Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Apartmanda Köpek Beslemek İsteyenler İçin 8 Öneri

Abone Ol 
Apartmanda Köpek Beslemek İsteyenler İçin 8 Öneri

Bir köpek her yaştan insanın en iyi arkadaşı olabilir. Apartmanda köpek beslemek zorlu olsa da harika bir seçimdir. Köpek sahibi olmak büyük bir karardır. Çünkü köpekler çok fazla bakıma ihtiyaç duyarlar. Bir apartman dairesinde köpek yetiştirmeyi planlıyorsanız; aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsiniz. İşte, dairede köpek beslemek isteyenler için 8 önemli tavsiye!

1. Doğru Cinsi Tercih Edin

Doğru köpeği seçmek sevimli olanı bulmaktan daha fazlasıdır. Bu, apartman dairelerinde yaşayanlar için daha da önemlidir. Dikkate almanız gereken ilk konu boyuttur. Sadece bir yavru köpeğin şu anki büyüklüğünü değil, bir yetişkin olarak ne kadar büyüyeceğini de düşünün. Dikkate alınması gereken bir sonraki faktör sağlık ihtiyaçlarıdır. Cinsi etkileyebilecek yaygın sağlık sorunlarını araştırın. Bir diğer önemli husus mizaçtır. Köpek aşırı hareketli, meraklı ve çabuk sıkılan bir mizaca sahipse, apartman yaşamına uygun olmayabilir.

2. Mülk Sahibi ile Görüşün

Apartmanda köpek beslemek için ilk olarak mülk sahibi, komşular ve yönetici ile görüşmenizde yarar vardır. Böylece ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek olası problemlerin önüne geçmiş olursunuz.

3. Egzersiz İhtiyaçlarını Göz Ardı Etmeyin

Köpeklerin egzersiz ihtiyacı önemlidir. Köpeğinizin huzursuz ve yaramaz olmasını önlemek için rutin aktiviteleri atlamamalısınız. Köpeğinizin egzersiz yapmasını sağlamanın pek çok yolu vardır. Köpeğinizle yürüyüşe çıkabilir ya da onunla birlikte koşabilirsiniz. Köpeğiniz iyi eğitilmişse, onunla bisiklete bile binebilirsiniz. Köpek oyuncakları ile köpeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Köpeğinize ihtiyaç duyduğu egzersizi sağlayamıyorsanız, yakınlarınızdan yardım talep etmeyi deneyebilirsiniz.

apartmanda köpek beslemek

4. Tuvalet Rutini Oluşturun

Bir köpeğin gününüzü ve dairenizi mahvetmesinin en hızlı yollarından biri, herhangi bir yere tuvaletini yapmasıdır. Bu, halınızı kolayca lekeleyebilir ve kokudan kurtulmak zor olabilir. Köpek tuvalet eğitimi ile bu problemleri ve daha fazlasını önleyebilirsiniz. Köpeğinizle bir rutin oluşturarak bunu önleyebilirsiniz. Yetişkin bir köpeğin günde 3-5 kez tuvalete çıkması gerekir. Gün içinde aynı saatte çıkarırsanız, köpeğiniz bu programa alışacak ve kurallara uyacaktır. Köpekler yaşam alanlarında tuvaleti kullanmaktan hoşlanmazlar, bu yüzden onlara tutarlı bir alternatif verirseniz uyum sağlarlar.

5. Bol Köpek Oyuncağı

Apartmanda köpek beslemek istiyorsanız, köpeğinizin sakin ve mutlu olmasını desteklemek amacıyla yeterince köpek oyuncağı sağlamalısınız. Çiğneme, aslında bir köpeğin sağlığı için çok önemli bir aktivitedir. Öyleyse köpeğe dişlerini geçirebileceği birkaç oyuncak onu mutlu edecek ve ağız sağlığını koruyacaktır. Oyuncaklar için bazı harika seçenekler arasında köpek kemikleri, köpek ipleri, köpek topları ve köpekler için özel olarak yapılmış doldurulmuş figürler bulunur. Bu oyuncakların köpekler için özel olarak üretilmiş olması gerekir. En eğlenceli köpek oyuncaklarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Canary Dog (Presa Canario) Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

6. Kurallar Oluşturun

Bir köpeğin zihninde, evindeki herkes katı bir sosyal düzene uyar. Dikkatli olmazsanız, köpeğiniz kendisini alfa olarak kurmaya çalışacak ve sizi bir beta olarak kabul edecektir. Bu sebeple, köpeğinizin üstünlük kurmasını önlemek için kuralları ve sınırları net şekilde belirlemeniz gerekir. Örneğin, köpeği mobilyalardan ve odanızdan uzak tutmak isteyebilirsiniz. Bu beklentiler baştan belirlenmeli ve istisnasız her zaman takip edilmelidir. Köpeğinizi azarlamanız gerekirse, dikkatli olun. Köpekler, istikrarlı davranış gösteremeyen insanlara iyi tepki vermezler. Köpeğinize talimat verirken sakin ve iddialı olmalısınız. İnsan sinirlendiğinde doğal olarak daha yüksek bir ses kullanır ve bu da köpeğinizin kafasını karıştırır. Köpekler için yüksek perdeli sesler genellikle rol yapmayı ifade edebilir. Eğer üzüldüyseniz daha alçak bir sesle bunu vurgulayabilirsiniz.

7. Havlamayı Önlemek

Apartmanda köpek beslemek söz konusu olduğunda havlama hususundan da bahsedilmeli. Köpeklerin aşırı havlaması, komşularınızı ve diğer apartman sakinlerini rahatsız edebilir. Bir apartman ortamında, bir köpek normalden çok daha fazla insan görecek ve sesler duyacaktır. Köpeğinizin bir komşu kapınızdan her geçişinde havlamasını istemiyorsanız; onu, tepkilerinin gereksiz olduğunu fark edecek şekilde eğitmeniz gerekir. Bir daireye köpeğinizi ilk getirdiğinizde, insanlara karşı davranışlarını gözlemleyin. Havlamadan önce, apartmanın içinde insanlar olduğunu tespit ettiği için onu tebrik edin.

8. Yalnız Kalacağı Zamanlar İçin Eğitin

Bir apartmanda yalnız olmak, bir köpek için zor olabilir. Evinizden ayrılmadan önce köpeğinizin, geri geleceğinizi anlaması gerekir. Birkaç dakika ayrılarak başlayın, sonra geri gelin ve köpeğinizle oynayın. Sonra biraz daha uzatın. Yavaş yavaş, köpeğinizin toleransını geliştirebilirsiniz. Bir köpeğe sahip olmak harika bir duygu olabilir. Elbette, köpekler çok fazla sorumluluk istiyor, ancak sonsuz sadakatleri buna değer. Bir apartman dairesinde köpek beslememek için hiçbir sebep yok. Sadece araştırmanızı yaptığınızdan, önceden plan yaptığınızdan ve hazırlandığınızdan emin olun. Böylece, yolunuza çıkan her şeye karşı hazır olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Japonya Köpek Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.