Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Wirehair Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
American Wirehair Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

American Wirehair kedilerin özellikleri neler? American Shorthair cinsinden onu ayıran en belirgin özelliği, iri ve dikdörtgen forma sahip kafa yapısıdır. Başka kediler ile anlaşma konusunda başarılı olan bu ırk kediler, oldukça popülerdir. Irkın özellikleri hakkında daha fazla bilgi yazımızın devamında!

American Wirehair Karakter Özellikleri

American Wirehair

American Wirehair kediler oyuncu, sevecen ve ilgi dolu bir karaktere sahiptir. Bu nedenle de birlikte yaşadıkları aile üyeleri ile iyi şekilde anlaşabilirler. Oyuncu yapılarına bağlı olarak iyi birer avcı oldukları da söylenebilir. Oyunların genellikle onların avcı karakterine hitap edecek şekilde seçilmesi, keyifli vakit geçirmek için güzel bir seçenek olabilir. Kovalama, yakalama gibi oyunlar onların avcı güdüsünü tetikler. Bu nedenle de yakalama ve kovalama benzeri oyunlardan büyük zevk alırlar. Eğlenceli kedi oyuncakları onların kaliteli ve etkili zaman geçirmesine yardımcı olur.

Avcı ve oyuncu karakterleri genellikle aktif bir gün geçirmelerini sağlar. Bu yüzden de gün sonunda yorgun düşebilirler. Bu kediler oyun ve eğlence dolu bir günün ardından uzun bir uykuya yatmaya bayılırlar. Özellikle de gün içinde çok yorulurlarsa yattıkları yerde uykuya dalabilirler.

İlgi görmekten hoşlanan, oyun oynamayı seven ve neşeli karakteri ile öne çıkan Amerikan Wirehair kediler genellikle çocuklar ile de iyi şekilde anlaşabilir. Diğer kediler ve evcil hayvanlar ile de sağlıklı iletişim kurabilen bu kediler, sosyal ve aktif olmaları ile öne çıkarlar. Alan mücadelesi ile pek ilgilenmezler ancak rahatsız edilmekten ya da alanlarının işgal edilmesinden de pek hoşlanmazlar.

American Wirehair Tarihçesi

1966 yılında bir mutasyon sonucu dünyaya gelen altı American Wirehair kardeşten dördü bir çakal saldırısında ölmüş olsa da iki yavru kaldı ve kedi üreticisi olan Joan O’Shea bu kedilerin üretilmesi için çalışmaya başladı. Bu ırkın gelişimi ve yaygınlaşması için ona en yakın ırklardan biri olan American Shorthair cinsi kediler de kullanıldı. Bu sayede melez bir ırk olsa da American Wirehair kediler çoğaltılmaya başlandı.

Günümüzde pek çok kedi ırkı kadar yaygın olmasalar da hala çoğaltma çalışmaları devam etmektedir. Bu sayede American Wirehair kedilerin popülasyonlarının artması için gerekli geliştirme programları da başarılı sonuç verebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediyi Kuma Alıştırma Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

American Wirehair Fiziksel Özellikleri

American Shorthair ırkına oldukça benzeyen fiziksel özellikleri ile öne çıkan bu kediler, American Shorthair kedilerden farklı olarak daha dikdörtgen hatlı ve iri bir kafaya sahiptir. Orta ve büyük kedi ırkları arasında yer alan American Wirehair kediler, 4 – 7 kilogram arasında değişen ağırlığa sahip olabilmektedir.

Sık, parlak ve dalgalı tüyleri uzun yapılır. Ayrıca sarı – beyaz, sarı – siyah – beyaz, beyaz, siyah, gümüş, krem, gri, kahverengi gibi farklı renklerde kürklere de sahip olabilirler. Bu farklı kürk renklerinin en temel nedeni de geliştirme aşamasında melez olmalarındandır. Bu nedenle farklı kürk rengine ve özelliklerine sahip olan farklı kedilerin kombinasyonu sonucu ortaya çıkmışlardır.

American Wirehair kedilerin en ayırt edici özelliklerinden biri tüylerinin rengi değil, şeklidir. Dalgalı kürkleri ile öne çıkan bu kedilerin olgunlaşmaya bağlı şekilde tüyleri daha da kıvırcıklaşabilir ya da tamamen düz forma sahip olabilir. Bunun yanı sıra ayırt edici bir diğer özellikleri de yuvarlak uçlu kulakları ve kulaklarının içeri kıvrımlı tüyleridir. Bu özellikleri onların tipik fiziksel özellikleri arasında yer alır.

American Wirehair Bakımı

Bakımı oldukça kolay olan American Wirehair kediler diğer pek çok kedi türüne göre daha az zahmet gerektirir. Örneğin tüyleri çok nadir dökülebilen bu kedilerin tüylerini yalnızca mevsim geçişlerindeki tüy dökülmelerinde taramanız gerekir. Aksi takdirde tüylerine zarar vermeniz mümkündür. Ayrıca benzer şekilde nadir durumlarda ona banyo yaptırmanız çok daha iyi olacaktır çünkü diğer kediler kadar banyo ihtiyaçları yoktur.

Amerikan Wirehair kedilerin tırnaklarını düzenli şekilde kesmeniz, tırnak kesme işlemi öncesinde de patilerinin alt kısmında ve aralarında kalmış olabilecek her türlü tozu ve kiri temizlemeniz gerekir. Özellikle de dışarı çıkardıktan sonra eve soktuğunuzda patilerinin altlarını nemli ve temiz bez ile silmeniz ve aralarında kalmış olabilecek taş, toz gibi maddeleri çıkarmanız sağlığı açısından önemlidir.

Genel anlamda bakım gerektirmeyen, pek tüy dökmeyen ve yıkanma ihtiyacı olmayan bu kedilerin yalnızca kulak temizliği, tırnak kesimi ve gerektiği noktalarda ağız ile diş temizliği yapılmalıdır. Her kedideki temel bakımların yarısını yapacağınız American Wirehair kediler aslında diğer kediler arasında en zahmetsiz olan türlerden biridir. Bu nedenle de kedinin bakımına ya da temizliğine sık sık vakit ayırmayacak olan kişilerin bu kedilere kolaylıkla bakması mümkündür. En kaliteli kedi bakım ürünlerini online pet shop mağazamızda keşfedebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Kusması Neden Olur? Kedilerde Kusmaya Neden Olan Semptomlar Nelerdir?

American Wirehair Kedilerin Çocuklar ve Hayvanlar İle İletişimi

Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile iyi şekilde anlaşabilen Amerikan Wirehair kediler, oyuncu karakterleri nedeniyle herkes ile iyi dostluk kurabilirler. Diğer kediler ile iyi anlaşabilen ırklardan biri olan bu kediler, her durumu oyuna çevirebilecekleri için çocuklar ile de iyi şekilde iletişim kurabilirler. Çocukların onları kucağına almasını, sevmesini ya da onlarla oyun oynamak istemesini dert etmezler. İlgi ve sevgi görmekten hoşlanan bu kediler, çocuklara karşı samimi tavırları ile dikkat çekerler.

Çocukların oyuncu yönü ile Amerikan Wirehair kedilerin oyuncu yönü bir araya geldiği zaman birlikte oldukça keyifli şekilde vakit geçirebilirler. Özellikle de diğer kedilerle sıkı dostluklar kurabilmeleri onları pek çok kedi ırkından ayırmaktadır. Evde yaşayan başka bir evcil hayvan varsa bunu sorun etmezler. Hatta evdeki diğer evcil hayvanlar ile dost olmak ve onunla oynamak için bile çaba gösterebilirler.

American Wirehair kediler eğer başka bir evcil hayvan ile büyüyorsa ve bebekliğinden beri onu gördüyse bu durumda çok sıkı dost olabilmeleri mümkündür. Ancak yetişkin bir Amerikan Wirehair kedisini bir anda hiç bilmediği başka bir evcil hayvanın yanına koymanız onu sinirlendirebilir ve bir alan savaşına girmelerine neden olabilir. Bu sebeple bebeklikten itibaren beraber büyüyeceği bir dostu olması, sosyal ilişkilerinin sağlıklı olması için de önemlidir.

American Wirehair Kedilerde Beslenme

American Wirehair kedisi kilo almaya meyilli bir yapıya sahiptir. Bu yüzden beslenme programı onun günlük aktivitesi ile doğru orantılı olacak şekilde düzenlenmelidir. Bu kedilerin karakter özellikleri her ne kadar aktifliğe yönelmiş olsa da bazı kedilerin aktiflikleri daha kısıtlı olabilir. Çeşitli sağlık sorunları onların aktifliğini engelleyebilir. Bu nedenle de kediniz için kişiselleştirilmiş bir beslenme programı tercih etmeniz her zaman için daha iyi olacaktır.

Genel anlamda kilo almaya meyilli olabilen Amerikan Wirehair kedilerin protein içeriği baskın olan ancak enerji verici ve tahıl içeriği düşük olan mamalar ile beslenmesi daha sağlıklı olacaktır. Tahıl içeriği yüksek olan mamalar tüm gününü hareketsiz şekilde geçiren kediler için kilo almaya teşvik edici özelliğe sahiptir. Bu nedenle de kedinizin aktifliğinin az olduğunu düşünüyorsanız ona sık sık ve çok fazla mama vermekten kaçınmanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

American Wirehair kediler genel anlamda aktif karaktere sahip olduklarından, sizin kediniz de bu şekilde aktif ise ona sık sık ve az az öğünler verebilirsiniz. Bu sayede az yediği için aktifliği sırasında mama midesini rahatsız etmeyecektir. Ayrıca sık sık ve az az beslenmesi yeteri kadar beslenmesini de sağlayacaktır. Aktif bir Amerikan Wirehair sahibi iseniz kedinizin vitamin, mineral, taurin, Omega 3 ve Omega 6 içerikleri bakımından zengin mamalar ile beslenmesini sağlamanız gerekir. Ayrıca aktif kedilerin protein oranı yüksek olan, enerji verici mamalar ile beslenmesi daha uygundur. Kediniz için besleyici ve kaliteli kedi maması arıyorsanız; TIKLAYINIZ!

American Wirehair Kediler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

American Wirehair kediler ile ilgili pek çok merak edilen soru var. Bunlardan en önemlileri:

American Wirehair Kediler Tüy Döker Mi?

Tüyleri uzun ve dalgalı olmasına rağmen Amerikan Wirehair kediler çok nadiren tüy döker. Bu nedenle de taranma ihtiyacı hissetmezler. Dökülen tüy olmadığı için tüylerin taranması da gerekmez. Yalnızca mevsimsel olarak tüy dökülmesi görebileceğiniz bu kedilerin tüyleri çok nadiren döküleceği için eğer kedinizin çok tüy döktüğünü fark ederseniz veteriner desteği almanız ve mama değişimine gitmeniz ya da olası rahatsızlıkları değerlendirmeniz gerekir.

American Wirehair Kediler Saldırgan Mı?

Avcı yönleri öne çıktığı için American Wirehair kediler genellikle saldırgan olarak algılanmaktadır. Bu kediler saldırgan değildir. Amerikan Wirehair kediler oyuncu yapıya sahip oldukları için sizi kovalamak, sizin uğraştığınız işleri bir oyuna çevirmek isteyebilirler. Bu durum onların saldırgan olduğunu göstermez.

Dikkat edilmesi gereken tek bir önemli konu mevcuttur. Bu kediler avcı dürtüsü ile hareket ettiği için evdeki küçük evcil dostlarınızı Amerikan Wirehair kediler ile bir arada bırakmamanız önerilir. Kuş, kemirgen ve benzeri farklı evcil hayvanları bu kediler ile birlikte bırakmanız olası istenmeyen kazalara yol açabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.