Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Gloster Kanaryası Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Gloster Kanaryası Hakkında Bilgiler

Çoğu insanın favorisi olan Gloster kanaryası, popüler bir evcil hayvan olarak da öne çıkıyor. Peki, Gloster kanaryasının özellikleri hakkında neleri bilmelisiniz? İşte detaylar…

Gloster Kanaryası Genel Özellikleri Nelerdir?

Bu kanarya ırkı İngiltere’de üretilmiş bir kuş çeşididir. Günümüzde çok fazla ilgi görmektedir. Bu çeşit kanaryalar hem ülkemizde hem de dünyada yaygın olarak beslenmektedir. Gloster kanaryaları görünüşünden dolayı son derece popülerdir.

Kanarya severler için çok gözde olan Gloster, benzersiz tüyleriyle çok güzel görünmektedir. Bu ırkın iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri başında yuvarlak bir tepesi olan Corona ve tepesi olmayan Consord çeşididir. Irkın birden fazla rengi de bulunur. Genellikle karışık renklere sahip olan bu kanaryalar sarı, yeşil, beyaz, kahverengi, tarçın ve buz grisi renklerinin kombin haline gelmesinden oluşmaktadır.

Gloster Kanaryası Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Gloster kanaryaları iyi bakıldığında 15 yıla kadar yaşayabilse de ortalama ömürleri 12 yıldır. Küçük bir kanarya cinsi olan Gloster, 10-12 cm boyutlarındadır. Gagaları da kendi boylarına orantılı olarak küçük ve konik bir şekildedir. Kafalarındaki tepe görüntüsünden kaynaklı olarak boynu görünmediğinden sırtları ile başı birleşikmiş gibi bir görüntüye sahiptirler. Görüntü olarak bodur ve tombuldurlar.

Gloster Kanaryası Karakter Özellikleri Nelerdir?

Hareketli ve enerjik olan bu kanarya türü oyun oynamaktan çok hoşlanır. Eğer bir Gloster edinmek istiyorsanız çıngıraklı oyuncakların onun çok hoşuna gideceğini bilmelisiniz. Çan şeklinde ve ses çıkaran kuş oyuncakları ile onu çok mutlu edebilir ve kanaryanız onunla saatlerce oynarken siz de onu izleyerek bunun tadını çıkarabilirsiniz.

Bu kuş türlerinin sesi de ıslığa benzeyen güzel bir cıvıltı şeklindedir. Bu türün dişileri pek fazla ötmez fakat erkek olanlar daha iyi öterler. Aynı zamanda bu kanarya türü ötüşlerinden ziyade güzel ve farklı görüntüleri ile ön plana çıkmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kış Aylarında Papağan Bakımı Nasıl Olmalı?

Gloster Kanaryası Beslenme İhtiyacı Nedir?

Her hayvanın olduğu gibi Gloster kanaryalarının da beslenmesi çok önemlidir. Öncelikle kaliteli bir kanarya yemi ile beslemek onların sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları için çok önemlidir. Gloster kanaryaları kafeslerinde bir şeyi didikleme ihtiyacı duyacaklarından, kafeslerinin içerisinde bir mısır koçanı bulundurmak gerekir.

Bu kanaryalara yemleri dışında yulaf, elma, armut veya ayçiçeği tohumu gibi yiyecekler de verilebilir. Onları beslerken dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri, sindirim sistemleri hassas olduğu için ıslak yem ve çok miktarda yeşillik vermemek gerektiğidir.

Gloster Kanaryası Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Bildiğimiz üzere bir kanarya beslemek istiyorsak öncelikle güzel ve rahat edebileceği bir kanarya kafesi edinmemiz gerekmektedir. Gloster kanaryası için edineceğimiz kafesin tel kafes olmasına dikkat etmeliyiz. Tel kafesler temizliğini daha rahat yapabildiğimiz ve bitleri uzak tutabilecek bir seçenektir. PVC kafeslerden kesinlikle uzak durmalıyız.

Gloster için seçilecek olan kafesin bir diğer özelliği de kanaryanızın rahat hareket edebilmesi için geniş olmasıdır. Bu kanarya çeşidi ne kadar rahat ederse stresten o kadar uzak olacaktır ve bu da dolaylı olarak daha güzel ötmesine, daha güzel tüylere sahip olmasına ve daha uzun ömürlü olmasına katkı sağlayacaktır. Kafeste tünek bulunması kanaryanızın hareket etmesi açısından çok önemlidir. Bunların dışında kafesi sık sık temizlenmeli, pis bırakılmamalıdır. Kafeslerine koyacağımız taze su, mama ve kum da kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Gloster Kanaryası Olası Sağlık Sorunları Nelerdir?

Birçok kanarya türünde olduğu gibi Gloster kanaryaları da solunum yolu problemlerine karşı çok hassastır. Bu rahatsızlığı önlemek amaçlı ani sıcaklık değişimleri kesinlikle yapılmamalıdır. Kafesin içerisindeki temiz hava akımı da çok önemlidir. Bu yüzden kafesleri hava akışının olmadığı yerlerde bırakılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En İyi Muhabbet Kuşu Yemleri Hangileridir?

Bunun dışında Gloster kanaryasının karşılaşabileceği sağlık sorunları arasında hava kesesi problemleri, kırmızı akarlara karşı hassasiyet, yüzünde pullanma olarak sıralayabiliriz. Gloster kanaryaları genelde sağlıklı ve uzun ömürlü türler olsa da onları karşılaşabileceği sağlık sorunlarına karşı korumak ve önlem almak gerekmektedir. Bu hassasiyetlerine dikkat edildiği zaman Gloster kanaryanız ile uzun yıllar birlikte yaşamanız çok mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.