Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede En İyi Kedi Mamaları

Abone Ol 
6 Maddede En İyi Kedi Mamaları
650.00₺

575.55₺

Kıtır Tavuklu Yetişkin Kuru Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele

Kedinize iyi koşullarda bakmak ona en iyi kedi mamaları sunmakla yakından ilgilidir. Kaliteli mamalarla beslenen kedi dostlarımızın sağlığı teşvik edilmiş olur. Kedi maması seçimi zorlu bir süreçtir. En iyi ürüne yatırım yaparak kedinizin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

En iyi kedi maması markaları arasından seçim yaparken kedinizin pek çok özelliğini göz önünde bulundurmalısınız. En iyi kedi mamaları hangileri açıklamadan evvel, kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenlerden söz edelim.

Kedinin Yaşı

Kedinizin yaşı, mama seçiminde önemli bir kriterdir. Kediniz yavru ise yavrular için üretilen mamalardan satın almalısınız. Yavru bir kedi ile yaşlı bir kedinin besin gereksinimleri aynı değildir. Özellikle yaşlı kedilerin obezite ile savaşmamaları adına onlara daha az kalorili mamalar verilmelidir. Bu mamalar ise yaşlı kedi maması şeklinde formüle edilip satışa sunulmaktadır. Bu nedenle kedinize bir mama alacağınız zaman ürünün, kedinizin yaşı ile uyumlu olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Kedinin Cinsi

Her kedi ırkı aynı sağlık gereksinimlerine sahip değildir. Bir ırk için ideal olan kedi maması başka ırk için yeterli gelmeyebilir. Bu yüzden en iyi kedi mamaları arasından bir seçim yaparken ürünün kedi dostunuzun ırkına uygunluğunu da kontrol etmeniz gerekiyor. Örneğin kedi dostunuz Maine Coon ırkından ise ona özel geliştirilen mamalardan almanız en doğrusu olacaktır. Aynı şekilde bir Bengal kedisi besliyorsanız da Bengal kedileri için üretilen kedi mamalarından satın almanız gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Kaç Saat Uyur? Kediler Neden Çok Uyurlar?

Kedinin Kilosu

Kedi dostunuzun kilosu, mama seçiminde önemli bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Kedinizin aşırı kilo problemi var ise kalori içeriği azaltılmış olan kedi mamalarından almanız gerekir. Eğer kedinizin iştahı yoksa ve beslenme sorunları yaşıyorsa ona uygun yoğun kalorili mamalardan edinmelisiniz. Kedinizin kilosuna uygun mama seçimi yaparak, dostunuzun sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kedi Maması İçindekiler Bölümü

Kedi mamaları tam ve dengeli olmalıdır. Bununla birlikte bir kedi maması protein başta olmak üzere pek çok bileşen yönünden yoğun olmalıdır. Vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar gibi besin bileşenleri mamada yeteri oranda yer almalıdır. Besin bileşenleri bakımından zengin olan kedi maması, kedinizin sindirim, kalp ve böbrek, kemik ve kas, bağışıklık sistemleri üzerinde harikalar yaratacaktır. Bu nedenle bir kedi maması almadan önce mutlaka içindekiler kısmına da göz atmayı unutmamalısınız.

Kedi Mamasının Türü

Kedi mamaları farklı boyut ve çeşitlerde gelir. En çok tercih edilenlerden biri kuru kedi maması olmaktadır. Kuru mamalar, kedilerin beğenerek tükettiği mamalar arasında yer alır. Konserve kedi maması bir diğer seçenektir. Kedinin sağlıklı kalabilmesi adına hem yaş kedi maması hem de kuru kedi maması tüketmesi tavsiye edilir. Konserve kedi mamalarının sıvı içeriği yüksek olduğundan ötürü dostunuzun özellikle sindirim ve böbrek fonksiyonları üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Konserve mama ile kuru mama farklı zamanlarda kediye sunulabileceği gibi her ikisinin karışımı da kediye verilebilir. Bu iki mama türü dışında bir de ödül kedi maması vardır. Kedinizin özellikle eğitim sürecinde bu mamalar onlara en iyi şekilde destek olacaktır. Bir mama satın alırken ürünün hangi tür olduğuna odaklanmayı da ihmal etmemelisiniz. Son olarak; kedinizin damak tadına hitap eden bir formülasyon seçtiğinizden emin olmalısınız. Kedinizin beğenebileceği bir aromaya sahip olan mama sayesinde onun mutlu olmasını da desteklemiş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Karakteri Nasıldır?

En İyi Kedi Mamaları

Kediye mama alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsettik. Şimdi de en iyi kedi mamaları nelerdir sıralayalım:

1. Pro Plan Yaşlı Kedi Maması

en iyi kedi mamaları

Yaşlı kediler için özel olarak formüle edilen Pro Plan Yaşlı Kedi Maması, somonlu içeriği ile dikkat çekiyor. Kedinizin sağlığını destekleyen besin bileşenleri içeren bu mama, en çok tercih edilen yaşlı kedi mamaları arasında yer alıyor. Ürün aynı zamanda kedinizin aşırı kilo almasını önleyecek şekilde geliştirilmiştir. Bu nedenle kedinizin kilo kontrolüne yardımcıdır.

2. Hill’s Kitten Yavru Kedi Maması

en iyi kedi mamaları

Yavru kediler için en iyi kedi mamaları arasında yer alan Hill’s Kitten Yavru Kedi Maması, tavuk aroması ile tam da kedinize hitap ediyor. Yavruların damak tadı düşünülerek oluşturulan bu lezzetli kedi maması, aynı zamanda onların genel refahını ve aktifliğini de destekliyor.

3. Paw Paw Yetişkin Kedi Maması

en iyi kedi mamaları

Yetişkin kedilerin genel sağlık gereksinimi düşünülerek hazırlanan Paw Paw Yetişkin Kedi Maması, sağlıklı ve lezzetli bir seçim olarak dikkat çekiyor. Tavuk aroması içeren mama, yetişkin kedilere hitap ediyor ve onların genel refahını destekliyor. Protein yönünden yoğun olan Paw Paw mama, kedinizin sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.

4. Purina Gourmet Gold Yaş Kedi Maması

en iyi kedi mamaları

En iyi kedi mamaları arasında Purina Gourmet konserve mamalar da yer alıyor. Konserve kedi maması formunda olan Purina Gourmet Yaş Kedi Maması, 24’lü karışık paket halinde satışa sunuluyor. Kedinizin damak tadına uyum sağlayan bu özel karışık paket, aynı zamanda onun sıvı alımını da destekliyor. Hem ekonomik hem lezzetli bir mama olarak dikkat çeken ürün, kedinizin genel sağlığını teşvik etmesiyle de farkını ortaya koyuyor.

5. Miamor Ton Balıklı Kedi Çorbası

en iyi kedi mamaları

Kedilerin beğenerek tükettiği yiyeceklerden biri de kedi çorbası oluyor. Bunun farkında olan Miamor markası, kediniz için en lezzetli kedi çorbalarını sunuyor. Miamor Ton Balıklı Kedi Çorbası, ton balıklı aroması ile kedileri mutlu etmeyi başarıyor. Protein yönünden oldukça yoğun olan bu kedi çorbası, kedinizin sıvı alımını da desteklemiş oluyor. Bu sayede kedi dostunuzun başta böbrek sağlığı olmak üzere genel sağlığını teşvik etmeyi başarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde İshal ve Belirtileri

6. Reflex Ciğerli Stick Kedi Ödül Maması

en iyi kedi mamaları

En iyi kedi mamaları listesinde yer alan Reflex Ciğerli Stick Kedi Ödül Maması, kedinizin eğitimini desteklerken diğer yandan onun mutlu olmasına izin veriyor. Ciğerli aroması ile bu ödül maması kedinizin damak tadına uyum sağlıyor ve onun sağlığını optimal anlamda teşvik ediyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.