Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beta Balığı Akvaryumu Seçerken Bilinmesi Gerekenler

08.05.2021
2.490
Abone Ol 
Beta Balığı Akvaryumu Seçerken Bilinmesi Gerekenler

Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı? Her balığın akvaryum özellikleri ya da suyun özellikleri bir olmayabilir. Bu durumda balığın yaşam koşullarına uygun olan akvaryumun oluşturulması onun sağlığı için çok önemlidir. Bu balıkların hangi alanda nasıl bir bakım görmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olursanız balığınıza o kadar uzun ve sağlıklı bir ömür sunabilirsiniz. Peki, beta balığı akvaryumu nasıl olmalıdır? Beta balıklarının yaşamı için uygun akvaryumun özellikleri nedir?

Beta Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?

Beta balıkları için kimi zaman fanusların da tercih edilmesi olasıdır. Bu balıklar fanusta da sağlıklı şekilde yaşayabilirler ancak çok sık fanus temizlemesi gerekir çünkü su kalitesi kısa zamanda düşer. Bu nedenle de beta balığınız için bir akvaryum tercih edebilir ya da fanusun temizliğini düzenli şekilde yaparak balığınıza sağlıklı bir yaşam sunabilirsiniz.

Fanusta Beta Balığı Bakımı

Fanusta beta balığı bakabilirsiniz ancak haftada bir kez balığınızın suyunu değiştirmeniz gereklidir. Su değişimi özellikle de balığınızın kısa sürede suyu kirletebilmesinden dolayı sıklıkla yapılmalıdır. Haftada bir olacak şekilde suyun %30’u değiştirilmelidir.

Fanusta beta balığı bakıyorsanız fanusun konumu büyük öneme sahiptir. Fanusu doğrudan güneş ışını alan pencere kenarı gibi alanlara koymamalısınız. Ayrıca kalorifer peteği, elektrikli ısıtıcı gibi ısıtıcı ürünlerin doğrudan yakınında balığın olması da suyun aşırı ısınmasına neden olacaktır. Buna benzer şekilde hava akımı olan, soğuk alanlarda da balığınızın suyu aşırı soğuma yapabilir. Bu durumda balığınızı yerleştirmek için uygun bir nokta bulmanız önemlidir.

Fanusta beta balığı bakıyorsanız onun gösterişli kuyruğu ve yüzgeçleri için de yer açmalısınız. Çok küçük bir fanus alırsanız balığınız bunun içinde rahat edemez ve rahatlıkla yüzemeyebilir. Bu nedenle de balığınızın rahat hareket etmesini sağlamak için doğru fanusu seçmelisiniz. Balığınızın boyutuna uygun fanusu alıp içine bir miktar çakıl, kum ya da bitki koyabilirsiniz. Bu sayede onun yeni yuvasına değişik bir renk katabilirsiniz. Beta balığı için fanus arıyorsanız; TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balık Beslenmesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Akvaryumda Beta Balığı Bakımı

Beta balıklarının akvaryumlarının da tıpkı fanus gibi doğu şekilde konumlandırılması oldukça önemlidir. Isı kaynaklarının altına doğrudan yerleştirilen akvaryumlar kısa sürede çok ısınır. Bu nedenle de balıklar için uygun yaşam alanı oluşturmak mümkün olmaz. Doğru ısıyı elde etmek için akvaryum ısıtıcı ve soğutucu ekipmanlar kullanabilirsiniz. İdeal akvaryum su sıcaklığı, su kalitesi ve aydınlatma gereksinimleri için bazı ekipmanlar edinmeniz en doğrusu olacaktır. Online pet shop mağazamızda yer alan akvaryum ürünleri arasından seçim yapabilir, balığınıza harika bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

Beta balığı akvaryumu seçerken bir diğer önemli konu da akvaryumun boyutu. Balığınıza geniş alan tanımak istiyorsanız akvaryumun boyutunu buna uygun şekilde seçmelisiniz. Eğer birkaç beta balığının bir arada yaşamasını planlıyorsanız o zaman çok daha geniş bir akvaryum tercihinde bulunmanızda fayda var. Bu sayede balıklarınızın akvaryumda rahat hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Kimi zaman balığınızın gözden uzak kalmak isteyebileceğini de düşünerek akvaryumun içini buna uygun şekilde dekore edebilirsiniz. Akvaryum taşları kullanarak çeşitli bitkileri, mağara gibi farklı aksesuarları balıklarınızın akvaryumda kendine ait alan edinmesi için tercih edebilirsiniz. Bu sayede balıklarınızın gözden uzak zaman geçirmek isteme ihtiyacını da sağlayabilirsiniz. Büyük bir mağara alabilir ya da dilerseniz birkaç farklı görünümde mağara tercih ederek akvaryumunuza da dekoratif bir hava katabilirsiniz.

Beta balıklarının sağlıklı yaşamı için akvaryum sıcaklığının 23 – 29 derece aralığında olması gerekir. Su pH’ı ise 6 – 8 arasında olmalı ve dinlendirilmiş su tercih edilmelidir. Beta balığı akvaryumu için akvaryum su düzenleyiciler de edinebilirsiniz. Arıtma sistemlerinden su doldurabilir ya da damacana su tercih edebilirsiniz. Bu sulara test uygulayarak gerekli görülürse çeşitli solüsyonlar ekleyebilir ve su içindeki nitrat gibi ürünlerin de azaltılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca akvaryum içinde yüksek akıntıya neden olmayacak hava motorlarının da tercih edilmesi mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Japon Balığı Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Beta balığı hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.