Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Siyah Köpek Irkları

Abone Ol 
En Popüler Siyah Köpek Irkları

Siyah köpek ırkları insanların ilgisini çeker. Bu köpeklerin çoğu sofistike görünür, bazıları gizemli, diğerleri ise ürkütücü…Tüyleri her ne renk olursa olsun tüm köpeklerin kişilikleri farklıdır. Herhangi bir köpeğin tüy rengi, derisinde sahip olduğu pigmentasyon çeşidinden kaynaklanır. Köpeklerin dünyasında baskın gen siyahtır.

Siyah Köpek Irkları

Siyah Köpek Irkları

Pek çok farklı köpek türü arasında siyah tüylü köpekleri görmek yaygındır. Sahiplenecek bir köpek arıyorsanız; tüy rengi önemsiz bir detaydır. Öncelikle ırkın mizacını, boyutunu ve bakım gereksinimlerini değerlendirmelisiniz. Bütün bu ayrıntılar sonrasında renge odaklanabilirsiniz. En popüler siyah köpek ırkları ve özellikleri aşağıdaki gibidir:

1. Affenpinscher Köpek Irkı

Affenpinscher cinsi köpekler oyuncak grubunda yer alır. Ortalama on kilo ağırlığa sahiptir. Sıçanları ve diğer haşaratları avlamak üzere yetiştirilmiştir. Maymunu andıran görüntüsü ile dikkat çeker. Sevimli bir yüze sahip olan bu köpekler, güçlü, cesur ve eğlenceli evcil canlılardır. İnce tüy yapısı rutin olarak bakım gerektirir. Birkaç ayda bir tüylerinin kırpılması önemlidir.

2. Rottweiler Köpek Irkı

Siyah köpek ırkları arasında yer alan Rottweiler, eski Roma sığır köpeklerinin soyundan gelir. Yüzyıllar boyunca bekçi köpeği ve hizmet köpeği olarak tercih edilmiştir. Görünüşü biraz korkutucudur ve yabancı insanlara karşı mesafelidir. Aile üyelerine karşı nazik, sakin ve sevecendir. Pürüzsüz kısa tüyleri vardır. Köpek tarağı ile düzenli bakım yapılmalıdır.

3. Belçika Çoban Köpeği Irkı

Çok akıllı ve zeki olan Belçika Çoban Köpeği, yalnızca siyah rengi bulunan tek köpek ırkıdır. Eğitime açık bir köpektir ve enerjisi oldukça yüksektir. Bundan dolayı besin değerleri açısından yoğun olan köpek mamaları tüketmelidir. Parlak siyah tüylerinin bakımı basittir. Haftalık fırçalama gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede En İyi Bekçi Köpekleri

4. Newfoundland Köpek Irkı

Siyah köpek ırkları listesi Newfoundland ile devam ediyor. İri boyutuna rağmen çok nazik ve sakin bir köpektir. Çocuklarla çok iyi anlaşır. Kanadalı balıkçılar tarafından kurtarma çalışmaları yapmak için tercih edildi. Günümüzde ise popüler bir evcil köpektir. Kaslı ve güçlü bir vücuda sahiptir. Protein yönünden zengin olan kuru köpek mamaları, yaş ve ödül mama ile beslenmelidir.

5. Siyah Rus Teriyer Köpek Irkı

Uzun sakalları ve simsiyah tüyleri ile karakterize olan bir köpektir. Schnauzer ırkını geliştirmek için kullanılmıştır. Bu köpekler güçlü, iradeli ve eğitime açıktır. Eğitim sırasında köpek eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalıdır. Tüyleri kaba ve yoğundur. Haftada iki kez fırçalanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.