Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Barınaktan Kedi Sahiplenme Şartları Nelerdir?

Abone Ol 
Barınaktan Kedi Sahiplenme Şartları Nelerdir?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Barınaktan kedi sahiplenme şartları bilinmelidir. Kedi beslemek isteyenlerin yapabileceği en güzel davranışlardan biri barınaktan kedi sahiplenmek olur. Ülkemizde sokaktaki yüzlerce kedinin yanı sıra barınaklarda da pek çok kedi bulunur. Barınaklarda onlara yeterli bakım verilmeye çalışılsa da bu kedilerin sıcak bir eve ve aileye ihtiyacı vardır. Bu nedenle barınaktan kedi sahiplenerek sevimli kedilerin bu ihtiyacını karşılamak mümkün olur.

https://www.youtube.com/watch?v=KHmrh6eQ6EQ

Barınaktan kedi sahiplenmek hem sahiplenilen kedi için hem de diğer kediler için faydalı olacak bir davranıştır. Sahiplenilen kedi bir eve kavuşurken barınaktaki kedilerin sayısı azalmış olur. Bu sayede onlar ile daha iyi bir şekilde ilgilenmek mümkün hale gelir.

Sahiplenilen kedilerin çeşitli haklarını korumak için barınaklarda birtakım şartlar bulunur. Bu şartların kedi sahiplenmek isteyenleri zorlayacak aşırı bir zorluğu yoktur. Bu şartları sağlayarak sevimli kedilerden biri aileye dahil edilebilir. Peki, barınaktan kedi sahiplenme şartları neler? Detayları sizler için hazırladık.

Barınaktan Kedi Sahiplenme Şartları

Barınaktan Kedi Sahiplenme Şartları

Barınaktan kedi sahiplenme için çok zor olmayan birkaç şart bulunur. Bu şartlar oldukça basittir. 18 yaşından büyük olan ve şartları yerine getiren herkes kedi sahiplenebilir. Barınaktan kedi sahiplenirken kedi için uygun yaşam alanının sağlanması, dikkat edilen ilk şeylerden biridir. Bunun için pek çok barınak yaşam alanını gösteren fotoğraflar görmek ister. Barınaktan kedi sahiplenmek için bir form doldurulması gerekir. Bu formda çeşitli kişisel bilgiler istenir.

Barınaktan kedi sahiplenme şartları arasında birkaç detay daha vardır. Adres ve iletişim bilgisi gerekir. Ayrıca kedi bakımı ile ilgili birkaç basit soru sorulur. Bunlar daha önce hayvan beslediniz mi, özel zamanlarda nereye bırakabilirsiniz ya da yanınızda mı götürürsünüz şeklinde sorulardır. Bundan sonra taahhüt edilmesi gereken birkaç durum vardır. Barınaktan kedi sahiplenmek isteyen kişilerin kedileri kısırlaştırması gerekir. Eğer kediye bu işlem uygulanmamışsa sahiplenen kişi yaptırmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  12 Maddede En Şirin Kedi Irkları

Bunun nedeni ise kedilerin ticaret için kullanılmasını önlemektir. Ayrıca sahipsiz kedilerin sayısını da kontrol altına almaktır. Kedi sahiplenen kişi, sahiplendiği kediyi hiçbir şekilde terk etmemelidir. Onların bakımına ve diğer ihtiyaçlarına dikkat etmelidir. Sağlık kontrollerine özen göstermelidir. Bunların taahhüt edilmesi ile kedi sahiplenilebilir.

Barınaktan Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Barınaktan Kedi Sahiplenme Şartları

Barınaktan kedi sahiplenme şartları kadar diğer hususlar da önemlidir. Barınaktan kedi sahiplenmenin çok güzel bir karar olduğu bir gerçektir. Yine de bu kararı birdenbire vermemek gerekir. Kedi sahiplenmek isteyen öncelikle çeşitli durumları değerlendirmelidir. Çünkü kediler sevimli görünümleri olan oyuncaklar değildir. Yaşayan canlılardır ve pek çok ihtiyaçları vardır.

Kedi bakımı, belirli masrafları olan bir durumdur. Kediler için uygun olan kaliteli mamalar ve oyuncaklar alınmalıdır. Sağlık kontrolleri ihmal edilmemelidir. Bunların ihmal edilmesi kedilere ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle barınaktan kedi sahiplenmek isteyen kişilerin bunu göze alması gerekir.

Kedilere gerekli zamanı, sevgiyi ve ilgiyi vermek gerekir. Tüm kedilerin buna ihtiyacı vardır. Ancak barınaktan gelen kedilerin ekstra ihtiyacı olur. Barınaktaki kedilerin daha temkinli bir doğaları vardır. Yaşadıkları bazı şeyler nedeniyle travma geliştirmiş olmaları da mümkündür. Bu nedenle onlar ile sabırla ilgilenmek ve onlara sevgi göstermek gerekir. Zamanla kediler de sahibine karşı güçlü bir bağ geliştirecektir.

Kedilerin eğitim ve bakım ihtiyaçlarını karşılamaya dikkat edilmelidir. Tüy bakımı yapılmaya zaman ayırılmalıdır. Ayrıca egzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alana sahip olmaları gerekir. Bu vakitlerini daha eğlenceli hale getirmek için kedi oyuncakları alınmalıdır. Kediler ile beraber oyun oynanarak onlar ile olan bağı güçlendirmek gerekir. Vücutları ve göz, kulak ve burun gibi organları kontrol etmek önemlidir.

Barınaktan kedi sahiplenmek bir heves olarak düşünülmemelidir. Kedi sahiplenmenin belirli sorumlulukları vardır. Bu sorumluluğu alabilecek kişilerce kediler sahiplenilmelidir. Barınaktan kedi sahiplenme şartları ve diğer detaylar bu şekilde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Çimi Nedir? Gerekli Midir?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.