Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kedi Yumurta Yer Mi? Kediye Yumurta Verilir Mi?

Abone Ol 
Kedi Yumurta Yer Mi? Kediye Yumurta Verilir Mi?
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2975.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Kedi yumurta yer mi? Birçok kedi sahibi birey, kedisi mamasız kalırsa ya da kedisine farklı yiyecekler ikram etmek isterse yeni arayışlara girmeyi tercih eder. Esasen en iyi beslenme şekli kaliteli kedi mamalarıdır. Fakat bazen kedinize değişik besinler de verebilirsiniz. Tabii bunun bir kuralı var.

Bu farklı yiyeceklerden birisi de kahvaltı esnasında yediğimiz yumurtadır. Peki bunun bir yararı var mıdır ya da kedinize zararı dokunur mu? Bu soruların yanıtını öğrenmek için lütfen yazımızı okumaya devam edin. İşte kedilerin yumurtaya olan aşırı ilgisine dair bilgiler ve çok daha fazlası…

Kedi Yumurta Yer Mi?

Bu sorunun cevabı kesinlikle evet olacak. Kedilerin beslenebilmesi adına abartısız bir biçimde yumurta verilebilir. Ama yumurtanın her kedi için yararlı olduğunu söylemek imkansızdır. Doğal olarak kedinize yumurta vermeden evvel bir veteriner hekime danışmanız gerekiyor diyebiliriz.

Bazı durumlarda yumurtanın kedinize zararı da dokunabilir, buna dikkat etmek gerekir. Bunun için yumurta verme seviyenizi iyi ayarlamalısınız. Yumurtanın fayda ve zararlarını bu yazıdan bizlerle beraber öğrenebilirsiniz. Yumurta kediler için fayda sağlar mı? İşte detaylar…

Kediler Yumurta Yer Mi? Yumurta Kedilere Faydalı Mı?

Yumurtanın en temel fonksiyonu kedilerin gereksinim duyduğu protein ve amino asitler bakımından bol içeriğe sahip olmasıdır. Tüm bu durumların yanı sıra kedilerin yumurtayı sindirmesi de son derece basit gerçekleşir. Yumurtada yer alan amino asitler aracılığı ile kediler kas kütlelerini çok daha rahat bir şekilde korurlar. Bunun sonucunda da yağlanma sorunuyla asla karşılaşmamış olurlar.

Ayrıca yumurtada kedilerin gereksinim duyduğu vitamin ve mineraller de bol bol yer alır diyebiliyoruz. Her şey harika gibi görünüyor olsa da kedinizin aşırı derecede yumurta yememesi gerekir. Ona her öğünde yumurta vermeyin. Aksi türlü kedinizde çok ciddi hastalıkların oluşumuna şahitlik edebilirsiniz. Bunun olmamasını istiyorsanız kedinize yumurtayı abartılı bir biçimde vermemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Yumurtanın Kedilere Zararı Var Mı?

Yumurtanın bir zararı yoktur. Fakat aşırı tüketim nedeniyle sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bununla birlikte bazı kedi ırklarının yumurta yememesi lazımdır. Yapılması gereken şey kesinlikle bir veteriner hekime danışmak olmalıdır. Tam tersi bir durumda kediniz kendini kötü hissetmeye başlayacaktır.

Yumurta Hangi Durumlarda Kediniz İçin Zararlı Olur?

Yumurtanın kedilerin beslenmesi konusunda zararlı olduğu birkaç durum vardır. Bunları şu şekilde özetleyebiliriz kesinlikle:

Fazla tüketmek. Evet; yumurta genel olarak kalori, yağ ve kolesterol açısından zengin bir besin kaynağı şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de aşırı tüketim sonucunda sorunlar meydana gelecek demektir. Bunun yanında aşırı tüketim nedeniyle fazla protein almış bir kedi böbrek hastalıklarına daha kolay yakalanır. Yumurta, kedinizin beslenmesi konusunda sadece takviye biçiminde kullanılabilecek bir besindir.

Alerjiler de yumurta yeme dengesini etkiler diyebiliriz. Bazı kedilerin yumurtaya karşı bir alerjisi olabilir. Bunu görebilmek adına kedinizin yumurta yemesi lazımdır. Ona ilk sefer yumurta verişinizde miktar olarak gerçekten de çok az verin. Ardından öksürme, kaşıntı ve sindirim problemi gibi semptomlar gösterip göstermediğine bakın. Şayet bir problem oluşmuş ise yumurta vermeyi asla sürdürmeyin.

Tıbbi durumlar da kedinize yumurta vermenizi engelleyecek demektir. Obezite sorunu, böbrek hastalığı ve öteki sağlık problemleri olan kediler yumurta yememelidir. Şayet bir sağlık problemi yer alıyorsa da yumurta vermeden evvel bir veterinere danışmalısınız diye düşünüyoruz.

Yumurta Kedilere Nasıl Verilmelidir?

Kedi yumurta yer mi? Kedinize yumurta ikram edebilmek için olası şartları sağlamanız zorunludur. Mesela kedinize vereceğiniz yumurta miktarı tamamen kedinizin yaşına, sağlık hal ve durumuna, beslenme rutinine bağlı olarak şekillenecek demektir diyebiliriz. Kedinize tam 1 yumurta vermeyin. Bu fazla olur.

Kediler için 1 yumurta, bizlerin 8 yumurta yemesi gibi bir şeydir. Bu nedenle ona yarım yumurta verebilirsiniz. Kediler her gün yumurta yiyemez, haftada bir kez vermeniz kafi olacaktır. Çünkü yumurta, besinsel açıdan dengeli bir ürün değildir. Buna dikkat edilmelidir. Fazlası kediniz için son derece zararlı olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tırmalama Hastalığı Nedir? Belirtileri Neler?

Kediler Çiğ Yumurta Yiyebilir Mi?

Kedi yumurta yer mi? Çiğ beslenme, kedi sahibi olan bazı insanlara göre daha doğru şekilde görülmektedir. Ama bu tamamen yanlış bir fikir olmaktadır. Çiğ yumurta yenmesi enfeksiyon oluşumuna zemin hazırlamaktadır. En çok da bağışıklık sistemi zayıflamış olan sevimli dostlarımız için tehlikeli bir durum seviyesine gelebilir.

Ayrıca meydana gelen bakteriler bizlere de bulaşabilmektedir. Çiğ yumurtanın öteki bir sorunu da tüy ve cilt sağlığına olumsuz etkiler sunmasıdır. Bunun nedeni ise çiğ yumurtanın içeriğinde yer alan biotini emmekte olan proteinin bulunmasıdır. Kedinize lütfen sadece haşlanmış yumurta vermeye çalışın.

Kedilere Yumurta Verirken Baharat Kullanımı Doğru Mudur?

Kedi yumurta yer mi konusunda baharat kullanımı da merak ediliyor. Kedilerin yumurtasına tat katmak için içerisine karabiber, tuz ya da başka bir ürün ilave etmek istemiş olabilirsiniz ama lütfen ona yumurtayı sade verin. Yumurtaya katacağınız herhangi bir madde kedinizi zehirleyebilir ya da sindirim sistemine zarar verebilir. Bu konuda lütfen daha dikkatli olmaya çalışın. Unutmayın ki onlar biz insanlar kadar dayanıklı değiller, baharat gibi ürünler kedilere ağır gelir. Toksik etkiye neden olur ve kötü durumlar meydana gelebilir. Onun her zaman iyi olmasına özen gösterin.

Kediler Yumurtanın Sarısını ve Beyazını Yiyebiliyor Mu?

Kedi yumurta yer mi? Kedilerin yalnızca haşlanmış yumurta yemesi gerektiğinden söz etmiştik. Şimdiki konumuz ise kedilerin yumurta sarısı ve beyazını yiyip yiyemeyeceğiyle alakalıdır. Esasen yumurta akı, yağ oranı yönünden düşüktür. Bu nedenle de kedinizi en iyi biçimde besleyebilme gücüne sahiptir.

Fakat buna rağmen yumurtanın sarısını yemesinde problem olmaz. Ama sarısının oranı daha az olmalıdır. Şayet siz de kedinizi yumurtayla besliyorsanız ya da kedinizin yumurtalarla alakalı bir alerjisi varsa muhakkak bir veteriner hekime danışmaya gitmeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Kediler İçin İhtiyaç Listesi

Kediler Yumurta Dışında Hangi Besinleri Yer?

Kedilerin yumurtayla gayet de beslenebileceğini biliyoruz. Kediler için en iyi besin kaynağı elbette kediler için özel olarak üretilen ve formüle edilen kedi maması çeşitleridir. Kuru, konserve ya da açık kedi mamalarından kedinizin damak tadına hitap edeni tercih edebilir, sevimli dostunuzun sağlığını koruyabilirsiniz. Fakat bazı zamanlarda kedilere farklı besinler de vermek gerekebilir. Bu bakımdan kedinize et ürünlerini de ikram edebilirsiniz, ayrıca bazı tahıl ürünlerini de gayet tüketebilirler. Daha detaylı bilgilere ulaşmak için bu konuda bir uzmandan yardım almalısınız.

Size bu konu ile alakalı en doğru yolu gösterecek olan kişi bir veteriner hekim olacaktır. Çünkü bu durum, aslında kedinizin sağlık durumu ve geçmişiyle, yaşıyla ve ırkıyla yakından alakalı olmaktadır. Veteriner hekim tamamen kedinize göre bir plan program çizer ve siz de dikkatlice bunu uygulamış olursunuz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.