Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

17 Maddede En Şirin Köpek Irkları

Abone Ol 
17 Maddede En Şirin Köpek Irkları

En şirin köpek ırkları, köpek sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Elbette güzellik, bakanın gözlerindedir. Fakat bazı köpek cinslerinin en şirin hayvanlar olduğu konusunda çoğu insan hemfikirdir. Köpeklerin tümü sevimlidir. Ama bazı ırklar var ki sevimli görünümleri ile gönülleri fetheder. Bu yazımızda en şirin köpek cinslerini sıraladık.

En Şirin Köpek Irkları

Bir köpek sahiplenmeyi planlıyorsanız; hayvanın enerji seviyesini, genel ihtiyaçlarını ve beslenme gereksinimini hesaba katmalısınız. Her ne kadar sevimlilik öne çıksa da köpeğin ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağınızı da değerlendirmelisiniz. En şirin köpek ırkları ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Pembroke Welsh Corgi Köpek Irkı

Eğlenceli, sevecen ve zeki bir köpektir. Çok fazla egzersize ve ilgiye ihtiyacı olur. İyi koşullarda bakılır ise 12-16 sene kadar yaşayabilir. Siyah, açık kahverengi, beyaz ve krem tonlarında olabilir. Tüyleri uzundur ve rutin bakım gerektirir. Köpek tarağı ile düzenli olarak taranmalıdır.

2. Beagle Köpek Irkı

En Şirin Köpek Irkları

En şirin köpek ırkları arasındadır. Mükemmel bir av köpeğidir. Uzun sarkık kulakları ile bir adım öne çıkar. Koku alma duyusu son derece gelişmiştir. Bu köpeklerin aktif sahiplere ihtiyacı vardır. Genellikle çocuklu aileler için iyi bir seçenektir. Köpek kulak ve göz ürünleri ile rutin bakımları mutlaka yapılmalıdır. Tüyleri kısadır ve genellikle beyaz, kahverengi, siyah ve krem tonlarındadır.

3. Pomeranya Köpek Irkı

Yüz hatları sürekli gülümsüyormuş gibi görünen Pomeranya köpekler, oldukça sevecen bir cinstir. Kucak köpeği olarak bilinir. İlk başlarda kızak çekmek için yetiştirilmiş olsa da günümüzde evcil hayvan olarak popülerdir. Kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Sağlıklı kalması için protein, vitamin ve mineraller açısından tam ve dengeli köpek mamaları tüketmelidir. Biraz inatçı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle de yavruluktan itibaren eğitimine dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Diş Değişimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

4. Fransız Bulldog Köpek Irkı

En Şirin Köpek Irkları

En şirin köpek ırkları listesinde yer alan Fransız Bulldog köpekler, sakin, zeki ve bakımı kolay olan hayvanlardır. Bu canlılar köpek yatağı üzerinde vakit geçirmeyi ve köpek oyuncakları ile oynamayı çok severler. Hem çocuklar hem de diğer evcil hayvanlar ile arası çok iyidir. Uyumlu bir köpek olarak bilinir. Kısa ve pürüzsüz tüyleri bulunur. Köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile bakıma ihtiyacı olur.

5. Yorkshire Terrier Köpek Irkı

Minyon bir yapısı olan bu köpekler, küçük köpek ırkları arayanlar için muazzam bir seçimdir. Haşereleri uzak tutmak için yetiştirilen Yorkshire Terrier köpekler, günümüzde tüm dünyada evcil hayvan olarak tercih edilen popüler ırklardan biridir. Kaliteli kuru köpek maması, yaş ve ödül mama yemelidir. Böylece uzun seneler boyunca size arkadaşlık edebilecektir.

6. İngiliz Çoban Köpeği Irkı

Çiftlik köpeği olarak yoğunlukla tercih edilen İngiliz Çoban Köpeği, çiftlik hayvanlarını gütmek konusunda oldukça başarılıdır. Zeki, çok oyuncu ve uyumlu bir köpektir. Düzenli fırçalamaya ve banyo etkinliğine ihtiyacı olur. Köpek banyo ürünleri kullanılarak ayda birkaç kez yıkanması önerilir.

7. Labrador Köpek Irkı

En Şirin Köpek Irkları

En şirin köpek ırkları arasında yer alır. Kendine has gülümsemesi ve tatlı kişiliği ile bilinir. Çok uyumlu bir köpektir. Her türlü ortama adapte olabilir. İyi huylu, eğitimi kolay ve girişken olmasıyla farkını ortaya koyar. Kısa ve yoğun tüylere sahiptir. Siyah, çikolata, krem ve beyaz renklerde olabilir. Besin bileşenleri bakımından zengin olan yaş köpek maması, kuru ve ödül mama yemelidir. Böylece sağlığı teşvik edilebilecektir. İyi bakılırsa 10-12 sene kadar yaşayabilir.

8. Boston Terrier Köpek Irkı

Fransız Bulldog köpeklere benzeyen Boston Terrier köpek ırkı, eğlenceden hoşlanan, sevecen, yaşam enerjiyi yüksek bir köpektir. Harika bir aile dostu olabilir. Günün büyük bir bölümünde onunla ilgilenecek sahiplere gereksinim duyar. Kısa ve pürüzsüz tüyleri vardır. Siyah, beyaz, çizgili, krem tonlarında olabilir. 12-14 yıl kadar yaşam süresi bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerin Uluma Nedenleri Nelerdir?

9. Maltesse Köpek Irkı

Dünyanın en eski köpek cinslerinden biridir. Mısırlılar, Yunanlılar ve Romalılar gibi eski uygarlıklarda da sanat eserlerinde ve edebiyat alanında tasviri yapılmış bir köpektir. Bugün ise en çok tercih edilen köpekler arasında yerini alır. En sevdiği kişi ile uzun saatler geçirmeye bayılır. Arkadaş canlısı ve sevecen bir kişiliği vardır. Bu köpekler, günlük egzersiz ihtiyacını karşılamak için yürüyüşlere ve oyun etkinliklerine dahil edilmelidir. İpeksi tüyleri uzundur ve haftada birkaç kez taranmayı gerektirir. Genelde beyaz renkli bir köpektir. 12-15 yıl yaşayabilir.

10. Samoyed Köpek Irkı

En şirin köpek ırkları listesi Samoyed ile devam ediyor. Sürekli gülen bir yüzü, bu köpek cinsinin çok daha sevimli görünmesine olanak tanıyor. Yoğun tüylere sahiptir ve haftada en az 3-4 defa taranması gerekir. Ağırlıklı olarak açık kahverengi, beyaz ve krem tonlarında tüylere sahiptir. 12-14 sene kadar yaşam beklentisi vardır.

11. Bernese Dağ Köpeği Irkı

En Şirin Köpek Irkları

Büyük köpek ırklarından biri olan Bernese Dağ Köpeği, kabarık tüyleri ve sevimli yüzü ile karakterizedir. Bakımı oldukça kolaydır. Temizliğine ve beslenmesine dikkat edildiği taktirde uzun yıllar boyunca yaşamınıza dahil olabilir. Beyaz, krem ve siyah tüy renklerinde olabilir. Sıcak havaları pek sevmez. Kış mevsimi tam da bu köpekler içindir. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla arası çok iyidir. Çok uyumlu bir köpek olduğunu da belirtmeliyiz.

12. Avustralya Çoban Köpeği Irkı

Güzel yüzü, mavi gözleri ve yumuşak tüyleri ile bilinen bir köpektir. Oyuncu, zeki ve yüksek enerjili olmasıyla da dikkat çeker. Çeşitli hileler öğrenebilir ve insanları memnun etmekten mutluluk duyar. Siyah, beyaz-siyah, krem ve çikolata tonlarında olabilir. İyi koşullarda bakılır ise 13-15 yıl kadar yaşam beklentisi bulunur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bull Terrier (Bull Teriyer) Irkı, Karakter Yapısı ve Özellikleri Hakkında Bilgiler

13. Dalmaçyalı Köpek Irkı

Her daim sahibinin yanında olmak isteyen, güler yüzlü, oyuncu, enerjik ve puantiyeli bir köpektir. Yüzünde sürekli olarak bir mutluluk ifadesi olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Sizinle koşabilir, oyunlar oynayabilir ve en iyi arkadaşınız olabilir. En şirin köpek ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan cinslerden biridir.

14. Dachshund Köpek Irkı

Uzun ve yere yakın vücudu ile karakterize olan bu köpekler, çok sevimli bir duruş sergilemekteler. Dikkat çeken görünümlerine ek olarak Dachshund köpekler çok enerjik, zeki ve uyumlular. Akıllı ve egzersiz düşkünü bir köpektir. Rutin olarak egzersize ve zihinsel uyarıma gereksinimi olur. Bakım ve beslenme ihtiyaçları en iyi şekilde karşılandığı zaman 12-16 sene yaşayabilirler.

15. Golden Retriever Köpek Irkı

En Şirin Köpek Irkları

Aileler için en uygun köpeklerdendir. Nazik, tatlı ve sevecen bir cinstir. Dünya çapında en çok tercih edilen köpeklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Yavruluktan itibaren iyi bir şekilde eğitilmelidir. Ailesine düşkün, koruyucu, çocuklarla da iyi anlaşan bu köpekler, iyi yaşam koşullarında 12 yıl kadar yaşayabilirler.

16. Cairn Terrier Köpek Irkı

En şirin köpek ırkları arasında Cairn Terrier köpekler de var. Bu meraklı köpek cinsi oldukça neşeli bir mizaca sahiptir. Hızlı koşar ve koşma etkinliklerinden büyük memnuniyet duyar. Her zaman gülümseyebilir ve sahibine çok bağlı bir köpektir.

17. Papillon Köpek Irkı

Zarif bir duruş sergileyen Papillon köpekler, pürüzsüz tüyleri, kendine özgü kulakları ve eğlenceli halleri ile çoğu insanın favorisi konumundadır. Siyah, beyaz, alacalı ve krem tonlarında olabilir. Tüylerinin sağlıklı ve parlak görünmesi adına rutin bakım ihtiyacı giderilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.