Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pekinez Yavru Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Pekinez Yavru Köpek Bakımı Nasıl Olmalı?

Pekinez yavru köpek küçük yapılı ve cana yakın hallerinden dolayı evde bakmak için en çok tercih edilen köpek cinslerinden biridir. Pekinezler küçük köpek ırkları arasındadır ve ancak belli bir boyuta kadar büyüyebilirler. Peki, Pekinez bakımı nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Küçük köpeklerin evde bakımı büyük köpeklere göre daha kolay olmaktadır. Evde bakılmak istenen her canlı gibi bu köpek cinsinin de beslenmesi ve bakımı hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Eğer bir Pekinez sahiplenmek istiyorsanız öncelikle bu köpek cinsinin karakterini ve ihtiyaçlarını öğrenmeniz önemlidir. Bir köpek sahiplendiğinizde onun yavru olması alışma sürecinin daha hızlı olması açısından önemlidir. Yavru bir köpeğin bakımı ise yetişkin bir köpeğe göre daha çok sorumluluk gerektirebilir. Şimdi birlikte Pekinez yavru köpek bakımı hakkında biraz bilgi edinelim.

Pekinez Yavru Köpek Genel Özellikleri

Pekinezler oldukça küçük boyutlara sahip olan çok sevimli bir köpek cinsidir. Bu ırkın ortaya çıkış zamanı bilinmemektedir ve kökenleri Çin’e dayalıdır. Pekinez köpekleri ortaya çıktığı ilk zamanlarda onların kutsallığına inanılmıştır. Bunun sebebi, o devirlerde bu cins köpeklerin kötü ruhları kovduğuna inanılmasıydı. Çok eski zamanlarda onlar kralların yanına gömülen ve oldukça saygı duyulan hatta görüldüğünde selam verilen bir köpek ırkıydı.

Zaman geçtikçe bu köpekler sevimli ve güzel görüntüleri sayesinde önce İngiltere’de sonrasında tüm dünyada ilgi görmeye başlamıştır. Pekinez cinsinin görüntüsü hakkında bilgi vermek gerekirse, onların tüyleri oldukça uzundur ve bu görüntü onları daha da sevimli bir hale getirir. Pekinez cinsi köpeklerin ortalama yaşam süresi 12-16 yıl aralığındadır. Boyut olarak en fazla 25 santimetre ve kilo olarak da en fazla 6-7 kilogram olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Maltipoo Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme (Maltese Terrier)

Pekinez Yavru Köpek Karakteri

Bu köpekler küçük boylarına rağmen çok cesur bir karaktere sahiptir. Onlar cesaretleriyle sınır tanımaz ve korkusuz köpeklerdir. Özgüvenleri oldukça yüksektir ve onları kendilerinden çok daha büyük köpeklere kafa tutarken görmek hiç de imkânsız değildir. Bu özellikleriyle dışarıda gezdirilirken sahiplerinin zor durumda kalmasına sebep olabilmektedir. Bununla beraber Pekinezler sahiplerini çok önemser ve onlarla çok kolay bir şekilde sağlam bağ kurabilirler.

Pekinez Yavru Köpek

Bu köpekler yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar ve kalabalık ortamları da oldukça severler. Hareketli, cana yakın ve oyuncu bir köpek cinsidir. Oyunculuklarıyla çok tatlı olan bu köpek cinsinin aynı zamanda çok yaramaz olduklarını da unutmamak gerekir. Bu dışa dönük karakterinin yanında aynı zamanda hassas ve alıngan bir yönleri de bulunmaktadır. Eğer Pekinez cinsi bir köpeğiniz varsa ve onu kızdırıp, sinirlendirirseniz ya da ona yaramazlıklarından dolayı kızarsanız size kolaylıkla küsebilirler.

Bu köpek cinsi çok da akıllıdırlar ve onlara kolaylıkla eğitim verebilirsiniz. Köpek eğitim ürünleri ile eğitimini desteklemeniz mümkün. Bu köpeklerin çocuklarla arası çok da iyi değildir. Çocukların sert ve ani hareketleri bu köpeklerin pek hoşuna gitmeyecektir. Pekinezler aile ve ev içerisinde çok sıcakkanlı olmalarına rağmen bir yabancıya ilgi göstermez. Onunla dışarda dolaştığınızda tanımadığı biriyle ilgilenmez. Eğer bir Pekineziniz varsa eve başka bir evcil hayvan alırken de biraz temkinli olmalısınız. Bu köpek cinsinin evde başka bir hayvana alışması biraz uzun sürebilir. Onlar sadece kendi cinsleriyle rahatlıkla arkadaşlık edebilirler.

Pekinez Yavru Köpek Bakımı

Pekinezler hakkında genel bilgileri edindikten sonra bu köpeklere nasıl bakılması gerektiğini de bilmek oldukça önemli bir konudur. Yavru bir pekinez sahiplendiğinizde onun bakımı hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Bu konuda ne kadar bilgilenirseniz, ona bakmak çok daha kolay olacaktır. Pekinez yavru köpek bakımı birçok köpek cinsine göre oldukça kolaydır. Pekinezler sevimli oldukları kadar aynı zamanda inatçı bir cinstir. Bu sebeple henüz yavruluk döneminde iken sadece sahiplerine ilgi gösterirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Staffordshire Terrier Köpek Irkı Özellikleri,Beslenme ve Bakımı

Yavruyken onları eğitmek inatçı oldukları için biraz zor olabilir. Yine de bu süreçte doğru bir eğitim verilirse birçok konuda rahat bir şekilde gelişebilirler. Pekinez yavrularının bakımında beslenme de olukça önemlidir. Tükettikleri mamanın onlara uygun, kaliteli ve sağlıklı olması şarttır. Onları beslerken Pekinez ırkına özel üretilmiş bir mama ya da yine ona uygun kaliteli ve temiz içerikli bir mama tercih etmeniz gerekmektedir. Köpek maması seçiminde kuru köpek mamaları ve konserve köpek mamaları arasından en kaliteli olanları tercih etmeyi unutmayın. Bu sayede yavru köpeğinizin gelişimini desteklemiş olursunuz.

Bu köpekler tüyleriyle oldukça dikkat çekerler ve tüylerinin güzel görünmesi için sağlıklı beslenmeleri çok önemlidir. Tüyleri bu kadar dikkat çekici olan Pekinezlerin yine tüylerinin güzel görünmesi açısından haftada en az iki defa taranıyor olması da önemlidir. Bunun için köpek tarağı ile düzenli bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Eğer köpeğinizin tüyleri uzunsa günlük bakım yapmanız gerekebilir fakat köpeğinizin tüylerini düzenli olarak kısaltıyorsanız yaptığınız bakımın sıklığı azalabilir. Bu köpeklerin dişlerinin haftada bir kez fırçalanması gerekir. Pekinezleri düzenli aralıklarla yıkamanız güzel kokmalarını ve temiz olmalarını sağladığı gibi yine tüylerinin güzel görünmesi açısından da mühimdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.