Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Zeki Kedi Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede Zeki Kedi Cinsleri
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Zeki kedi cinsleri merak ediliyor. Genel olarak kediler diğer evcil hayvanlarla karşılaştırılma yapıldığında oldukça zekiler. Çok kolay eğitilebilirler, diğer hayvanlarla iyi anlaşırlar, yeni durumlara ve çevreye kolayca adapte olabilirler. Peki, en zeki kediler hangileri?

Zeki Kedi Cinsleri Hangileridir?

Zeki Kedi Cinsleri

En zeki kedi cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Habeş Kedi Irkı

Bu sevimli kedi, atletik, çevik ve insanlara karşı oldukça sevecendir. Habeş kedileri çok zeki hayvanlardır. Ayrıca çok uyumlu olduklarını da söyleyebiliriz. Çeşitli oyunları kolayca öğrenebilirler. Kucak kedisi değiller ama okşanmaktan ve fırçalanmaktan hoşlanırlar.

2. Balinese Kedi Irkı

En zeki kedi cinsleri arasında yer alan Balinese kedisi, Siyam ırkının uzun tüylü versiyonudur. Sahiplerini izlemeyi severler, araştırmacı bir karaktere sahip olan kedilerdir. Aynı zamanda konuşkan kedilerdir. Herhangi bir durumda mırlamayı, miyavlamayı tercih edebilirler.

Genellikle ailesine karşı sevecendir. Yabancılara karşı mesafeli olabilir. Kedi oyuncakları ile oynamaktan hoşlanırlar. Biraz hareketli oldukları kesindir. Bundan dolayı dışarı çıkarken kedi tasması mutlaka kullanılmalıdır.

3. Bengal Kedi Irkı

Egzotik tüy görünümü ile dikkat çeken bir cinstir. Bu kediler son derece atletik, zeki ve sevimlidir. Koşmayı, zıplamayı, tırmanmayı ve oyun oynamayı sever. Egzersiz için geniş alana gereksinim duyar. Çocuklarla ve diğer kedilerle de iyi anlaşır. Sağlıklı kalması için protein açısından yoğun olan kedi mamaları ile beslenmelidir.

4. Birmanya Kedi Irkı

En zeki kedi cinsleri Birmanya kedi ırkıyla devam ediyor. İnsanlarla iletişim kurmayı seven, enerjik ve dost canlısı bir kedidir. Bu kediler zekidir ve eğitime hızlı bir şekilde yanıt verirler. Yuvarlanmak, el sallamak, oyuncakları getirmek gibi hareketler sergileyebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedide Diş Dökülmesi Nedenleri

Sosyalleşme konusunda başarılı oldukları söylenebilir. Diğer evcil hayvanlar dahil olmak üzere herkesle uyumludur. Yalnızlığı pek sevmez. Yalnız kalırsa yaramazlık yapabilir.

5. Cornish Rex Kedi Irkı

En zeki kedi cinsleri arasında olan Cornish Rex popüler bir evcil hayvandır. Bu kedilerin arkadaş canlısı ve aktif kediler oldukları bilinir. Uzun patileri, dolapları ve kapıları rahatlıkla açmasını sağlar. Bu yüzden güvenlik kilidi mutlaka kullanılmalıdır.

Yüksek yerlerden atlama konusunda başarılıdır. Eşsiz fiziksel özellikleri arasında dalgalı tüy renkleri yer almaktadır. Kaliteli kuru kedi maması, yaş mama ve ödül mama ile beslenmelidir.

6. Korat Kedi Irkı

İsmini Tayland’daki bir eyaletten almıştır. Nadir bir türdür. Anavatanında şans getirdiğine inanılır. Etrafındaki insanlara ve gelişmelere karşı dikkat içindedir. Orta derece enerjik bir kedi ırkıdır.

Etkileşimli oyunları sever. Kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi de sever. Kedi ödül maması ile eğitimi desteklendiğinde ev kurallarını kolayca öğrenebilir. Kedi oyuncaklarını paylaşmaktan pek hoşlanmaz. Bu konuda oldukça inatçıdır. Çoğunlukla sahiplerine karşı şefkatlidir.

7. Savannah Kedi Irkı

En zeki kedi cinsleri söz konusu olduğunda Savannah kedileri de bu listede bulunuyor. Yüksek zekaya sahip olan nadir ve egzotik bir kedi cinsidir. Vahşi Afrika kedileri ile çaprazlanarak geliştirilmiştir. Görünüş ve tavır olarak vahşi tarafını koruduğu bilinmektedir.

Zıplamak, koşmak ve oynamak için yeterince alana gereksinim duyar. Kolay bir şekilde sıkılabilir. Bu yüzden çevresel etkileşim Savannah kediler için önemlidir. Tırmanmayı ve keşfetmeyi sever. Kedi tırmalama tahtası ile vakit geçirmekten hoşlanır.

8. Singapura Kedi Irkı

Singapur’a özgü olan cins, 1970’lerden bu yana popülerliğini koruyor. Nadir bir ırk olarak kabul ediliyor. Girişken, meraklı ve oyuncu bir kedi cinsidir. İnsanların davranışlarını izlemeyi sever.

Biraz yaramaz olduğu söylenebilir. Sıçrama, atlama ve tırmanma gibi eylemleri sık olarak gerçekleştirir. Oldukça zeki bir kedidir. Sağlıklı kalması için kaliteli kedi yaş mama, kuru mama ve ödül mamalarla beslenmesi önem arz eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sevimli, Güzel, Yaratıcı Kedi İsimleri 2024
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.