Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En İyi ve Ekonomik Köpek Maması 15 Kg Önerileri

Abone Ol 
En İyi ve Ekonomik Köpek Maması 15 Kg Önerileri

En kaliteli köpek maması 15 kg seçenekleri, hem bütçeniz hem köpeğiniz için idealdir. Evcil bir dostunuz varsa ya da sokağınızdaki sevimli köpekleri besliyorsanız bilirsiniz ki onların neyle beslendiği çok önemli bir detaydır. Peki, hesaplı ve aynı zamanda besleyici köpek mamaları hangileri?

Köpek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

köpek maması 15 kg

Öncelikle köpek maması 15 kg seçeneklerine geçmeden evvel, köpek maması alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedelim. Köpekler ve diğer tüm hayvan dostlarımız söz konusu olduğunda yaşam süreleri, sağlıklı olmaları, tüylerinin güzelliği, hastalıklardan korunmaları, bağışıklıklarının güçlenmesi için mama seçimi çok önemlidir.

İyi beslenen dostlarımız daha sağlıklı ve mutlu olurlar. Bu minik dostlarımıza mama seçmek bu kadar çok marka çeşitliliğinde bazen çok zor olabiliyor. Bazen yakın çevremizden bazen de mama satan yerlerden mama seçimi konusunda tavsiyeler alsak da bu kadar çok ürün çeşitliliği doğru mamayı seçme hususunda bizleri zorlayabilir.

Her marka en iyi içeriğin kendisine ait olduğunun reklamını yapsa da siz bu konuda doğru bilgiyi edinirseniz hangi mamanın sevimli dostunuz için daha faydalı olduğunu çok kolay bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Gelin birlikte doğru mamayı seçerken nelere dikkat edilmeli bunlara bir bakalım.

Mamaların Tazeliği

Köpek maması 15 kg arayışında iken odaklanmanız gereken ilk konu, elbette mamanın tazeliği. Köpeğiniz için bazen açık mama bazen de internetten uygun fiyatlı yüksek kiloluk mamalar alıyor olabilirsiniz. Bu açıdan aldığınız mamada dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de mamanın kesinlikle taze olmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lowchen Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Taze mamaların besin değerleri çok daha yüksektir ve bu da köpeğiniz için faydalı olacaktır. Çokça işlenmiş ya da tazeliğini kaybetmiş mamaları kesinlikle tercih etmemelisiniz. Bu mamalar hem besleyicilik açısından yeterli olmayacaktır hem de köpeğinizin sindirim sistemine zarar verebilecektir. Bu sebeple alacağınız mamaların tazeliğinden kesinlikle emin olmalısınız.

Mamaların Köpeğinize Olan Uyumluluğu

Köpek maması 15 kg seçeneklerine göz atarken, mamaların, köpeğinize hitap edip etmediğini de hesaba katmalısınız. Mamaların evcil dostunuz için uygun olması çok önemli diğer bir maddedir. Her köpek birbiriyle birebir aynı olmadığı gibi her köpeğin ihtiyacı da kesinlikle aynı olmayacaktır. Bazı köpekler daha hareketli ve aktifken bazı köpekler daha hareketsiz olabilir.

Yavru köpekler, yetişkin köpekler ve yaşlı köpeklerin besin ihtiyaçları da kesinlikle birbiriyle aynı olmaz. Köpeğinizin eğer ki herhangi bir besine alerjisi varsa yine her türlü mamayı kullanamayacaktır. Yine köpeğinizi kısırlaştırdıktan sonra da verilecek mama farklıdır. Bir köpek için çok uygun olan mama diğer köpek için aynı uygunluğu göstermeyebilir.

Tüm bu farklılıkları ve köpeğinizin asıl ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra tam olarak ona uygun mamayı seçmek, sevimli dostunuzun çok daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu sebeple sevimli dostunuzla maması arasındaki uyum kesinlikle mama seçiminizde çok önemli bir detaydır.

Mamalar Hakkında Doğru Bilgi

Köpek maması 15 kg seçimi esnasında mama hakkında detaylı bir bilgi edinmeniz de gerekir. Mama piyasasına baktığınız zaman birden fazla marka birbiriyle yarış halindedir. Bütün mama markaları kendilerinin en iyi mama olduğunu iddia eder durur. En ucuzundan en pahalısına bütün mama markaları içeriklerinin doğal ve besleyicilik açısından da zengin olduklarını ileri sürer.

Bu noktada kulaktan dolma bilgilere inanmaktansa mamanın güvenirliği konusunda yine güvenilir kaynaklardan araştırma yaparak doğru bilgiyi edinmeniz çok önemlidir. Bazen sadece bir üründen para kazanmak amaçlı yalan içerikli reklamlarla karşılaşabiliyoruz. Bu sebeple mamayı araştırdığınız kaynağın güvenirliği de çok önemlidir.

Sonuç olarak sevimli dostlarınızı sizler besliyorsunuz ve sizin verdiğiniz mamayı tüketiyorlar. Bu sebeple onların sağlıklı olması için doğru mama ile beslenmeleri son derece mühimdir. Mama hakkında doğru bilgiyi edinmek de yalnızca güvenilir kaynaklar aracılığıyla mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Springer Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Mamaların İçindekiler Kısmı

Köpek maması 15 kg satın alırken, ilgili mamanın içindekiler kısmına mutlaka göz atmanız gerek. Bir mama araştırmasına girdiğinizde bazı internet içeriklerinde mama hakkında pek çok bilgiye rastlarız. Mamalar hakkında ne kadar faydalı ve besleyici olduklarıyla ilgili birçok bilgiye ulaşırız. Bu noktada bunların doğruluğu maalesef ki sorgulanmalıdır. Çünkü bir mamayı araştırdığımızda çıkan bilgiler bazen yanlış olabilmektedir.

Bu aşamada doğru mamayı seçebilmek adına mamaların paketlerinde yazan içerik kısımlarını okumak çok önemlidir. Bu içerikler kısmında bilmediğimiz maddeler ya da besin isimleri olabilir. Bu konuda da içerikleri tek tek araştırarak doğru bilgileri edinmeniz mümkün olacaktır. Bu içindekiler kısmını okumayı öğrendiğinizde köpeğiniz için en doğru mamayı seçmek de hiç zor olmayacaktır.

Mamanın Besin Değeri

Mamanın içeriği ile doğru orantılı olarak köpeğinize sunduğu besin değeri de çok önemlidir. Köpeğinizin ihtiyacı olan besin değerlerini dengeli olarak sağlayan bir mama olduğundan emin olmalısınız. Köpeğinizin alacağı et, mineral, vitamin gibi gereksinimler onun alması gerektiği kadar olmalıdır.

Genelde ucuz mamaların içerisinde et oranı oldukça az olmaktadır. Bu tarz mamaları kesinlikte tercih etmemelisiniz. Köpeğiniz için aldığınız mamada et oranı en az %30 civarında olmalıdır. Mama tercih ederken, eğer köpeğinizin tahıla alerjisi var ise tahıllı mamalar olmamasına da özen gösterilmeli. Çünkü tahıllı mamalarda alerjisi olan köpeğiniz için pek faydası bulunmayan mısır ve pirinç yer alabilir.

Köpek Maması 15 Kg Önerileri

Tüylü arkadaşınız için en iyi mamayı arıyorsanız; yukarıdaki detayları göz önünde bulundurmanızda yarar var. Online pet shop sayfamızdaki köpek maması 15 kg seçeneklerine göz atarak, siz de sevimli dostunuz için en iyi mamayı tespit edebilirsiniz. En iyi köpek maması önerileri için şu tavsiyeleri inceleyebilirsiniz:

1. Kıtır Yetişkin Köpek Maması Kuzu Etli Pirinçli 15 Kg

köpek maması 15 kg

Kıtır Kuzu Etli ve Pirinçli Köpek Maması, köpek maması 15 kg arayanlar için hem hesaplı hem kaliteli bir seçimdir. Et proteini bakımından yoğun olmasından ötürü, köpeğinizin protein gereksinimini en iyi şekilde karşılar. Ayrıca pirinç içerdiği için köpeğinizin sağlığını bir başka yönden de destekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Avustralya Köpek Cinsleri

2. Mystic Yavru Köpek Maması Az Tahıllı Kuzu Etli

kopek-mamasi-15-kg

Köpek maması 15 kg tavsiyelerimizden biri de Mystic Yavru Köpek Maması Kuzu Etli Az Tahıllı oluyor. Yavru köpeklerin besin gereksinimleri yaşlı ve yetişkin köpeklere oranla daha farklı olur. Daha hareketli olan ve enerji seviyeleri yüksek olan bu köpeklerin kalori gereksinimleri de doğal olarak daha fazladır. Bu mama sayesinde yavru köpeğinizin kalori ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

3. Reflex Yetişkin Köpek Maması Pirinçli Sebzeli Kuzu Etli 15 Kg

köpek maması 15 kg

Köpek maması 15 kg önerileri arasında Reflex Yetişkin Köpek Maması Kuzu Etli Sebzeli Pirinçli 15 Kg adlı ürün de yer alıyor. Çeşitli vitamin ve mineraller bakımından yoğun olan bu mama, aynı zamanda kuzu eti aroması da içeriyor ve böylece köpeğinizin ihtiyaç duyduğu protein ve diğer önemli besin maddelerini sunmuş oluyor. Reflex mamayı yetişkin ve yaşlı köpeklere gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.

4. Paw Paw Yavru Köpek Maması Kuzu Etli 15 Kg

köpek maması 15 kg

Paw Paw Yavru Köpek Maması Kuzu Etli, köpek maması 15 kg tavsiyelerinde yer alıyor. Kuzu eti aromasına sahip olan bu mama, yoğun lezzeti sayesinde köpeklerin damak tadına da hitap edebiliyor. Protein açısından yüksek olmasından ötürü, dostunuzun kas ve kemik gelişimini en iyi biçimde destekliyor. Yavru köpekler için mama seçimi yapacaksanız; Paw Paw mamayı tercih edebilirsiniz.

5. Smart Dog Köpek Maması Biftekli 15 Kg

köpek maması 15 kg

Smart Dog Köpek Maması Biftekli, köpek maması 15 kg seçeneklerinden biridir. Biftek içeriği sayesinde köpeğinizin protein ihtiyacını karşılar. Köpeğiniz Smart Dog mama ile sağlıklı ve aktif kalabilir. Yetişkin ve yaşlı köpeğinize bu mamayı güvenle sunabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.