Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Hamster Topu Kullanımı Nasıl Olmalı?

23.02.2024
212
Abone Ol 
Hamster Topu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Hamster topu kullanımı büyük bir titizlik ve dikkat gerektirir. Peki hamster topu kullanımıyla ilgili bilinmesi gerekenler neler? Konuyla ilgili bütün ayrıntıları ele aldık.

Minik vücutları ve sevimli ifadeleri ile hamsterlar en sevilen evcil hayvanlar arasında yer alır. Küçük olmalarından dolayı ev ortamında rahatlıkla beslenebilen canlılardır. Özellikle geceleri aktif olan bu canlıların narin bir vücut yapıları vardır.

Hamsterların ömrü yaklaşık olarak 3 yıldır. Yaşam sürelerini ve konforlarını arttırmak için hamster bakımında bazı şeylere dikkat edilmelidir. Çok enerjik olan bu canlıların enerjilerini atabilmeleri için geniş bir alana ve hamster topu gibi oyuncuklara ihtiyacı vardır. Bu sayede hamsterların egzersiz ihtiyaçları karşılanabilir. Egzersiz ihtiyacı karşılanmayan hamsterların sağlıkları olumsuz etkilenebilir.

Hamsterların egzersiz ihtiyaçlarını karşılamaları için kullanılan oyuncaklardan biri hamster topudur. Hamster topu, plastik ve küre şekline sahip olan bir oyuncaktır. Hamster topunun içerisine giren hamsterlar, topun içerisinde koşarak enerjilerini atabilir. Hamster topu kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar mevcuttur. Bu detaylara dikkat edilerek hamsterların sağlıklarını korumaları mümkün olur.

Hamster Topu Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamster Topu Kullanımı

Hamster aksesuarları arasında en popüler olanlardan biri de hamster topu olur. Hamster topu, yarım küre şeklinde iki plastik parçanın bir araya getirilmesi ile oluşan oyuncaktır. Bu oyuncağın hamsterların boyutlarına uygun olarak seçilmesi gerekir. Bunun yanı sıra isteğe göre stantlı ve stantsız modeller arasından tercih yapılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fransız Lop Tavşan Bakımı Nasıl Olmalı?

Hamster toplarının yüzeyinde hamsterların nefes alması için küçük delikler vardır. Bu sayede hamsterlar topun içerisinde rahatça nefes alıp eğlenebilir. Hamster topu sayesinde hamsterlar daha mutlu ve sağlıklı olurlar. Bu nedenle tüm hamster sahiplerine hamster topu almaları önerilir.

Hamster topu almadan önce nasıl kullanıldığını bilmek gerekir. Bu sayede hamster topu kullanılırken hamsterların yaralanması önlenebilir. Hamster topu kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Hamster Topunun Boyutuna Dikkat Edin

Hamster topu kullanımı söz konusu olduğunda topun boyutu önemlidir. Hamsterların boyutları farklılık gösterir. Hamster topları da farklı boyutlarda olan hamsterlar için uygun olacak şekilde hazırlanır.

Hamster topu seçilirken topun boyutunun hamster için uygun olmasına dikkat edilmelidir. Hamsterın topun içerisinde rahatça hareket edebilecek alanı olmalıdır. Bir hamster topunun içerisine iki tane hamster kesinlikle konulmamalıdır. Aynı topun içerisinde yer alan hamsterların çarpışma ve kavga etme nedeniyle yaralanmaları mümkündür.

Açık ve Şeffaf Renkli Hamster Topu Seçin

Hamster Topu Kullanımı

Hamster topu seçerken topun rengine dikkat edilmelidir ve daha açık renkli bir top seçilmelidir. Bilindiği üzere koyu renkler ısıyı daha çok çeker. Bu da hamster topu ile oyun oynayan hamsterın yüksek ısıya maruz kalmasına sebep olur. Bu nedenle hamsterın dışarıdan rahatça gözüktüğü şeffaf ve açık renkli bir top seçilmelidir.

Yeterli Hava Deliğine Sahip Bir Hamster Topu Kullanın

Hamster topu kullanımı hususunda bir diğer önemli konu da budur. Hava delikleri sayesinde hamster topunun içerisindeki havanın tazelenmesi sağlanır. Taze ve temiz hava her canlı için çok önemlidir. Hamster topu delikleri, içerisinde oynayan hamsterlar için çok daha önemlidir. Hava delikleri ile hamsterların havasız kalması önlenir ve rahatça oyun oynamaya devam etmeleri mümkün olur. Bu yüzden bir hamster topunun yeterli hava deliğine sahip olması önem arz eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çöl Hamsterı Özellikleri ve Bakımı

Hamster Topunu Yavaş Yavaş Hamstera Tanıtın

Hamster topu ile oynamaya alışkın olmayan bir hamster ilk başlarda bu oyuncaktan korkabilir. Bu nedenle hamsterlar doğrudan hamster topunun içerisine atılmamalıdır. Önce bir tanıma ve alışma süreci yapılmalıdır. Bu sürecin ardından oyun oynamaya kendiliğinden başlarlar.

Hamster Topunu Kullanmadan Önce Temizleyin

Hamster Topu Kullanımı

Hamster topu kullanımı öncesinde temizlik şarttır. Hamster topu alındıktan sonra hemen temizlenmelidir ve sonrasında oynaması için hamsterlara verilmelidir. Hamsterlar tarafından kullanıldıktan sonra da düzenli olarak temizlenmelidir. Dışkı ve yemek artığı olması durumunda ise hemen temizlemek gerekir.

Hamsterın Egzersiz Yapmak İstediğinden Emin Olun

Hamsterların bazen egzersiz yapmak istememeleri mümkündür. Bu zamanlarda egzersiz yapmaya zorlamamak gerekir. Bu sebeple hamsterı topun içerisine yerleştirmeden önce nasıl bir durumda olduğuna bakılmalıdır.

Eğer egzersiz için uygunsa oynamalarına izin verilmelidir. Yemekten hemen sonrasında da egzersiz yaptırılmamalıdır. Bu şekilde egzersiz yapılması nedeniyle mide ve bağırsak rahatsızlıkları meydana gelebilir.

Hamster Topunu İyice Kapatın

Hamster topu, iki adet dairesel parçanın bir araya getirilmesiyle oluşur. Hamsterları oynaması için bırakmadan önce topun iki yarısı güzelce birleştirilmelidir ve kapandığından emin olunmalıdır. Bu sayede topun aniden açılmasına bağlı olarak oluşabilecek yaralanmalar önlenebilir.

Hamster Topu Kullanımı

Hamster Topunu Güvenli Bir Alana Bırakın

Hamsterların top ile oynaması için güvenli bir alan oluşturulmalıdır. Hamster kafesi dışında bir alan olabilir. Bu bölgede tehlikeli maddeler bulunmamalıdır. Bölgede kedi ve köpek gibi canlıların olması da hamsterları korkutabilir. Bu yüzden ayrı bir oyun alanı olması daha iyi olacaktır.

Merdiven gibi yuvarlanmanın mümkün olduğu yerlerden uzak tutulmalıdır. Bu şekilde yuvarlanma nedeniyle alınan darbelerden dolayı hamsterlar yaralanabilir. Oyun alanında halı bulunması da iyi olacaktır. Halı sayesinde de topun titreşimi azalır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Aslanbaş Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Hamster Topunu Aşırı Kullandırmayın

Hamster topu kullanımı aşırı olmamalıdır. Hamsterların uzun süre topun içerisinde bırakılmamaları gerekir. Aşırı uzun süre topun içerisinde kalan hamsterların kendilerini korkmuş veya sıkılmış hissetmeleri mümkündür. Ayrıca uzun süre topun içerisinde hareket ederek de kendilerini yaralayabilirler.

Bu nedenle hamster topu ile oynanan süreç kontrol altında tutulmalıdır. Topun içerisindeki hamster sürekli gözetim altında tutulmalıdır. Nefes alma durumlarında bir değişiklik yaşanırsa hemen topun içinden çıkarmak gerekir. Hamsterlar bazen topun içerisine dışkılayabilir. Bu durumda hamster topu hemen temizlenmelidir ve sonrasında oyuna devam edilmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.