Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Terrier Köpek Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Abone Ol 
Terrier Köpek Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Terrier köpek bakımı, doğru ve düzenli şekilde yapıldığı takdirde köpeğinizin sağlığına önemli ölçüde etki edecek bir etkendir. Köpeğinizin çeşitli rahatsızlıklara sahip olmaması, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi için bakım ve temizliğinin yeterli şekilde yapılması gereklidir. Terrier cinsi köpeklerin tüylerinin temizlik ve bakımı bir miktar uğraştırıcı görünebilir. Yine de terrier cinsi köpeklerin bakımına alıştıktan pek de uğraştırıcı olmadığı görülecektir. İşte, terrier köpek bakımı hakkında bilmeniz gerekenler!

Terrier Köpek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Teriyer, başlangıçta haşarat aramak ve yok etmek için yetiştirildi. Çoğu, fare, kemirgen ve böcek gibi canlıları avlamak için kullanıldı. Günümüzde ise terrier köpekler evcil hayvan olarak tercih edilen köpek ırklarının başında geliyor. Terrier köpekler tipik olarak enerjik, eğlenceli, uyarlanabilir ve dışa dönüktür. Aksiyonun ortasında olmayı severler.

Küçük olabilirler, fakat teriyerlerin genellikle bol miktarda egzersize ve ilgiye ihtiyacı vardır. Ayrıca kazma, havlama, çiğneme ve kaçma gibi yıkıcı davranışlara yönelebilirler. Asıl amaçları nedeniyle, teriyerlerin yüksek bir av sürüşü olabilir (tüylü yaratıkları kovalayıp öldürme içgüdüsü).

Her köpek bir birey iken ve her cins için uygun sosyalleşme ve eğitim gerekli olsa da, terrier köpekler için eğitim büyük oranda önemlidir. Tüm terrier ırklarının, tanımadıkları köpeklerle son derece sosyal oldukları bilinmemektedir ve küçük çocuklara bu kadar toleranslı olmayabilirler. Bu yüzden yeterince eğitim almaları şarttır.

Terrier köpeklerin bakımı konusunda farklı noktalara dikkat etmek gerekir. Özellikle de tüylerinin bakımı konusunda dikkatli ve özneli olmak önemlidir. Çok fazla egzersize ya da yoğun aktifliğe ihtiyaç duymayan terrier cinsi köpeklerin tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkarılması ve kısa bir yürüyüş yapması onlar için yeterli olacaktır. Ev içinde aktifliği korumak için çeşitli oyunlar oynanabilir. Köpeğinizin bakımı için ihtiyaç duyduğunuz köpek bakım ürünleri Pet Shop Zoo’da!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede İrlanda Köpek Irkları

Terrier Köpeklerin Temizlik ve Bakımı

Terrier köpeklerin temizliği ve bakımı için belli noktalara dikkat etmek önemlidir. Öncelikli olarak terrier köpeklerin tüylerinin bakımının düzenli olması gerektiği bilinmelidir. Terrier cinsi köpeklerin tüyleri düzenli olarak taranmalıdır. Bu sayede birbirine dolanan tüyler açılabilir ve dökülen tüyler toplanabilir. Her gün terrier köpeğinizin tüy yapısına uygun bir tarak ile tarama işlemini gerçekleştirmeniz önemlidir. Köpeğiniz için en kaliteli köpek fırçalarını online mağazamızda keşfedebilirsiniz.

Cilt ve tüy problemlerine yatkın olan terrier cinsi köpeklerin tüylerinin temizliği de oldukça önemlidir. Özellikle de terrier cinsi köpeklerin yüz bölgesinin temizliğine dikkat etmek gerekir. Gözlerde akma olduğunu gördüğünüz zaman temiz nemli bez ile göz çevresini dikkatli şekilde silmeniz tavsiye edilir. Aynı şekilde yüz bölgesi de temiz ve nemli bez ile dikkatli şekilde silerek temizlenmelidir. Köpeğiniz için en iyi temizlik ve banyo ürünleri Pet Shop Zoo’da!

Terrier cinsi köpeklerin diş rahatsızlıklarına sahip olmaması için dişlerinin dikkatli şekilde fırçalanması önerilir. Düzenli şekilde fırçalanan dişlerde sağlık sorunlarının meydana gelme olasılığı da oldukça düşük olacaktır.

Terrier Köpek Sahipleri Nelere Dikkat Etmeli?

Terrier köpek sahiplerinin terrier köpeklerin ilgi isteyen sevgi dolu evcil dostlar olduğunu bilmesi gerekir. Köpeğiniz sizin onunla ilgilenmenizden keyif alacaktır. Ayrıca dışarıda uzun süre vakit geçirmesi de gerekmez. Yalnızca tuvalet ihtiyacı için köpeğinizi dışarı çıkarmanız bile yeterli olacaktır. Ev içinde oynayacağınız oyunlar ile köpeğinizin gün içinde yeteri kadar aktif kalmasını sağlamanız mümkündür. Terrier köpek bakımı söz konusu olduğunda köpeğinize eğlenceli oyuncaklar sunmanız da önemlidir. Köpek oyuncakları için çevrimiçi mağazamıza göz atabilirsiniz.

Terrier köpekler diğer hayvanlar ile pek iyi anlaşamayabilirler. Bu nedenle onları yavruluk döneminde farklı hayvanlar ile sosyalleştirmek aslında diğer hayvanlar ile rahat iletişim kurması için gereklidir. Eğer köpeğiniz diğer hayvanlar ile erken dönemde iletişim kuramazsa ilerleyen dönemde onlarla sosyalleşmesi de pek mümkün olmayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bullmastiff Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Terrier köpekler hakkında daha çok bilgi için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.