Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Evcil Kuş Türleri

Abone Ol 
5 Maddede Evcil Kuş Türleri

Evcil kuş türleri, kuş sahiplenmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Kuşlar, arkadaş canlısı olan evcil hayvanlardır. Agresif veya ürkek olma eğiliminden ziyade daha dostane ilişkiler kuran bir evcil canlı arıyorsanız; kuşlar iyi bir seçim olacaktır.

Evcil Kuş Türleri

Diğer birçok evcil canlıya göre bakımı nispeten kolay olan kuşlar, pek çok insanın ilk tercihi olur. En çok popüler olan evcil kuş türleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Muhabbet Kuşu

Evcil Kuş Türleri

Evcil kuş türleri listesinde ilk sırada muhabbet kuşlar yer alıyor. Dünya çapında popülariteye sahip olan bu kuşlar sevimli halleriyle ve hoş sesleriyle dikkat çeker. İdeal bir şekilde evcilleştirildiğinde ve bakımları uygun koşullarda yapıldığında bu kuşlar olağanüstü derecede arkadaş canlısı ve sevecen olabilirler.

Muhabbet kuşları, küçük boyutlu olmaları, son derece az bakım gerektirmelerinin yanı sıra kolay eğitilmeleri nedeniyle de sıklıkla tercih edilen kuş türlerinden biridir. Bu kuşlar ayrıca konuşmayı ve birkaç kelime söylemeyi de öğrenebilirler.

Muhabbet kuşlarının sağlıklı kalabilmesi adına besin maddeleri bakımından zengin olan muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeleri önemlidir.

2. Sultan Papağanı

Evcil Kuş Türleri

Samimi ve sevecen bir evcil kuş isteyenlere hitap eden sultan papağanı, bakımının kolay olmasından dolayı da harika bir seçimdir. Evcil kuş türleri arasında yer alan sultan papağanı esasen Avustralya’ya özgüdür. İyi bakıldıkları ve kaliteli kuş yemleri ile beslendikleri takdirde mükemmel evcil hayvanlardır.

Normalde konuşmayı öğrenemeseler de son derece zeki olduklarını söyleyebiliriz. Çoğu ıslık çalmayı, kapı zili ve telefon sesi gibi bazı sesleri taklit etmeyi öğrenebilir.

3. Kakadu Papağanı

Evcil Kuş Türleri

Evcil kuş türleri arasında bir diğeri de kakadu papağan oluyor. Dost canlısı ve sevecen halleriyle öne çıkan kakadu papağanlar, sahipleri ile güçlü bağlar kurarlar. İlgiye ve sevgiye düşkün olan bu sevimli canlılar, sosyalleşmeye gereksinim duyarlar. Bundan dolayı kakadu bakacaksanız ona yeterince zaman ayırmanız önem arz eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Kumu Nedir? Ne İşe Yarar?

Yeteri kadar ilgi görmeyen kakadular depresyona girebilirler. Bunun sonucunda tüy yolma davranışı gerçekleştirebilirler. Kakaduların sağlıklı kalması adına kaliteli papağan yemleri ile beslenmeleri ve ideal boyutlu bir papağan kafesi içinde yaşamaları gerekir.

4. Amerika Papağanı

Evcil Kuş Türleri

Tüm papağanların en büyüğü olan Amerika papağanı, girişken ve arkadaş canlısı olmasıyla da bilinir. Sahipleriyle oynamayı ve onlarla vakit geçirmeyi sever. Boyutlarından dolayı çoğu insan için bu kuşlar uygun olmayabilir. Ayrıca Amerika papağanı için büyük boyutlu bir kuş kafesi edinmek gerekir. Kafes içine ekleyeceğiniz kuş oyuncakları ile sevimli dostunuzun eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

5. Güvercin

Evcil Kuş Türleri

Evcil kuş türleri arasında bulunan güvercinler, çoğu insanın ilk etapta dost canlısı olmadığını düşündükleri bir kuş cinsidir. Aslında durum böyle değildir. Çünkü güvercinler insanlarla vakit geçirmekten keyif alırlar. Aşırı ilgiye de gereksinim duymazlar. Son derece tatlı ve nazik olan bu kuşlar nadiren ısırırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.