Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Egyptian Mau Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Abone Ol 
Egyptian Mau Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele

Egyptian Mau kedileri özellikle de yoğun aktiflikleri ile dikkat çekse de sosyal ve cana yakın tavırları ile de kedi severlerin favorisi olmayı başaran oldukça ilgi sever bir ırktır.

Egyptian Mau

Egyptian Mau Kedisi Karakter Özellikleri

Bu kediler oldukça aktif, oyun oynamayı seven kedilerden biridir. Bağımsız olmayı seven ırk, kendi başlarına oyun oynamaktan, her durumu oyuna çevirmekten keyif alır. Buna ek olarak Egyptian Mau kedilerinin son derece aktif olmaları onların evde sürekli peşinizde dolaşmasına neden olabilir. İlgi görmeyi seven, dikkat çekme konusunda istekli olan bu kediler evde yaptığınız her işi ilgi ile izleyebilir. Peşinizden ayrılmayacak olan bu kediler sizden ilgi görmeyi çok seveceği için onunla gün içinde bolca vakit geçirmeniz, sağlıklı bir ilişki geliştirmeniz adına oldukça önemlidir.

Uyumlu bir karaktere sahip olan cins, apartmanda bakmak için ideal kedilerdendir. Yine de Egyptian Mau kedileri doğal ortamda olmaktan da keyif alırlar. Bu nedenle bahçeli bir evde oturuyorsanız ya da parka gitme imkanınız varsa kedinizle açık havada sık sık vakit geçirmeniz onu çok mutlu edecektir.

Bu kediler sosyal, dost canlısı ve sevecen karaktere sahip bir ırktan gelir. Yeni kişilerin kendileri ile oynamasından, ilgi göstermesinden oldukça hoşlanır. Eve gelen misafirlere sevecen şekilde yaklaşan bu uyumlu kediler, hareketli tavırlarına ayak uydurabilecek herkes ile etkili şekilde iletişim kurabilir.

Son derece konuşkan olan ırk kimi zaman isteklerini miyavlayarak dile getirebilir. Örneğin mama kaplarının boş olduğunu, su istediklerini, oyun oynamak istediklerini ya da farklı ihtiyaçlarını ve isteklerini miyavlayarak size anlatmaya çalışabilir. Bu nedenle de Egyptian Mau kedinizin dilinden anlamanız ve onun isteklerine yönelik şekilde hareket etmeniz aranızdaki bağı güçlendirebilir.

Egyptian Mau Kedi Tarihçesi

Çeşitli kaynaklarda firavunların evcil dostları olarak yer alan Egyptian Mau kedilerinin kökeni oldukça eski tarihlere dayanıyor. Herhangi bir yetiştiricilik ürünü olmayan bu kediler tamamen doğal mutasyon sonucunda meydana gelen özel ırklardan biridir. Özellikle de İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaygınlaşan Egyptian Mau kedilerinin yaygınlaşmasının en temel nedenlerinden biri de Rus prensine hediye edilmesidir. Bu sayede kendini tüm dünyaya tanıtan cins, kısa sürede büyük bir popülerlik kazanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ocicat Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı

Egyptian Mau Kedi Fiziksel Özellikleri

2.5 kilogram ile 6.5 kilogram arasında değişiklik gösterebilen ağırlığa sahip bu kedilerin erkekleri de dişilerine oranla daha iri yapıya sahiptir. Kısa, yoğun ve ipeksi tüylere sahip olan ırkın kürklerinin renkleri de değişiklik gösterebilmektedir. Gümüş, bronz, siyah ve duman rengi kürke sahip olabilen bu kedilerin göz renkleri de yavrularda açık yeşil ve yetişkinlerde amber rengi olacak şekilde farklılık göstermektedir. Bu sebeple Egyptian Mau kedilerinin yetişkin ya da yavru olup olmadığını anlamak için göz rengine dahi bakmanız mümkün olabilir.

Yuvarlak ve buruna doğru düz şekilde uzanan bir kafa yapıları vardır. Uzun, geniş, dik ve uca doğru hafifçe sivrilen kulakları da bu kedilerin en çok dikkat çeken özelliklerinden biridir. Geniş badem şeklindeki gözleri, sevimli bakışlarına özel bir hava katmaktadır. Ayrıca ayak ve ağız yapısı da küçük bir forma sahiptir.

Egyptian Mau Kedi Bakımı

Egyptian Mau kedilerinin tüy bakımı oldukça kolaydır çünkü bu kedilerde tüy bakımı pek gerekmez. Özellikle de yıkanmaları pek önerilmez çünkü bu durum kedinizin tüylerine zarar verebilir. Gerekli olmadıkça yıkanmaması ancak dökülen tüylerin haftada bir olacak şekilde taranarak toplanması tavsiye edilmektedir.

Tüyleri mevsimsel olarak sık şekilde dökülebilir. Kedinizin tüylerinin sık döküldüğünü fark ettiğiniz mevsim değişikliği dönemlerinde tarama ve tüy toplama sıklığını da arttırmanız önerilmektedir. Bu sayede kedinizin tüylerinin nefes almasını, dökülen tüylerden dolayı matlaşmanın oluşmasını engelleyebilir ve kedinizin tüy yutma olasılığını da azaltabilirsiniz. Kediniz için kaliteli fırça ve tarak arıyorsanız, online pet shop sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kedinizin sağlığı için dişlerini düzenli şekilde fırçalamalı, göz çevresini ve yüz bölgesini de düzenli şekilde nemli ve temiz bir bez ile silmelisiniz. Bu sayede kedinizi yıkamadan da onun temel temizliğini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kulakların dış kısmı ve iç kısmı için de ayrı bezler kullanarak temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Buna ek olarak kedinizin tırnaklarını uzadıkça kesmeniz ve sağlığı için beslenme şekline de dikkat etmeniz gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedide Diş Dökülmesi Nedenleri

Egyptian Mau Kedilerinin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Oldukça hareketli, neşeli ve oyuncu bir karaktere sahip olan Egyptian Mau kedileri genel anlamda çocuklar ile iyi şekilde anlaşabilmektedir. Her durumu oyuna çevirebilen bu aktif kedilerin çocuklar ile oyun oynamaktan keyif aldığı bilinmektedir. Ayrıca diğer evcil hayvanlar ile doğru şekilde tanıştırıldığında onlar ile keyifli bir dostluk geliştirebildiği de gözlemlenmiştir.

Özellikle de köpekler ile doğru şekilde tanıştırılırsa güzel bir dostluk kurabilmektedir. Köpekler ve diğer kediler ile oldukça iyi anlaşabilen ırkın, kuş ve benzeri evcil hayvanlar ile yalnız bırakılmaması özellikle tavsiye edilmektedir. Oyuncu yapılarının yanı sıra avcılık yeteneklerinin gelişmiş olması bu kedilerin evdeki diğer hayvanlara karşı da avcılık davranışları sergileyebileceğini ortaya koyar. Bu yüzden kedinizin siz evde yokken kuş ya da balık gibi diğer evciller ile yalnız kalmamasına özen göstermeniz önemlidir.

Egyptian Mau Kedilerinde Beslenme

Egyptian Mau kedinizin beslenme programında çeşitliliğe yer vermeniz önemlidir. Yalnızca kuru mama ya da yalnızca yaş mama tercih etmeniz kedinizin sağlığını olumsuz şekilde etkileyebilir. Bu sebeple haftanın belli günlerinde konserve kedi maması ve belli günlerinde kuru kedi maması vererek ona çeşitli öğünler sunabilirsiniz.

Genellikle konserve tarzı mamaları yemekten hoşlanan Egyptian Mau kedileri, evde hazırlayabileceğiniz özel mamaları yemekten de keyif alır. Bu sebeple ona haftanın belli günlerinde haşlanmış tavuk, balık gibi farklı ürünlerden özel bir ev maması hazırlayabilir, beslenme programına çeşitlilik katabilirsiniz.

Her kedinin kendine has bir beslenme programı olması gerekir. Kedilerin günlük aktifliklerine, sağlık sorunlarına ya da olası hastalıklara karşı yatkınlıklarına yönelik şekilde beslenmeleri her zaman en doğrusu olacaktır. Bu nedenle de kedinize mama seçeceğiniz zaman veteriner desteği alarak kişiselleştirilmiş bir beslenme programı elde edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ragamuffin Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

Kedinizin tüylerinin sağlığı için Omega 3 ve Omega 6 içeriklerini barındıran mamaları tercih etmeniz önerilmektedir. Buna ek olarak görme ve kalp fonksiyonlarına destek sağlaması adına taurin içerikleri mamaların tüketimi de kediler için oldukça önemlidir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan mamalar kedinizin bağışıklık sistemini ve gelişimi destekleyeceği için mama içeriklerine mutlaka bakmanız önerilir. Sağlıklı ve besleyici kedi maması arıyorsanız TIKLAYINIZ!

Egyptian Mau Kedileri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sevecen, ilgi meraklısı ve konuşkan Egyptian Mau kedileri hakkında merak edilen pek çok soru mevcuttur. Şimdi bunlara göz atalım:

Egyptian Mau Kedilerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Yapılan çalışmalar Egyptian Mau kedilerinin genel olarak yatkın oldukları bir hastalığın olmadığını ortaya koymuştur. Her kedi obezite ve diyabet gibi rahatsızlıklara yakalanma konusunda bir miktar eğilim gösterebilir. Bu tip sorunlar her ne kadar Egyptian Mau kedilerinde yaygın olmasa da doğru beslenme programına sahip olmak ve kedinizin aktifliğini korumak onun sağlığını destekler ve olası obezite rahatsızlığını da önlemeye yardımcı olabilir.

Egyptian Mau Kedileri Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 12 – 14 yıl kadar yaşam süresine sahip olan bu kedilerin iyi bakım, temizlik ve kontroller ile 14 yıldan çok daha uzun süre boyunca sizinle kalması mümkündür. Bu kedilerin temizlikleri ve bakımları doğru şekilde yapılıp sağlıkları korunursa mutlu ve uzun bir ömür geçirebilirler. Bu sebeple de kedinizin aktifliğine, beslenmesine, temizlik ve bakımına dikkat etmeniz çok önemlidir. Tüm bunlara ek olarak kedinizi stresten uzak tutmanız ve onun kontrollerini aksatmamanız da uzun bir ömür için garanti sağlayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.