Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Alıştırma Teknikleri Nelerdir?

10.04.2021
1.304
Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Alıştırma Teknikleri Nelerdir?

Kuş sahiplenecekseniz, muhabbet kuşu alıştırma teknikleri önemli bir detaydır. Çoğu muhabbet kuşu sahibi muhabbet kuşlarının onlara nasıl alışacağını merak eder. Muhabbet kuşları başlarda sahibine ya da ev ortamına alışma konusunda çekingen ve korkak davranışlar gösterebilir. Bu dönem aslında muhabbet kuşu ile bağ kurmak için en doğru dönemdir. İlk dönemlerde muhabbet kuşu alıştırılmazsa ilerleyen dönemde de alıştırmak bir hayli zor olabilir. Peki, muhabbet kuşu alıştırma teknikleri nelerdir?

Muhabbet Kuşu Alıştırma Teknikleri

Muhabbet kuşlarının sahibine ve yeni evine alışması için kafesin konumundan sahibi ile olan iletişimine kadar her konuda dikkatli olmak gerekir. İlk dönemde alışkanlığın sağlanması, muhabbet kuşları ile çok daha güzel bir ilişki geliştirilmesini sağlar.

Kafesin Konumu Alışma Sürecini Hızlandırabilir

Muhabbet kuşu alıştırma teknikleri söz konusu olduğunda kafesin önemi büyüktür. Muhabbet kuşlarının sahibine ve yeni evine alışma sürecini hızlandıracak olan en önemli etken kafesin konumu olabilir. Sahibini sürekli görebileceği, evi tanıyabileceği bir alanda yer alan kuşların alışması daha kolaydır. Kafesin bulunduğu ortam ışık alan ferah bir bölge olmalıdır. Buna ek olarak evde başka hayvanlar besleniyorsa ilk dönemde bu hayvanlar ile yakın temas kurmak kimi zaman pek sağlıklı olmayabilir.

Kafese ev içinde bir konum belirlemek gerekir. Kafesin yerinin sık sık değiştirilmesi muhabbet kuşlarının rahatsız hissetmesine neden olabilir. Bu nedenle onun rahat edeceği sakin ve pek gürültülü olmayan bir ortamı tercih etmek en iyisi olacaktır. Ayrıca bu oda içinde sürekli yalnız kalmaması da önemlidir. En rahat ve kullanışlı kuş kafesleri için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kakadu Papağanı Hakkında Önemli Bilgiler

Muhabbet Kuşu İle Tanışma

Muhabbet kuşunuz ile tanışmak için çok hevesli olabilirsiniz ancak eve geldiğinde bir süre ona zaman tanımanız önemlidir. Eve geldiğinde birkaç saat kafesinden evi ve sizi izlemesine izin verin. Bu sayede etrafı tanıyabilir, herhangi bir tehdit unsuru olup olmadığını gözlemleyebilir ve sizi görmeye alışabilir.

Kuşunuzun evi ve sizi gözetlemesinin ardından onunla konuşmaya başlayabilirsiniz. Kafesinde olan kuşunuza kendinizi tanıtın, yavaş hareketler ile ona yaklaşın ve aşina olmasını istediğiniz bazı kelimeleri ona söyleyerek iletişim kurun.

Kısa bir tanışmanın ardından kafesinin kapağını açarak kapağın olduğu bölgede parmağınızı tutabilirsiniz. Bir süre kapakta tuttuğunuz parmağınızı daha sonra yavaş yavaş kafesin içine sokabilirsiniz. Bir süre sonra da kuşunuzun ayağına yakın bir alana parmağınızı getirebilirsiniz. Bu muhabbet kuşunuz ile aranızda aşamalı bir samimiyet gelişmesini sağlayacaktır. Daha ilk günden parmağınıza konmasını beklemeyin. Kimi zaman bunu birkaç gün boyunca ya da birkaç hafta boyunca tekrarlamak bile gerekebilir. Ama sonucunda size güvenerek parmağınıza gelmeye alışacaktır.

Muhabbet Kuşunu Elinizle Besleyin

Muhabbet kuşunuz size güvendiği ve alıştığı zaman parmağınıza gelmeye başlar. Bu süreçte elinize bir miktar kuş yemi alarak ona vermeniz ve elinizde yem yemesini sağlamanız ilişkilerinizi kuvvetlendirir. Bu sayede onunla daha samimi bir ilişki kurabilir ve size olan güvenini tazelemesini sağlayabilirsiniz. Besleyici kuş yemleri için online mağazamızı inceleyebilirsiniz.

Muhabbet Kuşu Ödülleri İletişimin Bir Parçasıdır

Muhabbet kuşu alıştırma teknikleri ödül konusu da kapsıyor. Kuşunuzu ödüllendirmeniz gerekir. Bu sayede hem size daha kolay alışabilir hem de onun bu ufak numaralar sayesinde sevgisini kazanmanız mümkün olabilir. Kuşlar için özel üretilen ödül mamaları avucunuza ya da parmağınıza koyabilirsiniz. Bu sayede elinize ya da parmağınıza gelmeye alışacaktır. Ayrıca omzunuza ya da kucağınıza da ödül mamalarından koyarak size alışması için bir fırsat sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlar İçin Zehirli Olan Bitkiler

Muhabbet Kuşu ile Düzenli İletişim Önemlidir

Muhabbet kuşunuz ile düzenli olarak iletişim kurmanız önemlidir. Onunla ara sıra ilgilenmeniz sizi tanıması için yeterli olmaz. Bu nedenle de onun sizi tanıması için gün içinde sık sık sizi görmesi gerekir. Evde vakit geçirdiğiniz zaman sizi iş yaparken, otururken ya da herhangi bir işle ilgilenirken görmesi aslında güvenini pekiştirebilir. Bunun yanı sıra parmağınızı uzatmanız, onunla konuşmanız da size alışmasını sağlar. Bunların tamamı düzenli şekilde yapılırsa ve muhabbet kuşu uzun süre yalnız bırakılmazsa yeni evine ve size alışması da çok daha kolay olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.