Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Alman Köpeği Tarihçesi ve Özellikleri

Abone Ol 
Alman Köpeği Tarihçesi ve Özellikleri

Alman çoban köpekleri, bol miktarda alana ihtiyaç duyan büyük köpeklerdir. Bahçesiz küçük bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, bu yavrulardan biri size uymayacaktır. Çalışan bir köpek olarak yetiştirildiğinden, Alman çoban köpeğinin vücudunu ve beynini meşgul etmek için çok fazla egzersize ve oyuna ihtiyacı var. Alman köpeği hakkında diğer önemli bilgiler, yazımızın devamında!

Alman Köpeği Tarihçesi

Cinsin adından da anlaşılacağı gibi, Alman çoban köpeği Almanya kökenlidir. Cinsin tarihi 1800’lerin sonlarına kadar uzanmaktadır. 1850’lerde Alman köpek yetiştiricileri, koyun gütme işlerine yardımcı olan en iyi özellikleri korumak için köpek ırklarını standartlaştırmaya çalışıyorlardı.

Almanlar, koyun gütmek için zeka, güç, hız, dayanıklılık ve güçlü bir koku alma duyusu gibi gerekli becerilere sahip bir köpek yetiştirmek istediler. Yetiştiriciler sonuç aldı, ancak köpeklerin yetenekleri ve görünüşleri bir topluluktan diğerine farklılık gösterdi. İlk Alman çoban köpeği, 1907’de bir Alman Çoban Köpeği sergisinin bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne ithal edildi.

Alman Köpeği

Alman çoban köpekleri her yerde çalışan köpekler olarak görülüyor. Cins, çoğunlukla narkotik tespiti, suçluları izleme ve diğer tespit türleri için kullanılan polis çalışmaları ile tanınır. Çoğunlukla bu çalışma alanlarında görülmesine rağmen, Alman çoban köpekleri aynı zamanda rehber köpek olmak üzere eğitilirler.

Alman Köpeği Sağlığı

Bir Alman çoban köpeğinin ortalama ömrü 10 ila 13 yıl arasındadır. Ancak çoğu daha uzun yaşar. Güçlü ve dayanıklı köpekler olmalarına rağmen, bu köpekler aşağıdakiler dahil çeşitli sağlık sorunlarına eğilimli olabilir:

  • Kalça displazisi
  • Dejeneratif miyopati
  • Kalp hastalığı
  • Göz problemleri
  • Epilepsi
  • Kanama bozuklukları
  • Bağışıklık aracılı hastalıklar

Alman Köpeği Egzersiz İhtiyacı

Bir Alman çoban köpeğinin hem fiziksel olarak iyi durumda kalması hem de zihinsel olarak uyarılması için bol miktarda egzersize ihtiyacı vardır. Bir bahçeniz varsa, bir Alman çoban köpeği sizin için mükemmel bir arkadaş olabilir. Köpek oyuncakları ile sevimli dostunuzun egzersiz yapmasını ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Brokoli Yiyebilir Mi?

Bu köpekler uzun yürüyüşleri, top veya Frizbi ile getirme oyunlarını da severler. Alman çoban köpeğinize her gün düzenli yürüyüş yapmak için zaman ayırmanız gerekecek ve ayrıca rutininize, birkaç oyun seansı da dahil etmelisiniz.

Alman Köpeği Eğitim İhtiyacı

Atletik, cesur ve çok yönlü Alman kurdu bugün hala birçok farklı meslekte çalışıyor. Cins, polis ve ordu tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Engelli insanlara yardım ve rehberlik sağlar, arama ve kurtarma köpeği olarak çalışır. Bazıları ise tespit köpekleri olarak eğitilir.

Alman Köpeği

Alman çoban köpekleri hala dünyanın dört bir yanındaki çiftliklerde çoban köpeği olarak görev yapıyorlar. Bur ırk, çeviklik, havuz dalışı, flyball ve itaat eğitimi dahil olmak üzere hemen hemen tüm köpek sporlarında mükemmeldir.

Alman çoban köpekleri son derece eğitilebilir ve yeni bilgileri hemen öğrenirler. Yavru köpeğinizi yeterince büyüdükten hemen sonra eğitim kurslarına götürmek iyi bir fikirdir. Bu cins büyük köpeklerdir ve küçüklükten itibaren itaatkar olmasını sağlamanız önemlidir.

Alman Köpeği Beslenme İhtiyacı

Tüm köpekler gibi, Alman çoban köpekleri de öncelikle et yiyicilerdir. Bu nedenle, Alman çoban köpeğinizin beslenme düzeni, yüksek protein seviyesine sahip kaliteli köpek mamaları içermelidir. Protein, kas gelişimi, enerji gereksinimleri ve sağlıklı büyüme için temel bir diyet bileşenidir. Köpeğinizin beslenmesi ayrıca derisini ve tüylerini iyi durumda tutmak için bir miktar yağ içermelidir. Alman çoban köpeğiniz yavrudan yetişkinliğe doğru büyüdükçe, beslenme şekli aktivite düzeylerine ve yaşına göre değişecektir. Yavru köpeğiniz için yavru köpek maması edinmeyi unutmamalısınız.

Alman çoban köpeği yavrularının aslında yetişkin köpeklerden daha fazla beslenmeye ihtiyacı var. Bu yavrular, günlerini çevrelerini kontrol ederek, oynayarak ve genellikle yaramazlıklarla uğraşarak geçiren canlılardır. Bu yüksek aktivite seviyeleri, yavru köpeğin enerji gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra sağlıklı büyümeyi ve gelişmeyi desteklemek için çok fazla besin maddesi gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler İçin Gereken Malzemeler

Alman Köpeği

Alman çoban köpeğiniz bir yaşına geldiğinde, onu büyük cins köpeklerin ihtiyaçları için özel olarak formüle edilmiş yetişkin bir diyete yavaş yavaş alıştırmalısınız. Yavru köpeğinizi aldığınızda, yetiştiriciye yavrularınız için hangi yiyecekleri önerdiklerini sormak ve en azından ilk altı ay boyunca bu yiyecek markasına sadık kalmak mantıklı bir fikirdir. En iyi köpek mamalarını keşfetmek için online mağazamıza göz atabilirsiniz.

Alman Köpeği Bakım Gereksinimi

İsteğiniz büyük, sadık, zeki, atletik bir köpekse, bir Alman çoban köpeği sizin için mükemmel bir evcil hayvan olabilir. Köpeğinizi egzersiz yaparak ve tımar ederek zaman geçirmenin tadını çıkarmanız gerekecek ve bu yavrular süper tüy dökücüler olduğu için düzenli bakım şarttır. Alman çoban köpeğinin tüy bakımı önemlidir. Haftada üç kez tüylerini fırçalamanız yeterli olacaktır. Tüylerinin yıpranmaması için köpek tarağı ile işlem yaptığınızdan emin olun. Köpeğinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmeyi ve bu uygulama sırasında köpek tırnak makası kullanmayı da unutmamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.