Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Güvercin ile İlgili Bilgiler

Abone Ol 
Güvercin ile İlgili Bilgiler

Güvercin ile ilgili bilgiler arıyorsanız, detaylar bu yazıda! Güvercinler, güvercingiller ailesinden olan ve aynı zamanda kuşlar sınıfına giren bir kuş türü olarak bilinmektedir. Şehirlerden meydanlara kadar her türlü alanda güvercinlere rastlayabilmeniz mümkün. Güvercinlerin beslenme amacı performans ve görsellik gibi pek çok sebebe dayanabilir.

Güvercin ile İlgili Bilgiler ve Güvercinlerin Özellikleri

Güvercinlerin beyni ile kafatası arasında yer alan ferromanyetik ismindeki bazı parçacıklar, yerin manyetik alanına karşı oldukça duyarlı bir birim halini alır. Kısacası bu olağanüstü sistem ile güvercinler yerin manyetik alanındaki değişimleri kolay bir şekilde sezebilmektedir. Aynı zamanda güvercinler çok fazla uzak bir yere dahi uçtuklarında yönlerini rahatlıkla bulabilirler. Ayrıca omurilikleri, omurga kanalının en son kısmına kadar uzanmaktadır ve omurilik kısmından ayrılan sinir sistemi, tüm kas ve organlara da yayılmaktadır.

Güvercinlerin vücut yapılarına baktığımızda orta büyüklükte olduğunu görebiliriz. Gagaları da aynı şekilde orta büyüklüktedir. Ayrıca bu durum, gaganın kısa olması ve farklı melezlemelerin yaşandığının bir kanıtıdır. Bu tarzda olan güvercinlerin boyunları çok uzun değildir. Ayakları ise boyunlarına oranla daha kısa ve dirsekten aşağı kısmı ise paçasız bir şekildedir. Dirsek aşağısında yer alan tüm tüyler birer paça olarak görülür. Kuşun kuyruk telek sayısı ise 14 ile 18 arasında olup, kanatları da kuyruk üzerinde taşınır.

Taşınma şekilleri de güvercinlerin adeta bir karakteristik özelliği olarak bilinmektedir. Makaracı güvercinlerde yer alan kuyruğun kanat kısmının altındaki taşınma şekilleri bu tarz kuşlarda olmamalıdır. Ancak eğer kanatlar farklı boyut ve şekillerde taşınıyorsa, bu güvercinlerin safkan olmadığı düşünülebilir. Kuşun rengi hangi renkte olursa olsun gaga rengi kesinlikle beyaz renkte olmalıdır. Ancak bazen gaga ucunda ufak bir koyuluk olabilir. Yalnızca mavi tonlarında mor gaga rengine rastlanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşunu Kendime Nasıl Alıştırabilirim?

Güvercin ile ilgili bilgiler arasında bir diğeri de göz rengiyle alakalı. Güvercinlerin göz rengi her zaman açıktır. İstisna bir durum olarak yalnızca beyaz güvercinlerde siyah göz rengi görülebilmektedir. Güvercinler tepesiz ya da tepeli olabilmektedirler. Ayrıca güvercinlerin tüm renklerinin tepesiz ya da tepeli ve olanları da bulunabilmektedir. Bu tarz güvercinlerde tepe kısmı ise oldukça geniştir. Tepe kısmı, güvercin ensesinin alt kısmından başlayıp enseyi tam olarak çevreler.

Dişi güvercinler genel olarak iki yumurta yumurtlarlar ve hemen sonrasında ise kuluçkaya yatarlar. Çok fazla yaygın olmasa da tek ya da üç yumurtanın üstüne kuluçkaya yattıkları da görülmüştür. Güvercin yumurtasının vermiş olduğu ilk yumurtası 15 gramdır. 11 gramlık doğan yavrular ise 7. günde 70 grama ulaşırken 14.günde de yaklaşık olarak 170 grama kadar ulaşabilmektedir. Yavru güvercinler henüz 24 ya da 25 günlük iken tek başlarına yem yemeye başlayabilirler. Kaliteli kuş yemleri ve kanarya yemleri ile beslenmeleri, sağlıkları ve gelişimleri bakımından önem arz eder.

Güvercin Renkleri ve Güvercin Çeşitleri

Güvercin ile ilgili bilgiler söz konusu ise bu sevimli canlıların renk ve çeşitlerinden de bahsetmemiz gerek. Güvercinler genellikle 5 çeşit renkte görülebilmektedir. Bu renkler ise siyah, kırmızı, mavi, sarı ve beyaz renktir. Ayrıca bu 5 farklı rengin de tepeli ve tepesiz olan çeşitleri bulunabilmektedir.

Kanarya

Sarı renkte olan güvercinler kanarya olarak isimlendirilir. Bu güvercinlerin bütün vücut renkleri sarıdır ve hiçbir şekilde işaret taşımazlar. Vücutlarında beyaz tüyün yer almamasına dikkat edilir. Kanarya olarak isimlendirilen bu güvercinlerin göz renkleri açık renkte olup gagaları ise beyazdır.

Beyaz Güvercin

Beyaz güvercinlerin bütün vücut rengi beyaz renktedir. Hiçbir farklı işaret taşımazlar. Ayrıca beyaz güvercinlerin hiçbir yerinde farklı renkte tüyler bulunmaz. Göz renkleri her zaman siyah renkte olup gagaları ise beyazdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlarda Mantar Hastalığı Nasıl Geçer?

Pal Güvercin

Tüm vücutları kırmızı ya da daha koyu bir renk olan kızıl tonundadır. Hiçbir işaret taşımazlar ve vücutlarının hiçbir kısmında beyaz renkte bir tüy bulunmamasına dikkat edilir. Pal güvercinlerin göz renkleri açık renkte olup gaga renkleri ise beyaz olarak bilinmektedir.

Zavrak Güvercin

Zavrak güvercinlerin renkleri genel olarak dumanlı mavi olarak bilinmektedir. Grimsi ve mavimsi bir renkte olurlar. Bu güvercinlerde işaret olarak isimlendirilen kanat üzerinde iki adet sıra şeklinde şerit yer almaktadır. Bu tarzda güvercinlerde mor renkte bir gagaya da rastlanılabilir. Zavrak daha az oranda bulunan bir renk çeşidi olarak bilinirken, bir diğer ifade ile küllü olarak da isimlendirilir.

Murakat Güvercin

Murakat güvercinlerin vücut renklerinin tamamı siyah renktedir. Hiçbir işaret taşımazlar ve aynı zamanda vücutlarının herhangi bir yerinde de beyaz renkte bir tüy bulunmaz. Göz renkleri açık bi renktedir ve gagaları ise beyazdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.