Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Silky Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

17.07.2021
2.030
Abone Ol 
Silky Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Silky Terrier, muazzam bir kişiliğe sahip ırklardan biridir. Silky’ler görünüş olarak Yorkshire Terrier’e oldukça benzer. hem renk hem de kürklerinin ipeksi dokusu tıpkı Yorkshire gibidir. Silky Terrier köpek ırkı ile ilgili bilinmeyenlerin her birini bu yazıda bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=IB6MOrMo1PU

Silky Terrier Köpek Karakter Özellikleri

Silky Terrier köpek ırkının en fazla bilinen fonksiyonu uyanık bir köpek olmasıdır. Cesur olması ile birleşen uyanık hareketleri bu köpekleri öteki köpeklerden bir nebze bile olsa ayırmaktadır. Sahibine yakın davranmayı sevse bile aşırı derecede sevecen ve sosyal bir köpektir.

Genel manada Silky Terrier köpeklerinin görünümü bu köpeklerin kucak köpeği olduğu fikrine kapılmamıza neden olsa da asla bir kucak köpeği değildirler. Özgür hareket etmeyi ve koşmayı son derece seven bir köpek ırkı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Kucakta taşınmayı sevmez. Yürüme özgürlüğünü kısıtlamayın.

Bu köpek ırkı yerleri kazmayı sever ve bu konuda adeta bir uzman haline gelmiştir diyebiliriz kesinlikle. Bu durumun nedeni ise çok hareketli, meraklı ve enerjik bir köpek olduğu içindir. Heyecanlı, aktif ve inatçı olmasından ötürü öteki Terrier köpekleri ile ortak özelliklere sahip olduğu bilinir.

Ufak yapılı ve nazik görünümünün tam tersine ileri seviyede bir gözlemci ve koruyucu olmaktadır. Kontrol sağlanırsa çok havlamaz. Silky Terrier köpekleri eğitime çok açık bir köpektir. Bu nedenle ona eğitim verirken çok da zorlanmayacağınızın garantisini verebiliriz. Köpek eğitim ürünleri ile sevimli dostunuzun eğitim sürecini daha verimli hale getirebilirsiniz.

Silky Terrier Köpek Tarihçesi

Silky Terrier köpekleri on dokuzuncu yüzyılda Avustralya’da ilk olarak Avustralya Terrierı ve Yorkshire Terrier olacak şekilde, Cairn ve Skye gibi köpek ırklarının da kullanılması ile üretilmeye başlanmıştır diyebiliriz. İkinci Dünya Savaşı’nda Avustralya’da görev yapmakta olan Amerikalı askerler aracılığı ile savaş sonrasında Amerika’ya getirilmiş bir köpektir. American Kennel Club tarafından 1959 senesinde resmi şekilde kabul edilmiş olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Kıyafet Seçimi

Silky Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Sydney Terrier olarak da bilinen bu köpekler, tamamen alçak olan bir beden yapısına sahiptir. İnce kemikli köpekler olmaktadır. Son derece sevecen ve sempatik bir suratı olan bu köpeklerin V biçiminde dik duran kulakları da vardır. Gözleri genelde koyu renkli olur ve biçimsel açıdan yuvarlaktır. Ufak bir burunları vardır ve burunlarının uç kısmı siyah renklidir.

Ağız ve burun yapısı çenesi ile direkt olarak orantılıdır ve genelde göz alıcı olur. Boyun kısmından sonra dikkat çeken sırtı kuyruğuna dek düz olarak devam eder, yalnızca kalça bölgesinde hafiften bir çıkıntı yer alır. Ayakları yuvarlak biçimlidir ve ayak uçları adeta bir kedinin patilerine benzerlik göstermektedir. Ayaklarında beşinci parmak ayrıktır, bu da köpekleri popülerleştirmiştir.

Bu köpek ırkının kürkü on beş santimetreye değin düz uzar ve parlak, ipeksi bir yumuşaklığa sahip olması ile bilinir. Tüylerinin yumuşak olması sebebiyle adı Silky Terrier olmuştur. Tüyleri sırt bölgesinden iki farklı yana ayrılıyor. Tüy uzunluğu ise yerlere değecek kadar olmamalı çünkü olursa köpeğinizin hareket alanını kısıtlamış olursunuz. Bu da türlü kazalara sebebiyet vermenize nedendir.

Silky Terrier köpeklerinin kürk rengi ten ve mavi renk olarak bilinir. Ense kısmı itibarıyla kuyruk ucuna değin ayaklarında paçalarına varana dek kalçadan aşağı kısma kadar mavi kürk kendini belli eder. Bunun yanı sıra kulakları, bacakları ten rengindedir. Bu köpeklerin yavruları ilk doğdukları an siyah renkte olurlar. Erkekler dört ila beş kilo olurken dişiler de böyledir. İkisi de 23 ila 25 cm’dir.

Silky Terrier Köpek Bakımı

On üç ila on beş senelik bir yaşam süresine sahip olan Silky Terrier köpek ırkının bakımı sizi bir tık zorlayacaktır. Uzun ve sık yapıda yer alan tüyleri sebebi ile belli başlı sorunlarla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Tüyleri birbirine geçebilir, yapağı bir hal alabilir, düğüm haline de gelebilir. Bu düğümlerin meydana gelmesine asla mahal vermeyin deriz. Aksi halde bakımı daha da zor bir hal alır ve düğümler bir anda yaraları meydana getirmeye başlar. Belli bir zaman sonra köpeğinizin canı yanar ve siz de zora girersiniz. Bu riski almanızı asla ama asla önermiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Bakımı Kolay Köpek Irkları

Bu tür meseleleri yaşamamak için her gün en az on beş dakika süresince köpeğinizin tüylerini kibarca fırçalamalısınız. Kopan ya da birbirine dolanan tüylerden ayırarak dikkatli bir biçimde tarama işlemini yapmalısınız. Ayrıca, tüy bakımı sırasında köpek fırçası kullanmanız önemlidir.

Bunun haricinde kürkünün parlaklığını ve sağlığını korumak adına düzenli bir biçimde köpeğinize banyo yaptırmanız gerekecek demektir. Bu banyo rutinlerini belli bir düzene oturtmayı da ihmal etmemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Aksi bir durumda her şey köpeğinizin aleyhine olacak demektir, aman dikkat edin. Banyo için köpek şampuanı tercih etmelisiniz.

Banyodan sonra köpeğinizi sıcak tutup kurutmalısınız, tüyler her daim kurutulmalıdır. Tüylerinin görünümü bakımından daha güzel durmasını istiyorsanız ara sıra da olsa köpeğinizi bir kuaföre götürün ve tüylerine şekil verdirin. Tüyleri daha iyi görünsün. Genel olarak diz kısmının altında bulunan yerlerdeki tüyler kesilerek kısaltılmaktadır. Böylece köpeğiniz kendini çok daha rahat hissedecek demektir.

Gözlerinin önüne gelen tüyler de tepede toplanır ve köpeğin görüşünün kapanmasını engeller. Silky Terrier köpekleri asla tüy dökmez. Enerjik bir köpektir bu yüzden koşmak ve durmaksızın oyun oynamak, herkesle tanışmak ister. Koşup oyun oynayan egzersiz gereksinimini kendi kendine yöneten bir köpektir. Ek bir ilgi beklentisi yoktur.

Bu köpekler genel manada ev içi hayatı bakımından son derece uygun köpekler olmaktadır. Ev içerisinde çok da aktif bir köpektir bu nedenle bahçeli bir ev bu köpekler açısından çok şart değildir. Ev ortamındaki hareketliliğinden ötürü ev düzeni ve dizaynını daha iyi yapmanız gerekebilmektedir.

En iyi köpek bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Silky Terrier Köpeklerde Beslenme

Silky Terrier köpeklerinin beslenmesi ile devam edelim. Ufak köpekler için hazırlanan mama çeşitlerinden alabilirsiniz. En kaliteli kuru köpek maması seçmeyi de asla ihmal etmeyiniz. Her gün mama ve su kabını temizleyin, ona taze içme suyu sağlayın. Hiçbir zaman kirli su vermeyin. Hastalanabilir, üzülürsünüz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Glokom Belirtileri ve Nedenleri

Silky Terrier Köpek Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekler hiçbir zaman sosyal bir mizaca sahip olmasa bile çocuklarla beraber büyüdüklerinden onlara harika bir arkadaş olacaktır. Ama onu kızdırırsanız ısırma davranışında bulunabilen bir köpektir. Bu nedenle hiçbir zaman çocuklarla baş başa bırakmamanız gerekir. Herhangi bir sorun çıkmasına izin vermeyin deriz.

Dışarıda bulunan yabancı insanlara karşı çekingen halleri vardır. Köpeklerle kavga etmekten asla geri durmaz ve öteki ev hayvanları ile olan iletişimine asla ama asla güvenmemeniz gerekir. Kediler mevzusunda da beraber büyütüldüğü takdirde sosyallik sağlanabilir ve kedilerle çok iyi anlaşabilir.

Silky Terrier Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Silky Terrier köpek ırkı ile alakalı sık sorulan soruları sizler için yanıtladık.

Silky Terrier Köpek Kaç Yavru Doğurur?

Sağlıklı bir köpeğin gebeliğinden üç ila beş tane yavru doğacak demektir. Yavru sayısı her iki köpeğin de sağlığına bağlı biçimde normal şartlara uygun bir düzey halinde değişecek demektir. Genel olarak bu durum, anne köpeğin ve baba köpeğin her şeyine bağlıdır.

Silky Terrier Köpek Çok Tüy Döker Mi?

Yok denecek kadar az tüy döker. Fakat tüy dökme seviyesinin az olması bakım gereksinimi ile taban tabana zıt orantılıdır. Profesyonel tıraşa gereksinim duyan varlıklar olmaktadır. Birçok insan köpek sahiplenirken ilk olarak çok tüy dökme durumu olup olmadığını düşünür, bu köpekleri rahatlıkla sahiplenebilirsiniz. Böylece harika bir iletişimiz de olacaktır.

Silky Terrier Köpek Kaç Saat Uyur?

Yetişkin olanlar için uyku gereksinimi genel bir standart olmaktadır. On iki ila on dört saat kadar bir uyku uyurlar. Yavru olanlar ise yirmi saat uyur. Yavru olanların daha çok uyumasının nedeni ise temel gelişim süreçlerini rahat tamamlamaları için olmaktadır diyebiliriz.

Silky Terrier Köpek Eğitimi Nasıldır?

Bu köpeklere eğitim vermek çok basittir. Sorumluluk sahibi ve sakin davranırsanız harikalar yaratabilen köpeklerdir. Bazen inatları tutar. Genelde sakin olurlar. Bu hallerini koruyabilmeleri adına her zaman için onlara iyi davranmanız gerekir.  Sevginizi hissettirirseniz herhangi bir sorun ortaya çıkmayacak demektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.