Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Evde Kedi Beslemek Hakkında Detaylı Bilgi

Abone Ol 
Evde Kedi Beslemek Hakkında Detaylı Bilgi
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele

Evde kedi beslemek, eğer gereken bilgiye sahip değilseniz çok zor olabilir. Kediler devamlı bakıma ihtiyaç duyan evcil hayvanlardandır. Kedi dostunuzun bakımını aksatırsanız çok zorlanabilirsiniz. Peki, evde kedi bakımı nasıl yapılır?

Evde Kedi Beslemek Zor Mu?

Evde Kedi Beslemek

Öncelikle sahiplendiğiniz kedinin çok küçük olmamasına dikkat edin. Kedilerin daha sağlıklı olması için mutlaka anne sütü alması, annesinden çok erken ayrılmaması gereklidir. Çok erken annesinde ayrılan yavru kedilerin mamalarını almadan önce veterinere giderek öneri ve tavsiye alınız. Yavru kedileri sadece sütle beslemek gibi bir düşünceniz varsa bunu unutun. Kedilerin mamaları yaş gruplarına göre değişmektedir ve kedinize uygun mamayı seçin. Yavru kediler için özel olarak üretile yavru kedi maması tercih etmeniz önemli. Kedinizde bir rahatsızlık olduğunu hissetiyseniz mutlaka veterinere giderek mama tercihi hakkında bilgi alınız.

Kedinize evinizde yaptığınız et, balık ve tavuk yemeklerinden verebilirsiniz. Bu yemeklerin içinde kılçık veya kemik olmamasına dikkat edin. Ayrıyeten kedinize diğer yemeklerden tattırabilirsiniz, bu yemekleri severlerse onlardan da yiyebilirler. Vereceğiniz yemeklerin az yağlı ve az baharatlı olanlarını vermeniz gerekiyor. Bunlar dışında evlerde yetiştirilen kedi çiminden yedirmeniz kedinizin sindirim sistemine destek olacaktır. Kedi çiminin kedilerin sağlığına önemli etkileri bulunmaktadır. Genel olarak da kedinizin beslenme düzeninde birincil etken mutlaka kedi maması olmalıdır.

Evde Kedi Beslemek: Kedilerin Genel Bakımı

Evde kedi beslemek söz konusu ise en önemli hususlardan biri de kedinin genel bakım ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğidir. Kedilerinizin tırnakları çok uzun olduğunda size, kendisine ve evdeki eşyalara zarar verebilir. Bunun için mutlaka kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kedi tırnak makası ile kesmeniz gereklidir. Genel olarak kesim işlemi yapılırken kedi koltuk altına alınır. Daha sonra kedinizin patisi kaldırılır ve içindeki tırnakları çıkarması için patinin ortasına dokunulur. Patinin ortasına dokununca kediniz tırnaklarını çıkarmaya başlayacaktır. Kediniz tırnak kesilirken huzursuz olabilir bunun için kesim işlemini hızlıca yapmanız önerilmektedir.

Kedileri banyo yaptırmak, onların saldırgan bir tavır almasına neden olabilir. Banyo yapmaktan ve ıslanmaktan asla hoşlanmazlar. Bunun dışında eğer kurutma işlemini iyi yapamazsanız kedinizin hasta olmasına neden olabilirsiniz. Kedileri sık olarak yıkamanıza gerek olmadığını ve kendilerini yalayarak devamlı temiz kaldıklarını bilmeniz yeterlidir. Ancak arada bir kedi temizlik ve banyo ürünleri kullanarak rutin yıkama işlemini gerçekleştirmeniz önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Selkirk Rex Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır?

Evde kedi beslemek isteyenler için önemli olan konulardan biri de tuvalet eğitimi. Kedilerin sokakta bir belirli bir tuvalet alışkanlığı olduğunu görebilirsiniz. Eve yeni bir kedi aldığınızda bazen ona bu alışkanlığı kazandırmanıza gerek bile kalmayabilir. Tuvalet alışkanlığı öğretmeniz gerekirse, eve aldığınız kedi kumunu evin bir köşesine yerleştirin. Kedinin tuvaleti geldiğini anladığınızda veya tuvaletinin geldiğini düşündüğünüzde ona kedi kumunun yerini gösterin. Bunu birkaç gün tekrar ettikten sonra göreceksiniz ki kediniz artık ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor olacak.

Kedi kumunun temizliğine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Kumun içindeki kaba pislikleri almanız veya kumu tamamen değiştirmeniz gereklidir. Kedi kumu çok kirli olursa evin içinde kötü bir koku yayılabilir. Bunun haricinde kediniz çok kirli kuma tuvaletini yapmayabilir, bu nedenle evde tuvaletini yapacak başka bir yer arayacaktır.

Yavru kediler tuvaletini yaptıktan sonra kendilerini temizleyemez. Bundan dolayı tuvalet sonrasında mutlaka kedinizin poposunu ıslak mendil veya ıslak bir pamukla siliniz. Kediniz büyüdükçe kendisini temizlemeye başlayacak ve bu zorunluluktan kurtulmuş olacaksınız. Kedinize tuvalet alışkanlığı kazandıracak kedi tuvaletlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

Evde Kedi Beslemek: Kedinize Güvenli Bir Ortam Sağlayın

Kedinizi evde tek bıraktığınız zaman evin içinde istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Öncelikle kedinizin tek kalabileceği bir oda seçin. Bu odanın içinde kırılacak tüm eşyaları oda dışarısına çıkarın veya kedinizin ulaşamayacağı bir yere yerleştirin. Eğer yüksek katlı binalarda oturuyorsanız kedinizin bulunduğu odanın camlarını mutlaka kapatın veya çok az hava alınacak bir bölümü açık tutun.

Kediler cama çıkıp istemsiz olarak aşağıya düşebilirler. Kedinizin hayatını riske atacak her durumdan uzak durun. Odanın içindeki bitkilerin zehirli bir maddeye sahip olup olmadıklarını araştırın. Bu bitkileri başka bir odaya da kaldırabilirsiniz. Kediler bitkinizi yiyebilir veya bitkilerinizi kopartabilir. Kedinize konforlu bir yaşam alanı sağlamak adına ona kedi yatağı sunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Kaç Saat Uyur? Kediler Neden Çok Uyurlar?

Kediler Eşyalara Zarar Verir Mi?

Kediniz evde bulunan yırtılabilecek veya çizilebilecek tüm eşyalara zarar verebilir. Kediler için kedi oyuncağı ve kedi tırmalama tahtası edinebilirsiniz. Tırmalama tahtası sayesinde kedinizin vereceği zararları azaltmış olursunuz. Tırmalamak onlar için bazen oyundan öte bir ihtiyaç olabilmektedir.

Kedinizin Tüylerini Düzenli Olarak Tarayın

Kedi tüyleri ev temizliğinde insanı çok uğraştırabilmektedir. Düzenli olarak kedinizin tüylerini taramazsanız çok tüy dökecektir. Her gün kedilerin tüylerini tarayın ve mutlaka düzenli tıraş işlemini yaptırın. Kedi tıraşını kendiniz yapmayın çünkü istemeden canlarını çok yakabilirsiniz. Bunun için veteriner yardımı alın ve daha sağlıklı bir şekilde kedinizin tüylerini tıraş ettirin.

Kedi tüylerini normal bir tarak ile taramayınız. Bunun için özel kedi tarakları vardır, tedarik ettikten sonra tarama işlemlerini gerçekleştirin. Kedileri her gün bu tarak ile tarayın, bu işlem sağlıklarını olumlu olarak etkileyecektir.

Her zaman aynı veterinere giderek kedinizin kendi doktoruna alışmasını sağlayın. Bu sayede kediniz tedavilerini ve bakımlarını daha az strese girerek yaptıracaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.