Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Küçük Kedi Cinsleri

Abone Ol 
7 Maddede Küçük Kedi Cinsleri
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Küçük kedi cinsleri neler? Küçük kediler kompakt boyutları ve sevimli halleri nedeniyle çoğu insanın ilgisini çekiyor. Daha büyük kedi ırklarına oranla daha az kiloda olan bu kedilerin boyları da ırka göre değişiyor. İşte küçük kedi ırkları…

Küçük Kedi Cinsleri

Küçük Kedi Cinsleri

En popüler küçük kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Singapura Kedi Cinsi

Küçük kedi cinsleri arasında yer alan Singapura kedisi, ortalama 4-8 kg ağırlığındadır. Kökeni Singapur olan bu kediler, sevimli halleri ve büyüleyici bakışları ile dikkat çeker. Bu kedilerin oyuncu ve hareketli oldukları bilinmektedir. Küçük boyutlarına rağmen son derece kaslı bir vücut yapısına sahiptir. Sağlıklı kalabilmesi için besin bileşenleri açısından zengin olan kedi mamaları tüketmelidir.

2. Munchkin Kedi Cinsi

Dünyanın en kısa kedi cinsidir. Bu kedilerin bacakları oldukça kısadır. Bu durum doğal mutasyonun bir sonucudur. Tüyleri uzundur ve kedi tarağı ile düzenli tımar gerektirir. Çocuklarla ve diğer kedilerle de anlaşabilen bir ırktır.

3. Cornish Rex Kedi Cinsi

Küçük kedi cinsleri listesinde yer alan Cornish Rex, uzun bacaklı ve açısal yüz hatlarına sahip olan bir kedidir. Maksimum 6-8 kg ağırlığında olabilir. Belirgin gözleri ile öne çıkar. Aynı şekilde elmacık kemikleri de belirgindir. İngiliz kedi cinsleri arasındadır. Çarpıcı görünümüne ek olarak kişiliğiyle de fark yaratır. Uysal ve sevecen bir kedi cinsidir. Protein açısından zengin olan kuru kedi maması, ödül ve yaş mamalar tüketmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kulak Uyuzu Nedir? Kedilerde Kulak Uyuzu Rahatsızlığı

4. American Curl Kedi Cinsi

Bu kedi ırkının en belirgin özelliği benzersiz şekilli kulaklarıdır. Dışa doğru kıvrık olan kulakları ile bilinir. Boyutları da oldukça küçüktür. Tüyleri ipeksi ve yoğundur. En çok 6 kilograma kadar ulaşır. Sevecen ve oyuncu bir karakteri vardır. Kedi oyuncakları ile oynamaktan hoşlanır.

5. Devon Rex Kedi Cinsi

Üçgen kafası, büyük kulakları ve parlak gözleri ile karakterizedir. Küçük kedi cinsleri arasında bulunmaktadır. En çok 6 kilograma kadar ulaşmaktadır. Yaşamları boyunca yavru kedi görünümünde olabilirler. Sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri adına besleyici yaş kedi maması, kuru ve ödül mama yemeleri gerekmektedir.

6. Japanese Bobtail Kedi Cinsi

Kısa ve ponpon benzeri kuyruğu ile bilinen bir kedi ırkıdır. Ortalama 3-6 kilogram arasındadır. Asya kökenli olan bu kediler 1600’lü senelerden bu yana varlığını koruyor. Dünya çapında bilinen ve popüler olan kedilerdir. Bu kedilerin beslenmesine de çok dikkat edilmelidir. Özellikle protein bileşeni açısından yoğun olan kuru kedi maması, konserve ve ödül mama yemeleri önemlidir.

7. Siyam Kedi Cinsi

Minyon kedi cinsleri arasında Siyam kedileri de var. Bu kedilerin boyları uzun olsa da vücutları yağsız ve kaslıdır. En çok 8-10 kilograma kadar ulaştıkları söylenmektedir. Genelde 3-6 kilogram olurlar. Sessiz ve sakin bir kedidir. Oyun oynamayı, kedi tasması ile dolaşmayı ve kedi yatağı üzerinde keyif yapmayı sever.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.