Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En İyi Papağan Türleri

Abone Ol 
8 Maddede En İyi Papağan Türleri

En iyi papağan türleri sıklıkla merak ediliyor. Yüksek taklit yeteneğine sahip olan ve rengarenk görünümleri ile dikkat çeken papağanlara karşı insanların büyük bir ilgisi ve merakı vardır. Bazı türleri insanlar ile beraber müzik aleti sesi gibi farklı sesleri de taklit edebilir. Bir papağan sahiplenmek istediğinizde seçenekler oldukça fazladır. Peki, en iyi papağanlar hangileri?

En İyi Papağan Türleri

En İyi Papağan

Kıvrık bir gagaya ve parlak tüylere sahip olan bu kuşların işitme yetenekleri çok gelişmiştir. Bazı papağan türlerinin anlama ve öğrenme yeteneği çok yüksektir. Bu yazımızda en iyi papağan türlerini ve özelliklerini sizler için derledik.

En iyi papağan türleri ve özellikleri şu şekildedir:

1. Amazon Papağanı

Amazon papağanları, en iyi konuşan ve en iri yapıya sahip olan papağan türleri arasında yer alır. Bu nedenle amazon papağanının bakımı için geniş bir kafes veya oda gerekir. 100 yaşına kadar yaşayabilen bu papağanlar ile ilgilenmeye dikkat edilmelidir. Çünkü çok sosyal canlılardır ve tek başlarına çabuk sıkılırlar. Amerika kökenlidir.

2. İskender Papağanı

Yabani doğada sürü halinde yaşayan İskender papağanlarının kökeni Hindistan olmakla beraber Türkiye’de de bulunur. Genellikle yeşil renkli olan İskender papağanları, iri yapılı papağanlar arasında yer alır. Soğuk havalara diğer papağanlara göre daha dayanıklıdır. 30 yıllık bir ömre sahip olan bu kuşlar ayrıca çok zekidir. Sahiplerinden çok fazla ilgi beklerler.

3. Jako Papağanı

Gri parlak tüyleri, zekası ve taklit yeteneği ile jako papağanları en iyi papağan türleri arasında yer alan popüler kuşlardır. Afrika gri papağanı olarak da bilinirler. İyi konuşma ve taklit kabiliyetine sahip olan jako papağanları da ilgiyi sever. Anavatanları Afrika olan bu papağanların 60-70 yıl gibi uzun bir yaşam süreleri vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Güvercin Çeşitleri Nelerdir?

4. Keşiş Papağanı

Çok gürültücü olmayan bir papağan türü olan keşiş papağanlarının 25-30 yıl kadar bir ömrü vardır. Küçük boyutlu bir papağandır. Gürültü yapmayı sevmese de taklit etmeyi seven bir kuştur. Yeşil tüyleriyle dikkat çeken keşiş papağanının anavatanı Güney Amerika’dır. Çiğneme yeteneği yüksek olduğu için dal vb. şeyler ile oynamayı sever. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmelidir. Böylece sağlıklı ve uzun ömürlü olabilecektir.

5. Kakadu Papağanı

Yüksek taklit yeteneğine karşın öğrenmesi zor olan bir papağan türüdür. Zor öğrense de başarılı ve gerçekçi taklitler yapabilir. Bu nedenle doğru eğitim ve bakım ile muazzam sonuçlar ortaya çıkar. Başlarının tepesinde yer alan kalkık tüyler ayırt edici özelliklerinden bir tanesidir. Uzun ömürlü bu papağanlar 50 yıldan fazla yaşayabilirler.

6. Ara Papağanı

En iyi papağan cinsleri listesinde ön plana çıkar. Dev papağan veya sümbül papağanı olarak da bilinen ara papağanların kanatlarının ve gövdesinin büyüklüğü diğer papağan türlerine nazaran daha büyüktür. Çok iyi taklit yeteneğine sahip olmasa da gövdesi ile dikkatleri üzerine çeker. Ayrıca iyi bir eğitimle güzel taklitler yapmayı başarırlar. Seslerinin insan sesine benzemesi de taklitlerinin daha ilgi çekici olmasını sağlar. Rengarenk tüylere sahip olan ara papağanının anavatanı Güney Amerika’dır. Maalesef nesli tükenme tehlikesi altında olan bir türdür.

7. Muhabbet Kuşları

En çok bilinen ve tercih edilen papağan türlerinden biri olan Muhabbet kuşlarının anavatanı Avustralya’dır. Çeşitli renklere sahip olabilirler. Ömürleri 15 yıl civarında olan bu kuşların küçük boyutu, onları daha kolay ve pratik şekilde bakılması kolaydır. Taklit yetenekleri yüksek ve arkadaş canlısı kuşlardır. Besleyicilik yönü kuvvetli olan muhabbet kuşu yemleri tüketmelidir. Bu sayede sağlığı teşvik edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Çiftleşmesi Nasıl Olur? Muhabbet Kuşları Hakkında Çarpıcı Bilgiler

8. Sultan Papağanı

En iyi papağan cinslerinden biridir. Sevimli, komik ve meraklı yapısıyla öne çıkan Sultan papağanları çoğunlukla gri, beyaz ve sarı renklerinde olur. Küçük boyutlu papağan türleri arasında yer alır. Avustralya kökenli olan Sultan papağanının 20 yıl civarında ömrü vardır. Meraklı ve ses çıkarmayı seven bir tür olmasına karşın öğrenmesi yavaştır. Özellikle ıslık sesini çok iyi çıkarırlar ancak iyi bir eğitimle daha fazlası da yapılabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.