Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Balinese Kedi Irkı Özellikleri,Üremesi ve Bakımı

Abone Ol 
Balinese Kedi Irkı Özellikleri,Üremesi ve Bakımı
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
621.50₺

535.90₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Balinese kedi ırkı, siyam tarzı bir kedidir ve bu aileden gelir. Gözleri safir mavisidir ve bu yönüyle herkesin dikkatini çeker. Yerli bir kedidir ve uzun tüylüdür. Bu kediler birçok kişi tarafından safkan tüylü Siyam olarak da biliniyor.Bunun nedeni ise bu cins kedilerin doğal bir mutasyonu olarak meydana gelmesindendir. Bu sebeple de aslen orta uzunlukta ve ipek gibi bir kürkü vardır. Kuyruğu da belirgin ve tüylüdür.

Karakter Özellikleri

Bu kediler, Siyam kedisi ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olmaktadır. Son derece enerjik olan bir kedi ırkıdır. Sürekli şekilde insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanır. Bu nedenle sıklıkla alçak bir ses tonuyla miyavlar. Sahibine ise her daim düşkün bir hali vardır. Bu kediler sahiplendirme konusunda sorun çıkarır.

Dileyen herkes bu ırk kedilerden sahiplenemez. Bunun nedeni ise bu kedilerin tek başlarına kalmaktan asla hazzetmemesi ve anında terk edilme fikrine kapılmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle Balinese kedi ırkından sahiplenmek isteyenler bu durumu kesinlikle göz önünde bulundurmak zorunda.

Gözlerinin cam mavisi rengini gördüğünüz zaman onu asla tek başına bırakmak istemezsiniz. Son derece zeki bir kedidir. Oyuncu bir kişiliği vardır. Bu kediler insanlarla olduğu kadar tabii ki hayvanlarla da sorunsuz iletişim kurabilir. Kendine sürekli şekilde yeni oyun dostu arar.

Bu nedenle yanına bir kedi daha sahiplenebilirsiniz. Bu kedileri öteki kedilerden ayrı bir yerde tutan başka bir özelliği ise hislerinin kuvvetli olmasıdır. Bu dostumuz eğer sahibinin çok huzursuz ve hüzünlü olduğunu hissederse, hemen yanına gidip onu sakinleştirmeye çalışır. Evet, sadık bir köpek gibi!

Açık ortamları sever. Teras, bahçe ya da balkon gibi yerlerde rahatlıkla beslemeniz mümkündür. Elbette soğuk olan havalarda kedinizi evin içerisine almalısınız. Aksi halde üşür ve enfeksiyon kapabilir. Bunun olmaması için tüm önleminizi önceden almanız gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kulaksız Kedi (Scottish Fold) Özellikleri ve Bakımı

Tarihçesi

Mevzu savaşlar olduğu zaman genel olarak gözden kaçtığı düşünülen bir şey vardır: Hayvanlar savaştan nasıl etkilenir? Birinci Dünya Savaşı boyunca Siyam kedisi öteki birçok kedi ırkıyla beraber ciddi biçimde neslinin tükenmesi tehlikesini yaşamıştır.

Savaş sonrasında kedi yetiştiricileri, bu kedi ırkını yeniden ayağa kaldırmak amacıyla büyük bir mücadele göstermiştir. Bu mücadele sırasında meydana uzun tüyleri olan Siyam kedileri çıkmıştır. Balinese kedisinin adında Bali kelimesi geçiyor olsa da bu kedinin Bali ile herhangi bir ilgisi yoktur.

Bu kediler Amerika Birleşik Devletleri kökenli bir ırktır. Başlangıçta ise Siyam kedisinin uzun tüylü bir hali olarak kabul edilmiştir. Balili olan dansçıların estetik hallerinden yola çıkılarak bu adı almıştır. Bu kediler, Cat Fanciers Assocation tarafından 70’li senelerde Siyam ırkından ayrı bir ırk olarak görülmeye başlandı.

Fiziksel Özellikleri

Balinese kedi

Siyam Kedisi

Bu kediler uzun tüyleri ile her zaman ilgi toplarlar. Hipoalerjenik kediler sınıfında yer alır. Özet geçecek olursak; bu kediler öteki kedilere göre daha fazla alerji yapıyor. Kedi tüylerine alerjisi olan bireyler için bu kediler iyi bir seçenek olamaz. Bu ırk, orta bir boydadır. Tüyleri uzundur ama bu duruma karşın çok tüy dökmez.

Yavru kediyken krem ya da beyaz renklerde olabilir. Fakat yaşı ilerledikçe bedeninde kızıl, tekir, mavi ve kahverengi benekler oluşabilir. Gözlerinin ilgi çekiciliği ile her yerin göz bebeği olur. Genelde soluk mavi bir göz rengine sahip olurlar. Tabii menekşe rengi gözleri olanlar da görülmektedir.

Kuyrukları ve bacakları uzundur, tüylü bir yapısı vardır. Yüzleri uzundur. Suratı tamamen karakteristik olan bir kedi ırkıdır. Burnu biraz uzun olur. Gözlerinin şekli ise badem gibidir. Tüyleri ipeksi, yumuşak ve uzun yapılıdır. Haydi gelin bu kedi dostlarımızın bakımının nasıl yapıldığına beraber bakalım…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siberian (Sibirya) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Bakımı

Bu kediler uzun tüylü bir ırktır. Bu nedenle sık şekilde taranma gereksinimleri olur. Balinese ırkı kedileri haftada en az 2 kez tarayın. Bu kediler taranmaya bayılır. Sizinle zaman geçirmeyi sevdiği için ona bakım yaparken asla zorlanmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu kediler çok nadir şekilde banyo etmeye gereksinim duyabilir. Ekstrem bir olay olmadıkça onu yıkamanızı önermiyoruz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu kediler oyun oynamaya resmen bayılır. Ona bir sürü kedi oyuncağı alabilirsiniz. Tatlı dostlarımız arkadaş edinmekten çok keyif alır. Çocuklarla iyi anlaşırlar. Öteki hayvanlarla da uyumlu kedilerdir. Oyunbaz ve hareketleri tavırları nedeniyle ona kısa zamanda yeni bir arkadaş sahiplenmeniz olasıdır.

Üreme

Her kedi ırkı belli zamanlarda kızgınlık haline girer. Bu evre erkek ve dişi kedilerde tamamen farklı ilerler. Bu kedilerin dişi olanlarında ilk kızgınlığa giriş 6-8 ay arasında değişir. Erkeklerde ise bu zaman dilimi genel olarak 1 sene olmaktadır. Kızgınlık evresine giriş yapan bu kedilerde karşılaşılabilecek durumları sizler için derledik:

  • Mobilyalara ve duvarlara sürekli olarak sürtünür. Isırır ve hasar vermeye çalışır.
  • Dışarı çıkmak ve dolayısıyla evden de kaçabilmek için her daim fırsat gözetir ve bu fırsatları kullanmaktan asla geri durmaz.
  • Ruh halinde ise ani ve sık değişikliklere hazır olmalısınız.
  • Bazı olaylarda kendine temas ettirmez ve bazen de ilgi bağımlısı olabilir.
  • Ulumaya benzeyen miyavlamalar yapabilir.
  • Erkek kedilerin dikkatini çekmek için idrar püskürtür.
  • Kuyruğunu kaldırarak sürekli şekilde çiftleşme pozisyonu alır.

Kedinizde bu durumlardan biri ya da daha fazlası görülüyorsa çiftleşme dönemine girmiştir. Bu durum sene içerisinde 2-4 defa gerçekleşir. Birkaç gün ya da hafta boyunca sürmesi mümkündür. Veteriner hekime danışıp bu durumun etkilerini en aza indirmek için bir reçete rica edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Siamese Kedi Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Başka bir seçenek ise kedinizi çiftleştirmek olacaktır. Kedinizin doğuracağı bebeklere bakacağınızdan eminseniz bu yolu seçin. Aksi halde bebekler bakımsızlıktan ölür ve bu hiç hoş bir durum değildir. Başka bir seçenek ise kedinizi kısırlaştırmaktır.

Beslenme

Kedinin beslenme durumuna dikkat etmeniz gerekir. Aksi halde önünü alamazsanız obez olabilir. Bu gibi şeylere dikkat etmekte yarar var. Kaliteli bir kuru kedi maması kullanmanızın yanı sıra ödül maması vermeyi de ihmal etmeyin deriz. Bu kedilerin beslenmesi ırkına ve boyutuna uygun şekilde yapılmalıdır. Gerektiği anlarda yaş mama ve ek vitaminler de verebilirsiniz ama bunu veterinere danışmadan gerçekleştirmeyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Balinese kedi ırkı ile alakalı birçok soru soruluyor. En çok sorulanların cevaplarını araştırdık. İşte detaylar…

Sağlık Durumu Nasıldır? Herhangi Bir Hastalığa Yatkınlıkları Var mıdır?

Bu kedilerin tüyleri alerjiye neden olur. Bu ırk genel manada sağlıklı olmaktadır. Ama bazı tür kalıtsal rahatsızlıklara karşı yatkınlıkları da vardır. Bahsi geçen hastalıklar ise dilate kardiyomiyopati, karaciğer hastalıkları, retina dejenerasyonu ve şaşılıktır. İyi bir bakım yaparsanız 15 sene yaşam sürmüş olurlar.

Balinese Kedilerin Eğitilmeleri Mümkün müdür?

Bu ırk, sahibine düşkünlüğü ile bilinir. Bu nedenle onları üzecek şeylerden her daim uzak durmalısınız. Maalesef ki eğitime uygun olan bir kedi ırkı değildir. Elbette yine de deneyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.