Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Balık Nasıl Bakılır?

01.03.2022
1.128
Abone Ol 
Balık Nasıl Bakılır?

Balık nasıl bakılır? Evde balık bakmak, insanlar tarafından oldukça fazla tercih edilir. Çünkü bakımı kolaydır. Kedi ve köpek gibi ilgi beklemezler. Yemlerini verdiğiniz sürece, evde aklınız kalmadan istediğiniz gibi okulunuza ya da işinize gidebilirsiniz. Balık bakmak evinizin kirlenmesine neden olmaz. En önemlisi de koku yapmaz. Bu nedenle de bakımı son derece pratiktir.

https://www.youtube.com/watch?v=x_ONkpGanqY

Balık Nasıl Bakılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Akvaryum oluşturmak çoğu insan için bir hobidir. Akvaryum hobisi olan insanlar, akvaryumun içine koydukları ışıkları, aksesuarları, bitkileri ve balıkları özenle seçerler. Akvaryum evin içinde son derece şık duran bir eşyadır. Ancak akvaryum oluşturmak için bilmemiz gereken bazı püf noktalar vardır. Çünkü balıklar bir hayli narin canlılardır. Bu nedenle de bakımlarına özen göstermek gerekmektedir. Balık bakımı, balığın cinsinden cinsine farklılık göstermekle birlikte tüm balıkta aynı olan temel bakım kuralları vardır.

Bu yazımızda sizler için “Balık Nasıl Bakılır?” sorusuna yanıt verdik. Eve geldiğinizde günün stresini atmanızı sağlayan, renkli ve parlak pulları ile size görsel şölen yaşatan sevimli dostlarımızın, yaşam standartlarının iyi olması için neler yapabiliriz, gelin birlikte bakalım…

Balık Nasıl Bakılır?

Balıklar Doyduklarını Anlamazlar

Balık nasıl bakılır? Balıklar, tok olduklarını ya da ne kadar yemek yediklerini anlamazlar. Bu nedenle de balık bakımında en temel olarak dikkat etmeniz gereken unsur beslenmedir. Balığınız nasılsa yiyor diye ona sürekli yem vermemelisiniz. Çünkü siz onlara ne kadar yem verirseniz, o kadar yiyeceklerdir. Bu da maalesef ki ölümüne neden olur.

Balıklarınıza günde 2 ya da 3 kez yem vermeniz en ideal olanıdır. Fazlası, çok yemek yemekten sağlık problemlerine ya da hayatlarını kaybetmelerine sebebiyet verir. Aynı zamanda sürekli yem vermeniz, akvaryum suyunun çabuk kirlemesine ve yosun tutmasına da neden olur. Bu nedenle hem balığınızın sağlığı için hem de akvaryumun hijyeni için, yem konusunda ölçülü olmalısınız. Son olarak; balığınıza kaliteli ve besleyici balık yemi çeşitlerinden sağlamanız mühimdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Temizleme Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Akvaryumun Isısı Çok Önemlidir

Balık nasıl bakılır? Balıkların yaşadığı su sıcaklığı cinslerine göre değişiklik göstermektedir. Bir akvaryum oluşturacağınız zaman, alacağınız balıkların özelliklerini iyice araştırmalı, ona göre seçimler yapmalısınız. Örneğin; sıcak sularda yaşayan balıklar ile soğuk su balıklarını aynı akvaryuma koymanız balıklarınızın yaşam standartları için iyi bir tercih değildir.

Balıkların en çok etkilendiği şeylerden biri, ısı koşullarıdır. Suyun balığınıza sıcak ya da soğuk gelmesi balığınızın hayatını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle her akvaryumun içinde filtreli bir akvaryum motor sistemi, akvaryum ısıtıcı ve termometre olmalıdır. Suyun sıcaklığı sabit tutulmalıdır.

Akvaryumun İçine Canlı Bitkiler Yerleştirin

Balık nasıl bakılır? Özellikle doğal koşullarından alıp, akvaryumda bakmaya başladığınız balıklar, akvaryuma adapte olmakta zorluk çekebilirler. Akvaryumu sevimli dostlarımızın doğal ortamına en uygun şekilde oluşturmak için içine akvaryum canlı bitkiler koymanız oldukça iyi bir seçim olacaktır. Akvaryumun içindeki canlı bitkiler, hem suyun oksijen seviyesini yükseltir hem de balıklarınıza doğal bir yem olma özelliği vardır.

Akvaryum Suyunu Değiştirmeyi İhmal Etmeyin

Balık nasıl bakılır? Balık bakımı oldukça kolaydır. Ancak tabii ki de kolay olması sorumluluklarınızın olmadığı anlamına gelmiyor. Balıklarınızın ömürlerinin uzun olması ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için, yaşadıkları alanı sık sık temizlemelisiniz.

Akvaryum temizliğinin sıklığı, akvaryumun boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin; çok büyük akvaryumların ayda bir kez temizlenmesi gerekirken, daha küçük akvaryumların haftada 1 ya da 2 kez suyunun değiştirilmesi gerekebilir. Peki, akvaryum suyu nasıl değiştirilir? Bunun için öncelikle akvaryum hortumuna ihtiyacınız vardır. Akvaryum suyunun yarısından biraz daha azını bu su ile çekip temiz su doldurmalısınız.

Akvaryumu komple temizleyecekseniz, balıklarınızı kısa bir süreliğine derin bir kaba alabilirsiniz. Akvaryum temizliğini asla kimyasal temizlik ürünleri ile yapmamalısınız. Kimyasal temizlik ürünleri balıklarınızın sağlığını oldukça kötü yönde etkileyecektir. Akvaryum temizliği için özel olarak üretilmiş temizlik ürünlerinden kullanabilirsiniz. Bu akvaryum temizleme ve bakım ürünleri balıkların sağlığı için herhangi bir sorun teşkil etmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Balığı Beslenme İhtiyacı Nasıldır?

Parazit, balıklarda en çok görülen hastalıklardan biridir. Bu hastalığı önlemek için sık sık ilaçlama yapmak gerekmektedir. Balık alacağınız zaman güvenilir bir yerden satın almalı, parazit sorununun olmamasına özen göstermelisiniz. Akvaryumunuzun içinde filtre kullanmalısınız. Filtre akvaryum suyunun temizlenmesini sağlayacaktır. Böylelikle, akvaryum suyunun hepsini boşaltıp değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Balıklarınızı İyi Gözlemlemelisiniz

Balık nasıl bakılır? Balık bakmak sadece süslü bir akvaryumun içinde onlara yem vermek demek değildir. Balıklarınızın sağlığı için gözetmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi balıkların akvaryum içinde iyi anlaşmasıdır. Bütün balıklar bir arada yaşayamaz. Örneğin; bazı balıklar oldukça saldırgandır ve kendinden güçsüz buldukları balıkları yerler. Bunun gibi durumlarla karşılaşmamak için balık cinsi konusunda iyi araştırma yapmalı ve gün içinde akvaryumu kontrol etmelisiniz.

Balık dışkıları birçok hastalığın habercisidir. Balığınız hiç dışkılamıyorsa ya da çok dışkılıyorsa muhakkak uzman bir veteriner hekime danışmalısınız. Üreme, balıklar için oldukça hızlı gerçekleşen bir durumdur. Balıklar üremeye başladıkları an yavruları ayrı bir yere koymalısınız. Aksi takdirde büyük balıklar kendi yavrularını yiyecektir. Balık yavruları büyüyene kadar, ya akvaryumun içine yerleştireceğiniz yavrulukta kalmalı ya da onları farklı bir akvaryuma almalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.