Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Asya Kedi Irkları

Abone Ol 
8 Maddede Asya Kedi Irkları
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
990.00₺

642.55₺

Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması 2 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Asya kedi ırkları, güzel ve göz alıcı güzellikleri ile fark yaratan canlılardır. Bazıları ise uzun zamandan bu yana tanınan kedilerdir. Bu benzersiz kedi ırklarını sizler için sıraladık.

Asya Kedi Irkları

Asya Kedi Irkları

Asya kedi ırklarının neredeyse yarısı benzer kökenlerden gelir. Angora, Pers ve Siyam kedileri ise en eski ırklar arasında bir adım öne çıkar. Bu kedilerin çoğu eğlenceli, zeki ve eğitime açık canlılardır. Görünüşleri ve karakterleri ile benzersiz özellikler sunan Asya kedi ırkları şu şekildedir:

1. Siyam Kedi Irkı

Asya kedi ırkları arasında yer alan Siyam kedileri, çarpıcı görünümleri ve parlak mavi gözleri ile bilinir. Günümüzde dünyanın en popüler kedilerinden biri olarak kabul edilir. Aynı zamanda Asya kökenli en eski cinslerdendir. Bu kediler Tayland’a özgüler. Eskiden yalnızca krallar ve kraliyet ailesi tarafından sahiplenilebilirdi. Siyam kedileri çok sakin ve sevecendir. Çocuklu aileler için de iyi bir seçimdir.

2. İran Kedisi Irkı

İran kedilerinin öne çıkan özelliklerinden biri, göz alıcı, uzun ve ipeksi tüyleridir. Sakin ve tatlı tavırlarıyla bilinen İran kedileri, dünya çapında bir popülariteye sahiptir. Geçmişleri biraz belirsiz olsa da 1600’lü senelerde İran’da ortaya çıktıkları düşünülmektedir. İran kedilerinin protein yönünden yoğun olan besleyici kedi mamaları tüketmelerine özen gösterilmelidir. Böylece sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar.

3. Ankara Kedisi

Asya kedi ırkları arasında sayılan Ankara kedisi, on beşinci yüzyılda Türkiye’de ortaya çıkmıştır. Doğal olarak oluşan bir kedidir. Bu kediler karlı iklimlerle başa çıkabilmek adına uzun ve ipeksi tüylerle kaplıdır. Bakımı kolay bir kedidir. Düzenli olarak kedi tarağı ile bakıma ihtiyacı olsa da genel olarak çok bakım gerektirmez. Yine de rutin olarak göz ve kulak temizliği yapılmalı, tırnakları kesilmelidir. Elbette sağlıklı kalması için veteriner kontrolleri de çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Lösemi Hastalığı Nedir?

4. Bengal Kedisi Irkı

Kökenleri Asya ile bağlantılı olan bu kediler, Asyalı bir leopar kedisi ile evcil kedinin melezlenmesi sonucunda elde edilmiştir. Benekli bir tüy görünümü nedeniyle kaplanı andıran bir duruş sergiler. Egzotik görünüşü, uysallığı ve zeki oluşu ile karakterizedir.

5. Japanese Bobtail Kedi Irkı

Asya kedi ırkları listesinde bir diğeri de Japanese Bobtail oluyor. Bu cana yakın ve sevimli kediler, isminden de anlaşılacağı gibi Japonya’da ortaya çıkmıştır. Fakat günümüzde dünyaca ünlü bir kedi cinsi olarak lanse edilmektedir.

Bu kedilerin en belirgin özelliği ise kısa kuyruklarıdır. Bu detay ise onlara özgün bir görüntü katar. Eşsiz görünümlü Japanese Bobtail, aynı zamanda karakter özellikleriyle de ilgi çekicidir. Çok oyuncu, sevecen ve uyumlu bir kedidir. Sağlığı için protein açısından zengin olan yaş kedi maması, kuru ve ödül mama yemesine dikkat edilmelidir.

6. Korat Kedi Irkı

Nadir kedi ırkları arasında yer alan Korat, on üçüncü yüzyılda Tayland’a ortaya çıkan bir cinstir. Bu kedi ırkı 1800’lü senelerde Avrupa’ya getirildikten sonra popülaritesi artmıştır. Mavi-gri tüyleri ile farklı bir görüntü sunan Korat kedileri, bakımlarının kolay olması ve uyumlulukları nedeniyle de çoğu insanın favorisi konumundadır.

7. Dragon Li Kedi Irkı

Çin’e özgü bir kedidir. Nadir kedi ırkları arasında sayılır. İsminin anlamı tilki çiçeği kedisi demektir. Bu kedilerin yüzyıllardan bu yana vahşi doğada olduğu ve doğal olarak meydana geldiği tahmin ediliyor. Bu cins, Çin’in ulusal kedisidir. Ayrıca, Çin dışında nadiren görülür.

8. Burmese Kedi Irkı

Myanmar kökenli Burmese kedileri, kendi vatanında kutsal kabul edilir. 1930’larda Amerika’ya getirilmiştir ve o dönemden sonra dünyaya yayılmıştır. Bakımı kolay, sakin ve sevecen bir kedidir. Kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi, kedi oyuncakları ile vakit geçirmeyi çok sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Büyük Kulaklı Kedi Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.