Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Tuvalet Pedi Kullanımı: Köpek Çiş Pedi Nasıl Kullanılır?

Abone Ol 
Köpek Tuvalet Pedi Kullanımı: Köpek Çiş Pedi Nasıl Kullanılır?

Köpek ebeveyni olarak köpek çiş pedi nasıl kullanılır bilmelisiniz. Evde köpek bakmak çok büyük bir sorumluluktur. Çünkü bir köpek sahiplendiğinizde artık hayatınız eskisinden daha farklı olacaktır. Nasıl ki çocuğunuz olduğunda bir plan yaparken, dışarı çıkarken, tatile giderken önce onu düşünmek zorundaysanız, köpeklerin de çocuklardan farkı yoktur. Bu nedenle evinizi köpek dostunuzla paylaşmaya başladığınız zaman, ilgili, sabırlı ve anlayışlı olmanız gerekmektedir.

Köpek Çiş Pedi Nasıl Kullanılır?

Köpeklerimize ilgili olduğumuz kadar onların eğitimlerini de düşünmeliyiz. Aksi takdirde hem hayvan dostumuz için hem de bizim için evde yaşamak zor bir hale gelebilir.

Sevimli dostlarımızın genellikle ilk alması gereken eğitim tuvalet eğitimidir. Evinizi paylaşacağınız, her şeyiyle ilgileneceğiniz sevimli köpeğinizin tuvaletini nereye yapması gerektiğinin eğitimini alması gerekmektedir. Bu eğitimde hem size hem de köpeğinize büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Köpeklerde tuvalet eğitimine her ne kadar 3. Aydan sonra başlanması gerektiği söylense de köpeğiniz evinize geldiği anda başlamanız en doğrusu olacaktır. Çünkü ne kadar erken başlarsanız, köpeğiniz davranışlarını o kadar alışkanlık haline getirecektir. Köpeklere 1 aylıkken verilen tuvalet eğitimi, köpeklerinizin bu konuda altyapı oluşturmasını sağlayacaktır. Böylelikle sevimli dostumuz yaşı büyüdükçe, tuvaletini nereye yapması gerektiğini daha iyi kavrayacaktır.

Köpeklere Tuvalet Eğitimi Verirken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Köpek çiş pedi nasıl kullanılır? Sevimli dostumuzun tuvalet eğitimi başlangıç için her şeyden önemli bir eğitimdir. Ancak köpeğimize bu eğitimi verirken dikkat etmemiz gereken bazı şeyler vardır. Köpeğimize bu eğitimi verirken onu sıkmak ve bize olan güvenini yitirmek istemeyiz değil mi? Köpek tuvalet eğitimi hakkında şunları unutmayın:

  • Öncelikle köpeğinize karşı iyi bir gözlemci olmanız gerekmektedir. Hangi saatlerde tuvaletini yaptığını, tuvaletini yaparken nasıl hareketler sergilediğini gözlemlemek eğitim sürecini kolaylaştıracaktır.
  • Sevimli dostunuza karşı disiplinli olun ancak bunu abartmayın. Aksi takdirde köpeğiniz sıkılabilir.
  • Evet, köpeğiniz için tuvalet eğitimi çok önemlidir fakat bu eğitimi verirken onu kırmamalı, ona karşı nazik ve sevgi dolu olmalısınız.
  • Köpeğinize tuvalet eğitimi verirken başarısız olduğunuzu hissediyorsanız, bir eğitmenden destek alabilirsiniz. Fakat sevimli dostunuzu emanet edeceğiniz eğitmeni iyi araştırmalısınız.
  • Tuvalet eğitimi boyunca en önemli şey sabırlı olmanızdır. Çünkü tuvalet eğitimi yavruyken verilir ve yavru köpekler hata yapabilir.
  • Tuvalet eğitiminde köpeğinizin doğru hareketlerini ödüllendirmelisiniz. Böylelikle doğru davranışları pekişecektir.
  • En önemlisi de köpeğinize bu eğitimi verirken ona zaman ayırmalısınız. Unutmayın ki, her eğitim özveri ister.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Yürüyüş Yapmayı Seven Köpek Irkları

Köpek Tuvalet Eğitimi: Köpek Çiş Pedi Nasıl Kullanılır?

Yetişkin bir köpeğe tuvalet eğitimi vermektense, yavru bir köpeğe tuvalet eğitimi vermek çok daha kolaydır. Hatta bebeklerden çok daha hızlı bir şekilde tuvaletlerini nereye yapacaklarını öğrenirler. Bu eğitim süreci en fazla bir ya da iki ayınızı alır.

Yavru köpeklerin bazı aşıları bitene kadar dışarı çıkmaları yasaktır. Bu nedenle tuvalet eğitimini evde başlatmanız gerekir.  Evde tuvalet eğitiminin başarılı olmasını istiyorsanız, öncelikle yavru köpeğinize güvende hissedeceği geniş bir alan yaratmalısınız. Bunlar için büyük köpek kafesleri önerilir. Köpek kafeslerin üstü açık olmalıdır ki minik dostunuz kendini tutsak hissetmesin.  Köpeğiniz için sağlayacağınız bu alan, onunla olmadığınız zaman onun başına bir şey gelmemesi içindir. Bu geniş kafesin içinde minik dostunuzun yatağı, oyuncakları mama, su kapları ve en önemlisi de çiş pedi olmalıdır.

Kafesin içini çiş pedi ile kaplamalısınız. Böylelikle, henüz sokağa çıkamayan köpeğiniz tuvaletini nereye yapacağını bilecek, zaman içinde kafesinin dışında dolaşırken bile onun için belirlediğiniz alana tuvaletini yapacaktır.

Çiş pedleri, köpeklerin tuvalet eğitimine alışmaları için ve bu eğitimdeki kazaları önlemek için geliştirilen bir alternatiftir. Çiş pedlerini kirlenir kirlenmez değiştirmeniz çok önemlidir. Bu süreç bittikten sonra köpeğinizi tuvaletini belli saatler arasında dışarı yapması için teşvik etmelisiniz. Ancak köpeğiniz küçük bir ırksa ve tuvalet ihtiyacını hep evde karşılamasını istiyorsanız, o zaman çiş pedlerini sürekli kullanabilirsiniz. Ama biz yine de köpeklerin tuvalet ihtiyaçlarını dışarda karşılamasını öneriyoruz. Bu hem onlardaki sorumluluk bilincinin gelişmesi için hem de evde yaşayan insanların hijyeni için çok önemlidir.

Köpek Tuvalet Eğitiminde Çiş Pedlerinin Sayısı Nasıl Olmalıdır?

Köpek çiş pedi nasıl kullanılır? Siz tuvaletinizi yaptığınız yerde yemek yemek ya da uyumak ister misiniz? Köpekler de yemek yiyecekleri ve uyuyacakları yere tuvaletlerinin yakın olmasından hoşlanmazlar. Kafesi geniş tercih etmemizin bir sebebi de budur.  Köpeğinize kafesin dışında da çiş pedleri koyun ve zaman içinde kafesin içinden başlayarak bu pedlerin sayısını azaltın. Ped azaltma eylemini iki günde bir yavaş yavaş yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede En Popüler Çin Köpek Irkları

Patili dostumuzun alışması ve şaşırmaması her şeyden önemlidir. Zaten köpeğiniz tuvaletini pedlere yapmaya alıştığında siz pedlerin sayısını azaltsanız da mutlaka kalan pedlerden birine yapacaktır. Pedleri azaltmaya başladığınız süreçte, en son kalan çiş pedinin yemek ve su kabına en uzak alanda olmasına özen göstermelisiniz. Böylelikle eğitim süreciniz çok daha kolay olur. Kaliteli köpek çiş pedlerini online pet shop mağazamızda bulabilirsiniz!

Köpeğimi Çiş Pedinden Sonra Dışarı Nasıl Alıştırabilirim?

Köpek çiş pedi nasıl kullanılır açıkladıktan sonra diğer önemli hususlardan söz edelim. Evdeki çiş pedlerini sıra sıra azaltarak tek çiş pedine düşürdünüz. Köpeğiniz hiçbir kaza yaşamadan gidip tek çiş pedine tuvaletini yapıyor. Fakat siz artık tuvaletini dışarı yapmasını istiyorsunuz.  Bunu nasıl sağlayacaksınız? Gelin anlatalım…

Köpekler çoğu şeyi hassas burunları ile sağladıkları koku alma yetenekleri ile algılarlar. Tuvalet eğitiminde de en önemli detay, köpeklerin çiş kokusunu almasıdır. Minik köpeğiniz çiş pedine alıştıktan sonra ilk dışarı tuvalet macerasında, daha öncesinde tuvaletini yaptığı bir pedi yanınıza almanızı öneririz.

Tuvaletini ilk defa dışarı yapacak olarak bir köpek, bu konuda zorlanabilir. Hatta korkabilir. Bu nedenle sokağa yanınıza aldığınız kullanılmış pedi sermelisiniz. Böylelikle sevimli dostunuz, hem kokuyu alacak hem de korkmayacaktır.

Köpeğinize Tuvalete Çıkacağını Anlaması İçin Bir Kelime Belirleyin

Köpeğiniz tuvalet için ilk dışarı çıktığında ürkebilir hatta tuvaletini yapmayı reddedebilir. Bu gayet doğal bir durumdur.  Köpeğinizi rahatlatmak dışarı çıktığınızda belli bir kelime kullanabilirsiniz. Örneğin, “çiş zamanı” gibi… Köpeğiniz bu komutu alıp tuvaletini yaptığında ona ödül maması verebilirsiniz.  Aynı zamanda onu sevip “aferin” diyebilirsiniz. Böylece minik dostunuz yaptığı davranışın doğru olduğunu anlayacak, tuvaletini dışarı yapmaya alışacaktır. Kullanışlı ve güvenilir köpek tuvaletlerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Retriever Irkı Hakkında Temel Bilgiler

Çiş Damlası Nedir Nasıl Kullanılır?

Köpek çiş pedi nasıl kullanılır diyenler için köpek çiş damlası da merak konusu. Minik dostunuz çiş pedine alışamamış, hatta onları parçalıyor olabilir. Bu durumda köpeğinizin tuvalet eğitimini tamamlayamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapılmayın. Tüm köpekler eğitim sürecine aynı hızda adapte olamayabilirler. Bu durumda çiş pedinin yanında çiş damlasını da denemenizi öneririz.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, köpekler çoğu eylemlerini koku alma duyuları sayesinde gerçekleştirirler. Çiş pedlerinin üzerine sıkacağınız çiş damlası köpeğinizin tuvaletini oraya yapmasını sağlayacaktır.

Çiş damlaları sıvı ya da sprey formunda olabilirler. Köpeğinizin sağlığına zarar vermeyecek maddelerden oluşması çok önemlidir. Bu nedenle çiş damlasını satın alırken içeriğini muhakkak incelemelisiniz. Minik dostlarımıza tuvalet eğitimi verirken sağlığından olmalarını istemeyiz.

Köpeğiniz Israrla Yapmaması Gereken Yerlere Tuvaletini Yapıyorsa Ne Yapmalısınız?

Tuvalet eğitimi sırasında ufak tefek kazalar yaşanabilir. Gayet doğal olan bu kazalar uzun süre devam ediyorsa düşünmemiz gereken iki şey vardır. Birincisi, köpeğinizin yanlışlıkla pedi dışında tuvaletini yaptığı yerleri temizleseniz de koku kalabilir. Köpekler kokuya çok duyarlı hayvanlardır. Bu nedenle o noktaya tuvaletini yapması gerektiğini düşünebilir. Bunun gibi durumlarda, o noktayı kimyasal olmayan temizlik malzemeleriyle temizlemeli ve kokunun gitmesini sağlamalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.