Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kediler Günde Ne Kadar Uyur?

Abone Ol 
Kediler Günde Ne Kadar Uyur?
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1234.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
675.00₺

649.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 2 kg

Ürünü İncele

Kediler günde ne kadar uyur? Kediler ile yaşamanın en garip tarafı da ne kadar sürede uyuduklarına şahit olmaktır. Kedilerin günde kaç saat uyuduğunu merak ediyorsanız, detaylar bu yazıda!

Kediler Günde Ne Kadar Uyur? Kaç Saat?

Kediler, gün içerisinde ortalama 15 saat uyku uyumaktadırlar. Bu oldukça iyimser bir yaklaşım halidir. Bunun yanı sıra uykuda göründükleri sürede aslında, gözleri kapalı bir şekilde dinlenme halinde de olabilmektedirler. Gelişim dönemlerinde değişkenlik gösteren bazı durumları ile beraber günlük ortalama uyuma saatleri de değişebilmektedir.

Kediler, avcı hayvanlar olarak bilinmektedirler. Şafak ve alacakaranlık arasında oldukça fazla bir oranda aktif olurlar. Adeta bir aslan gibi gece boyunca avlanabilecek çeşitli donanımlara sahip olduklarının bilincindedirler. Ancak, kediler her ne kadar içgüdüsel olarak fazla bir oranda gelişmiş avcılar olsalar da doğal yaşam esnasında kendilerini korumaları gereken bazı canlılar bulunabilmektedir. Bu sebepten dolayı gün içerisinde saatler boyunca güvenli ve bir o kadar da sessiz bir yerde oldukça uzun soluklu zaman geçirmiş olmaları, kedilerin hayatta kalma stratejilerinin çok fazla önemli bir parçası olduğunu göstermektedir.

Yavru Kediler Günde Ne Kadar Uyur?

Yavru kediler günde yaklaşık olarak 20 saat uyurlar. Gün içerisinde geri kalan saatlerde de aşırı enerjileri baş döndürücü olabilmektedir. Yavruluk dönemi boyunca uyanık olduklarından dolayı insanlar ile ilk etkileşim halinde oldukları dönemlerde mümkün olduğunca fazla bir oranda güven uyandırılması gerekmektedir. Yavrular, günden güne büyüdükçe ve haftalar geçtikçe uyku sürelerinde bir azalma meydana gelebilir. Ergenlik dönemine girdikleri esnada ise uyku süreleri yüksek oranda kısalır ve aynı zamanda hareketli hallerinde de belirgin bir derecede artış meydana gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Kulağı Nasıl Temizlenir?

Tüm canlılarda olduğu gibi yavru kedilerde de uyku alışkanlığını tetikleyen ve etki eden pek çok durum olabilmektedir. Uyumak için oldukça güvenli, sessiz ve sakin bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bununla beraber, uyku esnasında hiçbir şekilde gürültü istemezler ve rahatsız edilmekten de pek hoşlanmazlar. Kedilerin sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek adına, eğer kedilerin uyku saatlerinde herhangi bir azalış ya da artık meydana gelirse en yakın zamanda bir veteriner hekime başvurulması gerekmektedir.

Kediler Günde Ne Kadar Uyur?

Yetişkin Kediler Günde Ne Kadar Uyur?

Yetişkinlik döneminde olan kedilerin uyku süreleri yaklaşık olarak 12 ya da 16 saat aralığında olabilmektedir. Bu süreler kesinlikle genel bir ortalamadır ve kedinize bağlı olarak süre azalabilir ya da artabilir. Yetişkin kedilerin yavruluk dönemi boyunca gerekenden fazla uyuması ya da az uyuması oldukça normal bir durumdur. Bu nedenden dolayı her kedinin uyku saati ve uyku düzeni farklı olacağından, kedinize uygun bir uyku takibinin olması gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.

Ancak yetişkin ya da yavru kedilerinizin uyku takibini bildiğiniz esnada, kediniz gerekenden daha fazla ya da daha az bir sürede uyuyorsa o zaman en kısa süre içerisinde bir veteriner hekime gidilmesi gerekmektedir. Özellikle de yetişkin kedilerin normal uyuma sürelerinden daha fazla ya da daha az bir oranda uyuması, çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabilmektedir. Bu dönem içerisinde başta kronik böbrek hastalıkları olmak üzere, kedinizin sağlığını tetikleyen pek çok sorunların oluşma ihtimali oldukça yüksek bir orandadır.

Bu tarz sorunların tedavisinin kolay olabilmesi ve hastalığın hemen iyileşebilmesi için erken teşhisin çok önemli olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra kedilerin diğer günlere oranla daha az uyumaları ve aynı zamanda çok enerjik olmalarının sebebi tiroit bezlerinin çok fazla çalışmasından kaynaklı olabilmektedir. Böyle durumlar ile karşılaşıldığında kötü düşünmemeye ve en kısa süre içerisinde bir veteriner kontrolüne gidilmesinin çok yararlı olacağını unutmamak gerekmektedir. Aynı zamanda kedinizin beslenme ve bakım rutinlerini eksiksiz bir şekilde takip edip uygulamanız esnasında, kedinizin başta uyku düzeni olmak üzere sağlıklı büyüme ve gelişmesine yüksek bir oranda olumlu etki etmiş olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Kedilerin Uyku Kalitesi Nasıl Artırılır?

Kediler günde ne kadar uyur anlattıktan sonra sevimli dostlarımızın uyku kalitesi hakkında neler yapabiliriz bunlardan bahsedelim. Kedilerin konforlu ve bir o kadar da rahat bir ortamda bulunup uyuyabilmeleri için sakin bir ortama gerek duyulmaktadır. Bu sakin ortamı yaratabilmek adına kediler için üretilen ve doğru konumlandırılmış kedi evleri yüksek oranda ihtiyaçları karşılayacaktır. Evcil kedilerin gündüz daha çok uyumalarının asıl sebebi ise bu temel konunun gerçeğe dayanmasıdır. Nitekim kedilerinizin gece boyunca ses çıkarmasına, yaramazlık yapmasına ya da eşyaları dağıtmasına mutlaka şahit olmuşsunuzdur.

Kediler, bizlere oranla daha fazla uyusalar da uyku evreleri bizim uyku düzenimize benzer orandadır. İlk olarak oldukça yoğun bir şekilde enerji patlaması yaşarlar. Daha sonrasında ise hızlı bir şekilde uykuya dalarlar. Öncelikli olarak yavaş uykuya ve sonrasında ise REM fazına geçmeye başlarlar. Kediler de tıpkı insanlar gibi REM uykusu esnasında rüya görmektedirler. Eğer kedinizin REM uykusunda olup olmadığını merak ediyorsanız, kedinizin göz kapağı hareketlerini inceleyebilirsiniz. Tabii bunun yanı sıra aynı zamanda iç çekmelere ve pati hareketlerine de bakılması gerektiği unutulmamalıdır. Tüm bu süreçlerde kedinizin konforlu ve kaliteli bir uyku çekmesini sağlamak adına ona ideal bir kedi yatağı sunmayı da ihmal etmemelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.