Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En Uysal Kedi Cinsi

Abone Ol 
8 Maddede En Uysal Kedi Cinsi
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Kedi sahiplenmek isteyenler en uysal kedi cinsi sorgulaması yapabiliyor. Uysal kediler hem çocuklar ve yetişkinlerle iyi anlaşıyor hem de diğer evcil hayvanlarla uyum içinde yaşayabiliyor. Peki, uysal kedi ırkları hangileri?

8 En Uysal Kedi Cinsi

En Uysal Kedi Cinsi

Eşsiz fiziksel özellikleri, sevecen kişilikleri ve görünümleri ile dikkat çeken 8 en uysal kedi cinsi sizler için listelendi. İşte o kedi ırkları…

1. Siyam Kedi Cinsi

On dokuzuncu yüzyıldan beri bilinen bir kedidir. Aslen Tayland’a özgü olsa da dünya çapında popüler bir canlıdır. Çoğu Siyam kedisinin vücudunun belirli alanlarında çeşitli işaretler vardır. Bu da onlara farklı bir görüntü katar. Zeki, sakin ve oyuncu bir kedidir. Protein yönünden zengin olan kuru kedi maması ile beslenmelidir. Son derece uysaldır.

2. İran Kedi Cinsi

En uysal kedi cinsi listesinde yer alan İran kedisi, kendine özel yüz görüntüsü ile karakterizedir. Kalkık bir burnu, yuvarlak ve basık bir yüzü vardır. Çoğu insanın hoşuna giden bu kediler, uysal ve sakin olmalarıyla da bir adım öne çıkarlar. Çok fazla hareket etmezler ve günlerinin büyük çoğunluğunu kedi yatağı üzerinde dinlenerek geçirmeyi tercih ederler.

3. Maine Coon Kedi Cinsi

Yoğun ve kalın tüyleri, iri görünümü ile dikkat çeken Maine Coon kedisi, esasen çok sakin bir kedidir. Amerika’ya özgü olan bu cins kediler, nazik ve uysal halleri ile bilinirler. Farklı birçok tüy renginde olabilirler. Tüylerinin sağlıklı ve parlak görünmesi için rutin olarak kedi tarağı ile bakıma gereksinim duyarlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

4. Ragdoll Kedi Cinsi

En uysal kedi cinsi arayanlar için bir başka seçenek ise Ragdoll kedi ırkı oluyor. Bu sevimli kediler son derece sakin ve uyumlular. Her yaştan çocukla arası çok iyidir. Bundan dolayı aileler için de doğru bir tercihtir. Aynı şekilde Ragdoll kedileri diğer evcil hayvanlarla da iyi anlaşır. Sağlıklı kalması adına kaliteli kedi mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir.

5. Habeş Kedi Cinsi

Etiyopya’dan gelen bu kedi ırkı, üçgen kulakları ve sevimli duruşu ile fark yaratır. Çoğu insanın favori evcil hayvanlarından biridir. Sahiplerini gün içinde takip etseler de genelde uysal ve sakin tavırlarıyla bilinirler. Kedi tasması eşliğinde yürüyüşe çıkmaya bayılır.

6. Birman Kedi Cinsi

İngiliz kedi cinsleri arasında yer alan Birman kedi cinsi, mavi gözleri ve orta uzunluktaki tüyleri ile farkını ortaya koyar. İlgi görmekten hoşlanan, eğlenceli, uysal ve sosyal kedilerdir.

7. Sfenks Kedi Cinsi

Tüysüz kedi olarak da bilinen bu ırk kediler, en uysal kedi cinsi arayanlara hitap eder. Bakımı nispeten kolaydır. Gününün büyük çoğunluğunda dinlenmeyi, aile üyelerini izlemeyi ve kedi oyuncakları ile oynamayı çok sever. Şefkatli ve sadık bir kedidir.

8. Devon Rex Kedi Cinsi

Yumuşak, kısa ve dalgalı tüylere sahip olan bu kediler, büyük kulakları ile farklı bir görüntü sergiler. İnce bir gövdeye sahiptir. Yine de güçlü bir formdadır. Sağlığı için protein bakımından zengin olan yaş kedi maması, kuru ve ödül mama yemelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Ülkü Özdemir dedi ki:

    Siyam kedileri çok uysal yazmışsınız ama yanılıyor olabilirmisiniz. Çünkü benim oğlum köpek gibi saldırgandı. Ben hariç kızdığı zaman veya sevmediği insanlara saldırıyordu.