Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sibirya Kurtları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Abone Ol 
Sibirya Kurtları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sibirya kurdu, kendine özgü gözleri ve sınırsız enerjisiyle dünyanın en popüler köpek ırklarından biridir. Sibirya kurtları haski olarak da tanınır. Peki, Sibirya kurdu hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Bu köpek ırkı hakkında önemli bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Sibirya Kurtları Genel Özellikleri Nelerdir?

Sibirya köpeği genel özellikleri:

  • Orta büyüklükte bir köpek olan erkek Huski, 54-60 cm boyutunda 20-27 kilo ağırlığındadır. Dişi Sibirya kurdu ortalama 50-56 cm boyutunda iken ağırlığı 16-23 kg’dir.
  • Sibirya kurdu, köpek ırkları arasında en kalın çift katmana sahip olan bir cinstir. Bu, en sert kutup koşullarına bile dayanmalarına yardımcı olur. Bir Sibirya kurdu, -70 ° F’nin çok altındaki sıcaklıklarda bile hayatta kalacaktır. Çift kat ayrıca aşırı yaz sıcağına karşı koruma sağlar.
  • Huskiler çok sesli köpeklerdir. Ancak, havlamak yerine uluma ve sızlanma eğilimindedirler.
  • Çok arkadaş canlısıdır ve uygun şekilde sosyalleşmiş bir Sibirya kurdu, herhangi bir yabancıyı ya da diğer köpekleri doğal olarak karşılayacaktır.
  • Bir Sibirya kurdunun gözleri genellikle mavi, kahverengi veya siyahtır. Ancak her gözün de farklı bir rengi olabilir. İki renkli göz, cinsin görüş kalitesini etkilemez.

sibirya kurtları

Sibirya Kurtları Nereye Özgü?

Cinsin adından da anlaşılacağı gibi, Sibirya kurdu Sibirya Arktik bölgesine özgüdür. Kızak çeken bir köpek olarak çalışmak üzere yetiştirildi. Sibirya Husky, doğu Sibirya’nın Çukçi halkı tarafından geliştirildi. Çukçiler, Sibirya kurdundan çok fazla yararlanabildiler. Bu köpeklerin ana işleri, avlanan hayvanlar gibi malları taşımak için uzun mesafelerde kızak çekmeyi içeriyordu. İlerleyen yıllarda Sibirya kurtları evcil hayvan olarak popüler hale geldi.

Sibirya Kurtları Ne Kadar Yaşar?

Sibirya kurdu yaklaşık olarak 12-14 senelik bir ömre sahiptir. Ne yazık ki, olağan ölüm nedeni kanserdir. Irkta görülen en yaygın sağlık sorunlarından biri, progresif retina atrofisi, katarakt, korneal distrofi gibi yaşam kalitesini ve yaşam beklentisini düşürebilen göz problemleridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En Popüler İtalyan Köpek Irkları

Sibirya Kurtları Ne Yer?

Bu köpek ırkı için ideal yiyecekler kuru köpek maması ve yaş köpek mamasıdır. Tavuk, sığır eti, balık, tahıl ve sebze/meyve içeren köpek mamaları Sibirya kurdu için harika bir seçimdir.

En kaliteli köpek mamalarını online mağazamızda keşfedebilirsiniz!

Sibirya Kurtları Egzersiz İhtiyacı Nedir?

Huskiler çok aktif ve enerjik köpeklerdir. Günde yaklaşık iki saat egzersize ihtiyaç duyarlar. Uygun egzersiz olmadan, bazı ciddi sağlık sorunları ve davranış sorunları geliştirebilirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.