Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede En İyi Alan Koruma Köpeği

Abone Ol 
7 Maddede En İyi Alan Koruma Köpeği

Sevimli dostlarımız köpekler alan koruma köpeği şeklinde de görev alırlar. Köpekler hem en iyi dostumuz hem de en sevimli korumalarımız olma özelliğine sahiptirler. Bir bahçeyi, bir evi veya bir araziyi korumak için biçilmiş birer kaftandırlar. Onlar hırsızlara veya dışardan gelebilecek tehlikelere karşı çok temkinlidirler. Koruma içgüdüleri oldukça gelişmiş olan köpeklerin özellikle bazı cinsleri bu konuda oldukça ustadır. Eğer evinizi, bahçenizi ya da bu gibi alanlarınızı korumak istiyorsanız alan koruma köpekleri hakkında doğru bilgiyi edinmek önemlidir. Korunacak alanın türü, büyüklüğü kapsamında o alana en uygun köpek ırkını seçmek önemlidir. Şimdi alan koruma konusunda en iyi köpek ırkları nelermiş, onları inceleyelim.

1. Kangal Köpek Irkı

Alan koruma köpeği listesinde yer alan kangal cinsi köpekler ülkemizin Sivas şehriyle birlikte adından söz ettiren ve asıl kökeni Orta Asya’ya dayanan köpeklerdir. Bu köpekler rahatlıkla alan koruma köpeği olarak görevlendirilebilir. Koruma içgüdüleri oldukça gelişmiştir. Bu köpekler görünüş olarak da oldukça gösterişli ve cüsselidir. Dişi kangallar boyut olarak 77 santimetre ve ağırlık olarak 54 kilogramlara, erkek kangallar ise boy olarak 86 santimetre ve ağırlık olarak 66 kilogramlara ulaşabilmektedir. Bu köpek ırkı bekçi olarak rahatlıkla tercih edilebilir. Eğer bir kangalı koruma köpeği olarak tercih ettiyseniz, günlük uzun yürüyüş ve koşu ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini bilmelisiniz. Kangalların belirli aralıklarla tımarlanması gerektiğini de unutmamanız gerekir. Kangal köpekleri sahiplerine çok düşkündür ve bununla birlikte çocuklarla çok iyi anlaşır.

2. Alman Çoban Köpeği Irkı

Bir diğer alan koruma köpeği de Alman çoban köpekleri. Bu köpeklerin isminden de belli olduğu gibi anavatanları Almanya’dır. Bu köpek türü Alman kurdu olarak da bilinir. Alman Çoban Köpeklerinin erkekleri 40 kilograma ve dişileri 32 kilograma kadar çıkabilir. Bu köpek ırkı bekçiliğe ek olarak arama kurtarma, uyuşturucu operasyonları gibi birçok alanda kolaylıkla görev alabilir. Alman kurtlarının kendi içerisinde birden fazla türü de bulunmaktadır. Bu köpeklerin dış görünüşleriyle ilgili en önemli özelliklerden biri uzun ve oldukça tüylü kuyruğa sahip olmalarıdır. Alman kurtlarının mideleri çok hassas olduğu için onları beslerken dikkat etmek gerekir. Oldukça dikkatli olan bu köpek ırkını rahatlıkla alan koruma görevinde tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Field Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

3. Kafkas Çoban Köpeği Irkı

Kafkas Çoban köpekleri de oldukça iri ve cüsseli bir ırktır. Bu köpekler de sahiplerine karşı çok düşkün, sadık ve koruma içgüdüleri oldukça gelişmiştir. Bu köpek türleri oldukça zeki hayvanlardır ve aşırı soğuklara karşı bile dayanıklıdırlar. Düşman, hırsız ya da herhangi bir tehlikeye karşı oldukça saldırgan bir tavırları vardır. Eğer bir Kafkas çoban köpeği edinmek istiyorsanız onların herkesle anlaşamadığını bilmeniz gerekir. Bu köpek türleri kendilerine karşı baskın, lider karakterli ve önemli ölçüde eğitici bireylerle kolaylıkla bağ kurabilirler. Onların hırçın görüntülerinin altında çok akıllı ve saygılı bir karakterleri vardır.

4. İzlanda Köpeği Irkı

Alan koruma köpeği arasında İzlanda köpek ırkı da var. Bu köpekler görüntüleriyle oldukça sevimli, koruma içgüdüleriyle oldukça güvenilir ve sadık olmalarıyla çok iyi bir dosttur. Bu köpekler boyut olarak birçok bekçi köpeğine göre daha küçüktür fakat yine de koruma içgüdüleri oldukça gelişmiştir. Bu köpeklerin boyları dişilerde 38, erkeklerde 41 santimetreye kadar ve ağırlıkları dişilerde 11, erkeklerde 14 kilograma kadar ulaşabilmektedir.

5. Akbaş Köpeği Irkı

Akbaş köpekleri özellikle Anadolu’da çobanların sürülerini korumak için görevlendirdiği, koruma içgüdüleri oldukça gelişmiş önemli koruyucu köpeklerdendir. Bu köpekler sürüleri tehlikeli başka hayvanlardan korumak için oldukça fazla tercih edilmektedir. Akbaş ırkı soğuğa karşı çok dayanıklıdır ve bununla birlikte çok dikkatli, koku duyuları da çok gelişmiş köpeklerdir. Eğer alan korumada Akbaş cinsi bir köpek tercih edecekseniz her gün egzersiz yapmaları gerektiğini bilmeniz gerekir. Boyut ve kilo olarak da bu köpekler oldukça büyük ve gösterişlidir. Kaliteli kuru köpek maması ile beslenmeleri önemlidir.

6. Doberman Köpek Irkı

Doberman da alan koruma köpeği listesinde. Doberman ırkı oldukça bilinen ve tercih edilen köpek ırklarındandır. Bu köpek ırkı cüsse olarak zayıf bir görünüme sahiptir fakat oldukça çevik ve hızlıdırlar. Bu köpeklerin kulakları ve kuyrukları 1 yaşından sonra kesilir. Bu köpek cinsinin de koruma güdüsü oldukça gelişmiştir ve sahiplerine çok düşkündürler. Dobermanlar bekçilik kadar arama kurtarma ve jandarma köpeği olarak da görev almaktadır. Bu köpeklerin erkekleri de dişileri de ortalama 40 kilograma kadar ulaşabilmektedirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Özellikleri Nelerdir?

7. Dogo Argentino Köpek Irkı

Dogo Argentino ırkına ait köpekler sert görüntüleriyle çok dikkat çekerler ve bu köpekler oldukça atletik yapıdadırlar. Bu köpeklerin eğitimine çok küçük yaştan başlanmalıdır. Bu köpekler ailesine ve sahibine karşı oldukça korumacı ve sadıktır. Bu ırkın çocuklarla da arası çok iyidir ve oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Dogo Argentino ırkı yeterli eğitimle ve düzeli egzersiz ihtiyacı karşılandığında apartmanda da kolaylıkla beslenebilir. Bu köpek cinsi çok iyi bir bekçi olduğundan rahatlıkla tercih edilebilir. Bu köpekler aynı zamanda diğer hayvan cinsleriyle de oldukça iyi anlaşmaktadırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.