Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuş Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

Abone Ol 
Kuş Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

Kuş sahiplenmenin avantajları, çoğu insan tarafından merak edilir. Eğer bir kuş sahiplenmeyi düşünüyorsanız; bu deneyimin size sunacağı faydaları öğrenmek isteyebilirsiniz. İşte, kuş sahiplenmenin faydaları!

Kuş Sahiplenmenin Avantajları

Kuş Sahiplenmenin Avantajları Nelerdir?

İlk defa kuş sahiplenecekseniz, kuş sahiplenmenin avantajları ilginizi çekebilir:

1. Uzun Ömürlüler

Birçok evcil kuş, diğer evcil hayvanlar ile karşılaştırıldığında daha uzun ömürlüdür. Bu da evcil kuşunuzun size daha uzun yıllar boyunca arkadaşlık edeceği anlamına gelir. Örneğin, Afrika Gri Papağanı 40-60 sene kadar yaşar. Muhabbet kuşları ise 18 yıl kadar yaşayabilirler. Ancak kaliteli kuş yemi tüketmeleri ve iyi koşullarda bakılmaları çok önemlidir.

2. Yüksek Zekâ

Kuşlar son derece zeki canlılar. Sabırlı olursanız, kuşunuza çok sayıda numara öğretebilir ve hatta konuşmasını sağlayabilirsiniz. Bazı türler kapı zili, araba kornası gibi cansız nesnelerden gelen sesleri tekrarlamak için kendilerini eğitebilirler. Şarkılar söyleme ve konuşma yeteneği ile öne çıkan bu canlılar, sahipleri ile eğlenceli zamanlar geçirebilirler.

Kuşları zeki yapan sadece sesleri taklit etme ve kelimeleri öğrenme yeteneği değildir. Bazı araştırmalara göre çeşitli papağan cinsleri, karmaşık sosyal bilgileri anlayabilir ve aynada kendini tanıyabilir.

3. Minimum Bakım Gereksinimleri

Kuş sahiplenmenin avantajları söz konusu olduğunda minimum bakım gereksinimleri de sahiplerin hoşuna gider. Kuş kafesi, yemler, kuş krakerleri, kuş oyuncakları, kafes eşyaları gibi temel gereksinimler dışında kuşların pek fazla ihtiyacı bulunmaz.

Kuşlar, doğal olarak hijyenik canlılardır. En iyi şekilde görünmelerini sağlamak adına her gün tüyleri ile ilgilenirler. Kuşunuza yardım etmek adına ara sıra tırnaklarını kesmeniz ve temel bakım ihtiyaçlarını tedarik etmeniz yeterli olacaktır. Kuş banyoluğu sunduğunuz taktirde kuşunuz kendi kendine yıkanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşunun Ömrü,Bakımı ve Hastalıkları

4. Çok Sevecen

Kuşların mesafeli evcil hayvanlar olduğunu düşünebilirsiniz. Çünkü vahşi doğada gördüğünüz kuşlar pek sevecen değildir. Yabani bir kuş, bir tehdit algıladığı zaman hızlıca kaçar. Uygun sosyalleşme ve eğitimle beraber herhangi bir kuş, bir kedi ya da köpek kadar sevgi dolu olabilir.

5. Beslemesi Ekonomik

Kuş sahiplenmenin avantajları listesinde ekonomiklik de öne çıkar. Diğer evcil hayvanlarla karşılaştırdığımızda fazla yemek yemezler. En büyük kuş türleri bile günlük olarak yalnızca az miktarda yiyecek yer. Genel olarak kuşların ihtiyaçları azdır ve bu ihtiyaçları temin etmesi son derece ekonomiktir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.