Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Melek Balığı Özellikleri ve Bakımı

03.11.2023
259
Abone Ol 
Melek Balığı Özellikleri ve Bakımı

Melek balığı özellikleri ve bakım ihtiyacı çoğu insan tarafından merak ediliyor. Çiklit familyasından gelen bu balıklar, akvaryumların vazgeçilmezi oluyorlar. İşte, melek balıkları hakkında bilinmesi gerekenler!

Melek Balığı Özellikleri

Melek Balığı Özellikleri

Melek balığı özellikleri ile farkını ortaya koyuyor. İki tür melek balığı bulunuyor. Biri tatlı su melek balığı ve diğeri de tuzlu su melek balığı. Akvaryumlar için tercih edilenler tatlı su melek balığıdır. Melek balığı, uçlu gövdesi, akıcı yüzgeçleri ve rengarenk görünümü ile dikkat çeker.

Melek balıkları genel olarak barışçıl olmalarına karşın özellikle de üreme mevsiminde küçük balıkları avladıkları ve kendi türleri ile kavga ettiği bilinmektedir.

7-10 cm boyutlarında olan bu balıklar hepçildir. Yarı agresif bir balıktır. Orta ve büyük boyutlu akvaryumlar için uygundur. 10-12 sene kadar yaşayabilir. Altın, gümüş, sarı, siyah, mavi gibi birçok farklı renkte olabilir. İhtiyaç duyduğu PH değeri 6,8-7 arasındadır. Bakımı kolay bir balıktır.

Melek Balığı Menşei

Bu balıklar Peru, Kolombiya, Brezilya ve Fransız Guyanası gibi yerlere özgüdür. Menşei Güney Amerika’dır. Genel olarak yavaş akan derelerde, taşkın yataklarında, bataklıklara ve asitli sularda bulunurlar. Balığın doğal yaşam alanı kumlu nehir yatağı ve bol miktarda bitki örtüsü bulunan bataklıktır.

Melek Balığı Boyutu ve Ömür Süresi

Melek balığı özellikleri söz konusu olduğunda balığın ömür süresi ile boyutu da sıklıkla merak edilir. Yetişkin bir melek balığı ortalama olarak 7-10 cm boyutuna ulaşır. Dişi melek balıkları, erkek melek balıklarından biraz daha küçüktür ve yuvarlak bir gövdeye sahiptir. Bu balıkların ömür süresi 10-12 senedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Tropikal Akvaryum Balıkları

Melek Balığı Davranışı

Melek balığı özellikleri, davranış konusunu da içerir. Melek balıkları, akvaryumun orta seviyelerinde yüzerler. Akvaryum bitkisi olan yaşam alanlarında daha da gelişirler. Aktif ve gösterişli balıklardır. Gündüzleri, geceye göre daha aktiftir.

Kendi bölgesine sahip olmak için geniş bir alana hükmeder. Genel olarak barışçıldırlar. Kendi türünden çok fazla balık ile aynı yerde tutulur ise alanını savunmak için kavga edebilir.

Sürüler halinde tutulurlarsa, diğer melek balıkları ile sosyalleşmezler ve nadiren birbirleriyle etkileşime girerler. Diğer çiklit balıklarından daha az agresiftir.

Melek Balığı ile Uyumlu Balıklar

Doğal yaşamında daha uyumlu olan melek balığı, kapalı ortamda bölgeselliğini sürdürür. Bu sebeple melek balığının gürültülü balıklardan korkan, utangaç balıklar ile aynı yerde tutulmaması önerilir. Melek balığı ile uyumlu olan balıklar arasında moli, cüce gurami, discus ve cüce çiklit yer alır.

Melek Balığı Beslenme İhtiyacı

Melek balığı özellikleri, beslenme konusunu da içerir. Bu balıklar hem bitki bazlı hem de et bazlı yemler tüketebilirler. Melek balığına sunulacak olan balık yemi mutlaka taze, mineral ve vitamin açısından zengin ve dengeli olmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.