Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede En Renkli Balık Türleri

13.11.2023
796
Abone Ol 
7 Maddede En Renkli Balık Türleri

En renkli balık türleri, akvaryumunu zenginleştirmek ve yeni bir akvaryum kurmak isteyenlerin ilgisini çeker. Akvaryumda rengarenk bir görüntü elde etmek için bazı balıklara yönelebilirsiniz. Renkli balık cinslerini sıraladık.

En Renkli Balık Türleri

Rengarenk görünümleri ile fark yaratan ve insanları etkileyen en renkli balık türleri:

1. Mandalina Balığı

En Renkli Balık Türleri

Mandarin balığı olarak da tanınan mandalina balığı, tuzlu su balıkları arasında konumlanır. Dragonet familyasına aittir. Bu familyanın en renkli üyelerinden biridir. Esasen Pasifik Okyanusu’na özgüdür. Ancak dünya çapında yaygındır. Mandalina balığının mavi tabanlı ve canlı renkleri vardır.

2. Flowerhorn Çiklit Balığı

En renkli balık türleri arasında yer alan flowerhorn çiklit balığı, tamamen rakipsiz bir görünüm sunar. Tuhaf şekilli kafası ve canlı renkleri ile bir adım öne çıkar. Balık büyüdükçe renkleri de farklılaşır. Bu yönüyle de pek sevilir. Kaliteli balık yemleri ile beslendiği sürece uzun zaman hayatta kalabilir.

3. Melek Balığı

En Renkli Balık Türleri

Melek balığının çok farklı alt türleri var. Her bir tür kendine has özellikler sunmakla beraber bu balıkların neredeyse tümü, canlı ve renkli bir görüntü vaat eder. Melek balıkları geniş akvaryumlarda yaşamayı isterler. Bu sayede gelişir ve büyürler.

4. Discus Balığı

En renkli balık türleri söz konusu olduğunda bu listede discus balığı da vardır. 15 cm’ye kadar büyüyebilen discus, geniş bir yaşam alanı gerektirir. Çok popüler bir balıktır ve bunun en önemli nedeni ise canlı renkleri, bakımının kolay olması ve diğer balıklar ile uyumluluğudur. Özel discus yemleri ile beslenmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Yosun Büyümesi Nasıl Önlenir?

5. Palyaço Balığı

Palyaço Balığı

Akvaryumların vazgeçilmez üyelerinden biri olan palyaço balığı, renkli görünümü ve sevimli halleri ile insanların ilgisini kazanır. Tuzlu su akvaryumları için uygun olan bu balıklar, birçok farklı türle uyum içinde yaşar. Herhangi bir renkte karşımıza çıkabilir. Genelde benekli ve parlak bir görüntüdedir.

6. Papağan Balığı

Farklı bir ağız görüntüsü içeren papağan balığı, nadir bir balıktır. Otçuldur ve aslen Atlantik’e özgüdür. Büyük boyutlu bir akvaryum gerektirir. Ağırlıklı olarak turkuaz ve gri karışımı renk tonları barındırır.  Canlı görüntüsü ile akvaryumların havasını değiştirir.

7. Molly Balığı

Molly balıklarının da çok çeşitli alt türleri bulunur. Bu balıklar genel olarak renklidir ve akvaryumların canlı bir görüntü kazanmalarına yardımcı olur. Uyumlu, sakin ve bakım kolay bir türdür. Orta ile büyük boyutlu akvaryumlar bu balıklar için idealdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.