Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Abone Ol 
9 Maddede Kabarık Tüylü Kedi Irkları
3430.00₺

2145.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

717.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1753.30₺

1365.55₺

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kabarık tüylü kedi ırkları, bir kedi sahiplenmek isteyenlerin ilgilendiği konulardan biridir. Düzenli bakımdan geçtikleri taktirde uzun ve kabarık tüylü kediler, hoş bir görünüm sergilerler. İşte, en popüler kabarık tüylü kediler…

Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Bazı kedi tutkunları için uzun ve kabarık tüyler çok şey ifade eder. Tüylü kedi dostlarımız yalnızca güzel görünmekle kalmaz, diğer yandan yumuşaktırlar ve bu kedilerin okşanması ekstra eğlencelidir. Kabarık tüylü kedi ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Birman Kedi Irkı

Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Açık renkli gövdesi, koyu renkli baş, kuyruk ve patileri ile dikkat çeker. Nazik, huzurlu, uyumlu ve sevimli bir kedidir. Kucağınızda saatlerce uzanmayı sever. Harika bir evcil kedi olur. Uzun, tek katlı ve matlaşmaya dayanıklı tüyleri vardır. Tüylerinin bakımı zor değildir. Kedi tarağı ile haftada birkaç kez taranması yeterli olacaktır.

2. Himalayan Kedi Irkı

Kalın ve çift katlı tüylere sahip olan Himalayan, günlük olarak fırçalanmayı gerektirir. Kıtıklaşma ve matlaşmanın önlenmesi için bu kedilerin tüy bakımına özen gösterilmesi önem arz eder. Çikolata, krem, siyah ve gri gibi pek çok farklı renk tonunda olabilir. Sakin, sevecen, nazik, zeki ve arkadaş canlısı bir kedidir. Çocuklar ile de arası oldukça iyidir.

3. Maine Coon Kedi Irkı

Kabarık Tüylü Kedi Irkları

En büyük kedi cinslerinden biri olan Maine Coon, sert kış günlerine karşı dirençli bir kedidir. Çünkü kalın yapılı ve çift katlı tüyleri bulunur. Ekstra kabarık tüyleri ile fark yaratır. Kabarık tüylü kedi ırkları arasında yer alan Maine Coon, İran kedisi kadar yoğun bir bakıma ihtiyaç duymasa da haftada birkaç kez fırçalama gerektirir. Sevimli, nazik ve uyumlu bir kedidir. 12-15 sene kadar hayatta kalabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Süt İçer Mi? Yavru Kediye Süt Verilmeli Mi?

4. Norveç Orman Kedisi Irkı

Soğuk ortamlara uyum sağlayabilen Norveç Orman Kedisi, su geçirmez ve çift katlı tüylere sahip olan bir kedidir. Tüyleri çok kabarık olmasına karşın bakımı zor değildir. Tüylerinin matlaşmaması için haftada bir iki defa fırçalanması önerilir. Desenli, beyaz, krem ve gri tonlarında olabilir. Gözleri yeşil, altın, bakır ve mavi renklerdedir. Kaliteli kedi maması ile beslenmesine dikkat edilmelidir. Bakım ve beslenme ihtiyacının karşılanması sonucunda on altı sene kadar hayatta kalır.

5. İran Kedisi Irkı

Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Kabarık tüylü kedi ırkları arasında en bilinenlerden biridir. Tüyleri uzun ve yoğundur. Boyun kısmında aslan yelesi gibi tüy kıvrımı yer alır. Tüy bakımının aksatılmaması gerekir. Aksi durumda tüyleri matlaşır ve kıtık sorunu oluşabilir. Her gün taranması tavsiye edilir. Göz ve burun çevresi de her gün silinmelidir. Tüyleri siyah, beyaz, krem, çikolata ve gümüş tonlarındadır. Gözleri ise tüy rengine göre değişmekle beraber genelde mavi, ela, yeşil ve bakır tonlarında olur. Yaşam süresi 15-20 sene kadardır. Hipoalerjenik değildir.

6. RagaMuffin Kedi Irkı

Orta uzunluktaki tüyleri çok yoğun ve kabarıktır. İpeksi ve yumuşak dokulu tüyleri ile insanları etkilemeyi başarır. Boyun kısmında tüy kıvrımları yer alır. Siyam kedisini andırır. Son derece tatlı, sakin, sevgi dolu ve sadık bir kedidir. Çocuklarla zaman geçirmeyi, kedi oyuncakları ile oymamayı pek sever. Gözleri kehribar, mavi, yeşil ve altın tonlarındadır.

7. Ragdoll Kedi Irkı

Kabarık Tüylü Kedi Irkları

Kabarık tüylü kedi ırkları arasındadır. Çift katlı tüylere sahiptir ve tüyleri orta derecede uzundur. Doğal olarak matlaşmaya karşı dayanıklıdır. Bundan dolayı haftalık fırçalama, Ragdoll kedileri için yeterli olacaktır. İyi bir kucak kedisidir. Hemen herkesle çok iyi anlaşır. Gözleri ağırlıklı olarak mavi renktedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Kulak Hastalıkları Nelerdir?

8. Selkirk Rex Kedi Irkı

Kedi aleminin en popüler cinslerinden biridir. Eşsiz görünümlü tüyleri ile insanların ilgisini kazanır. Kıvırcık ve peluş görünümlü tüyleri vardır. Tüyleri kısa ya da uzun olabilir. Aynı şekilde tüy rengi de farklı seçenekler sunar. İyi bakılırsa on beş sene kadar ömür süresi bulunur. Hipoalerjenik değildir.

9. Sibirya Kedisi Irkı

Kabarık tüylü kedi ırkları listesinde yer alan Sibirya kedisi, benzersiz üç katmanlı tüyler içerir. En fazla tüy oranına sahip olan kedilerden biridir. Bundan dolayı düşük sıcaklıkları tolere edebilir. Bakımı son derece kolaydır. Ara sıra fırçalanması yeterli olacaktır. Kedi tüyü alerjisi olan insanlara da tavsiye edilir. Dost canlısı, nazik, sakin ve sevimli bir kedi ırkı olarak öne çıkar. Bakım ve beslenmesine dikkat edildiği sürece 10-18 sene arasında yaşayabilir. Kökeni, isminden de anlaşılacağı gibi Rusya’dır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.