Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri Nelerdir?
1141.80₺

689.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.89₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Cornish Rex kedi ırkı özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu popüler kediler, bakımlarının kolay olması nedeniyle de birçok insanın ilk tercihi oluyor. İşte, Cornish Rex kedi cinsiyle ilgili tüm detaylar…

Cornish Rex Kedi Irkı Özellikleri

Cornish Rex Kedi Irkı

İki kedinin çiftleşmesi sonucu tesadüfen yeni bir tür olarak ortaya çıkan Cornish Rex kedilerinin Kedi Meraklıları Derneği tarafından ayrı bir cins olarak kabul edilmesi 1964 yılında gerçekleşmiştir. Kıvrımlı ve dik vücut yapıları ile diğer kedilerden farklı bir görünümleri vardır. Yumurta şeklinde oval yüzleri de onları diğer kedilerden ayırır.

Küçük bir kafaya sahip olan Cornish Rex kedilerinin kafalarının dikey uzunluğu, yatay uzunluğuna göre daha fazla olur. Yüz kasları oldukça gelişmiştir ve güçlüdür. Yüzü de vücudu gibi derin hatlara sahiptir. Çoğu kediye göre kulaklarının boyutu daha büyük, dik ve sivri bir yapıdadır.

Genellikle koyu kahverengi olan gözleri, oval ve yukarı doğru çekiktir. Bu kedi ırkının en ayırt edici özelliklerinden biri de ince ve kaslı bacaklarıdır. Bu nedenle hareket kabiliyetleri çok yüksek olur. Gittikçe incelen esnek ve uzun bir kuyrukları vardır. Her renkte olabilecek kısa ve kıvırcık tüyleri bulunur.

Cornish Rex Kedi Irkı Boyu ve Kilosu

Kıvırcık kısa tüyleri ve sevimli görünümleri ile dikkat çeken Cornish Rex kedi ırkının boyutu çok büyük değildir. Orta boyutlu olan Cornish Rex kedilerinin kiloları 4 ve 7 kg arasında değişiklik gösterir. Boyları ise genellikle 20 ve 30 cm arasında olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kashmir (Keşmir) Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Cornish Rex Kedi Irkı Karakteri

Cornish Rex kedileri, çok nazik ve sevecen kediler olmakla beraber aynı zamanda çok da hareketli olurlar. İnce ve kaslı bacakları ile mükemmel bir şekilde hızlıca hareket edebilirler. Bu durum yüksek zekaları ve keşfetmeye sevk eden merak duyguları ile eşleşince onları daima hareket ederken görmek mümkün olur.

Bu karakterleri nedeniyle kimi zaman yaramaz olabilirler. Sahibine çok düşkün olan bu kedi türünü ev içerisinde çoğu zaman sahibinin peşinde görmek de mümkündür. Ayrıca meraklı doğaları ile dikkatlerini çeken şeyleri keşfetmek ve dokunmak isterler. Bu nedenle kimi zaman tırmandıkları da görülebilir. Cornish Rex kedileri, sahibine bağlıdır ve aile dostu olur ama yabancılarla çok iyi anlaşamaz. Yine de bu durumlarda saldırgan davranışlar göstermezler.

Cornish Rex Kedi Irkı Egzersiz İhtiyacı

Cornish Rex kedi ırkının çok güçlü ve atletik bir vücudu vardır. Hareket etmek onların hayatının önemli bir parçasıdır. Bu yüzden hareket edebilecekleri yeterli alana sahip olmaları gerekir. Küçük ve dar alanlarda yaşamak onların enerjisini atmasına engel olacaktır.

Bilindiği üzere kedilerin köpekler gibi dışarıya egzersize çıkarılması gerekmez. Yine de çıkarmak isteyenler bulunabilir ya da bahçeli bir evde rahatlıkla dolaşmaları istenebilir. Çok hızlı hareket eden Cornish Rex kedilerinin bu durumlarda kaybolmalarını önlemek için kedi tasması ya da kedi isimliği kullanılması iyi olacaktır.

Cornish Rex Kedi Irkı Beslenme İhtiyacı

Cornish Rex kedileri, kedi familyasında en çok hareket eden kediler arasında yer alır. Sonsuz enerjileri varmış gibi daima koştuğunu, zıpladığını, tırmandığını ve oyun oynadığını görmek mümkündür. Bu nedenle Cornish Rex kedilerinin enerji ihtiyacının karşılanması çok önemlidir.

Cornish Rex kedi ırkının boyuna, kilosuna, yaşına, aktivitesine ve varsa alerjik duruma dikkat edilerek yüksek protein içeriğine sahip kaliteli bir mama seçilmelidir. Yüksek protein içeriği onların kas yapısını korumaları için çok önemlidir. Yeterli besin içeriğine sahip mamalar ile Cornish Rex kedilerin sağlıkları korunabilir. Çok aktif oldukları için obezite riski düşük olmakla beraber beslenmesinin düzenli yapılmasına dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ankara Kedisi Tüy Döker Mi? Ankara Kedisi Tüy Dökme Sıklığı

Cornish Rex Kedi Irkı Bakım İhtiyacı

Cornish Rex kedileri; kısa, kıvırcık ve yumuşak tüylere sahiptir. Cornish Rex kedilerinin tüy bakımına özen göstermek gerekir. Tüyleri kısa olmasına rağmen kıvırcık yapısı nedeniyle dolaşması mümkündür. Bu nedenle haftanın en azından 3 veya 4 gününde uygun bir kedi fırçası ile tüyleri taranmalıdır. Bu sayede daha sağlıklı tüylere sahip olmaları mümkün olur.

Ayrıca Cornish Rex kedilerinin genetik hastalığı olan kellik sorununun da önüne geçilebilir. Cornish Rex’lerin göz, kulak, burun ve pati bakımı da ihmal edilmemelidir. Kedilerin göz, kulak ve burun çevresini temizlemesi mümkün değildir. Bu nedenle bu organların kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekir. Bu şekilde görülebilecek deri rahatsızlıkları önlenebilir. Ayda bir kez de tırnak kesimi yapılmalıdır. Cornish Rex bakımı yapılırken vücudunda herhangi bir değişiklik ve sorun var mı kontrol edilmelidir. Öte yandan sağlık kontrolleri ve aşıları da ihmal edilmemelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.