Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pembroke Welsh Corgi Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Pembroke Welsh Corgi Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Pembroke Welsh Corgi son yıllarda son derece popüler hale gelen aktif, zeki ve sevilen bir cinstir. İlgi çekici kulakları, kısa bacakları ve kocaman sırıtışı ile dikkat çeken bir ırktır. Şimdi, bu cins köpekler hakkında diğer detaylardan söz edelim.

Pembroke Welsh Corgi

Pembroke Welsh Corgi Köpek Karakter Özellikleri

Sevecen, zeki ve eğitilebilir bir cinstir ve boyutları küçüktür. Oyuncu, sadık ve sahibine yakın olmayı sevdiği için harika bir evcil hayvan olur. Çok havlayabilir ve uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Kendinden emin ve baskın kişiliği ile tanınır. Ancak, yaygın inanışın aksine, saldırgan değildir.  Pembroke Welsh Corgi yüksek zekalı bir cinstir ve bu, onlarla birlikte yaşamayı çok kolaylaştırır. Eğitilmeleri özellikle kolaydır. Köpeğiniz sizi oyun için sürekli çekiştirmeyebilir, ancak herhangi bir fiziksel aktiviteye dahil olduklarında ruh halleri gözle görülür şekilde iyileşir.

Özellikle yabancılara olan dostça merakıyla bilinir. Tanıdık olmayan insanları veya köpekleri araştırmak, onun için biraz zaman alır ve eğer kendisini güvende hissederse onlara neredeyse sizin kadar sevgi gösterir. Aile olarak gördüğü insanlara şefkatini göstermeyi sever. Ayrıca okşama ve sözlü güçlendirme gibi şefkatli jestlere de çok iyi tepki verir. Doğal olarak uyanıktır ve çevrelerinin çok farkındadır. Bu özelliği, sürü köpeği olarak tercih ediği dönemlerde işe yaramıştır ve eğer onun bir bekçi köpeği amacına hizmet etmesini istiyorsanız, bunu çok iyi yapacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  11 Maddede Beslenebilecek Köpek Türleri

Eğitilmesini çok kolaylaştıran bir başka kişilik özelliği de memnun etme hevesidir. Görevleri almak ve tamamlamak için her zaman çok heyecanlıdır. Pembroke Welsh Corgi sosyal bir köpektir ve uzun süre yalnız kalmaktan nefret eder. Aşırı havlama, mobilyaları ısırma veya diğer yasak yerlere girmek gibi yıkıcı davranışlara yol açabilen ayrılma anksiyetesi yaşayabilir. Küçük boyutları ve sahibinin yanında olmayı sevmesi nedeniyle bir apartman dairesinde rahatlıkla yaşayabilir. Bununla birlikte, bir kucak köpeği değildir ve mutlu kalmak için eğitim ve oyun yoluyla düzenli (günde iki kez) egzersize ve zihinsel uyarılmaya ihtiyaç duyar.

Pembroke Welsh Corgi Köpek Tarihçesi

Cins, 1934 yılında, daha büyük olan ve vücut şekli ve tüy renginde bazı farklılıklar bulunan Cardiganshire Corgi’den ayrı bir cins olarak kabul edildi. Pembroke Welsh Corgi, tilki benzeri bir yüze sahip olan Spitz Nordic köpek grubunun bir üyesidir. İsveç Vallhund ve Norveç Lundehund karışımıdır. Galler Pembrokeshire’da özgüdür. Ayrıca cins, bir tür sığır çoban köpeğidir.

Pembroke Welsh Corgi Köpek Fiziksel Özellikleri

Güzel paltoları farklı renklerde, kırmızı, samur, açık kahverengi veya üç renkli olarak gelir. Tüyleri dökülmeye meyilli olsa da düzenli tımar ile bunun üstesinden gelebilirsiniz. Hava koşullarına dayanıklı olarak kabul edilen kısa ama kalın bir kaplamaya sahiptir. Çift kat, bir iç yalıtım katmanından ve bir dış, daha uzun katmandan oluşur.

Corgi, dökülmelerini kontrol etmek için düzenli (haftalık) fırçalamaya ve tımarlamaya ihtiyaç duyar ve çok fazla tüy döktüğü bilinen bir türdür. Doğru beslenme ve egzersiz, köpeğin tüylerinin sağlıklı kalmasına ve daha az tüy dökmesine yardımcı olacaktır. Ortalama 25-30 santim yüksekliktedir. Yavrular çok küçük doğar ve 9-14 aylıkken tam boyutlara erişir. Erkekler genelde 10-14 kg, dişiler 11-13 kg ağırlıkta olur.

Pembroke Welsh Corgi Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Corgi insanları sever, onlarla birlikte çalışır ve eğitimden zevk alır. Oyun oynamayı sever ve ailesine şefkat göstermekte hızlıdır, ancak yabancılara karşı daha temkinlidir Pembroke Welsh Corgi, çok daha büyük çiftlik hayvanlarına karşı kendi başına yetiştirildiğinden, iradeli ve kendine güvenen bir sahip gerektiren, güçlü ve özgüvenli bir türdür. Bazen kendi kurallarını koymaya çalışabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Barf Beslenme Nedir? Barf Diyeti Nedir?

Saldırgan bir köpek değildir, fakat çiftlik hayvanı çobanları olarak üremeleri nedeniyle huysuzlaşabilirler. Bu nedenle çocuklarla oynarken onları izlemek en iyisidir. Genel olarak çok neşeli ve arkadaş canlısı bir köpek ırkıdır. İlgi odağı olmayı sever, aileyle vakit geçirmeyi sever ve esprili, eğlenceli ve sevecen kişiliği ile herkesi güldürür.

Pembroke Welsh Corgi Köpek Bakımı

Kalın bir çift katmanı olduğu için yumuşak, hafif kısa iç tüyleri ve kaba, uzun dış tüylerle kaplıdır. Her gün önemli miktarda ve daha çok ilkbaharın sonlarında ve kış başlangıcında tüy döker. Evinizin her yerinde aşırı tüylerden kaçınmak için köpeğinizi her gün olduğu gibi bir tarak ve bir fırça ile tımar edebilirsiniz.

Nazik ve dökülmeyi önleyen uygun bir ürünle düzenli banyo yapmak önemlidir. Banyo sıklığı hakkında veterinerinizle konuşun, çünkü bazı kaynaklar haftalık banyo yapmayı önerirken, diğerleri cilt yağlarını korumak için her 3 ayda bir defadan fazla yapılmamasını söyler. Düzenli banyolar ayrıca ölü tüylerin gevşemesine yardımcı olur. Onu tımar etmek için banyodan sonra kurumasını beklemeyi unutmamalısınız.

Irk, çok çalışmak ve çiftlik hayvanlarını sürmek için tasarlandığından, düzenli fiziksel egzersiz ve zihinsel uyarılmaya ihtiyaç duyar. Aksi halde sıkılır ve muhtemelen mutsuz olur. Köpeğiniz, toplam yaklaşık 1,5 saat boyunca günde en az iki aktivite ile çok daha mutlu olacaktır. Ona kaliteli köpek oyuncakları sunarak, kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Köpeğinizin gereksinim duyduğunu köpek bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Pembroke Welsh Corgi Köpeklerde Beslenme

Irk, optimum sağlık için bol miktarda egzersiz, aşırı tüketim olmadan kaliteli köpek mamaları ile beslenmek, zihinsel uyarı ve sosyal etkileşim gerektirir. Pembroke Welsh Corgi, veterinerinizin gözetimi ve onayı ile ticari olarak üretilmiş veya evde hazırlanmış olsun, yüksek kaliteli bir köpek mamasına gereksinim duyar. Herhangi bir beslenme düzeni köpeğin yaşına (köpek yavrusu, yetişkin veya yaşlı) uygun olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler Aile Köpeği Irkları

Bazı köpekler fazla kilo almaya eğilimlidir. Bu nedenle köpeğinizin kalori tüketimini ve kilo seviyesini izleyin. Köpek ödül maması eğitimde önemli bir yardımcı olabilir, ancak çok fazla verilmesi obeziteye neden olabilir. Köpeğinizin kilosu veya beslenme düzeni ile ilgili endişeleriniz varsa veterinerinize danışın. Her zaman temiz ve tatlı tükettiğinden emin olun.

Besleyici, kaliteli ve lezzetli köpek mamaları için online pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Pembroke Welsh Corgi Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Pembroke Welsh Corgi Kaç Yıl Yaşar?

Bu cinsin ortalama ömrü 12-14 senedir. Besleyici bir diyet ve düzenli egzersizle daha uzun yaşamasına ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Bakım şartları iyi olursa çoğu 15 veya 16 yaşına kadar yaşar.

Pembroke Welsh Corgi Çok Havlar Mı?

Bekçi köpeği olarak uzun bir geçmişi olduğu için tehlikeli bulduğu durumlarda havlar. Havlama sesi bir hayli yüksek olabilir. Heyecanlandığında ya da enerji doldu olduğunda da yüksek sesle havlayabilir. Çok fazla egzersiz yaparak fazla enerjiyi yakmak önemlidir ve Corgi’nizi havladığında görmezden gelerek, havlamanın etkisiz olduğu anlamına geldiğini göstererek aşırı havlamayı kontrol altında tutabilirsiniz.

Pembroke Welsh Corgi Köpeklerin Yatkın Olduğu Sağlık Sorunları Var Mı?

Irk, diğer cinsler gibi bazı rahatsızlıklara eğilimlidir. Bunlar:

  • Kalça displazisi
  • Katarakt gibi göz rahatsızlıkları ve retina sorunları
  • Dejeneratif miyelopati
  • Epilepsi
  • Obezite
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.