraş edebilir ya da bir veterinerden bu konuda destek alabilirsiniz.

Ortalama 12 – 16 yıl kadar yaşayabilen Scottish Fold türü kedilerin sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olması için onun bakımını en iyi şekilde düzenlemeniz ve sürdürmeniz gerekir. Stresten uzak, düzenli bakım sağlanan ve ilgilenilen kedilerin 16 yıldan fazla yaşaması oldukça normaldir. Eğer kedinizi doğru şekilde besler, egzersizlerini yaptırır ve onu mutlu ederseniz o da size uzun yıllar boyunca sevgisini ve mutluluğunu verebilir.

En iyi kedi mamaları ve ürünleri için online pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz!

Kulağı kırık kedi hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.