Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Wnippet Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Wnippet Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Wnippet küçük avları kovalamak için yetiştirilmiş şık, orta boy köpeklerdir. Minimum tımar ve bolca sevgi gerektirir. Irk hakkında öne çıkan özelliklerden söz edelim.

Wnippet

Wnippet Köpeklerin Karakter Özellikleri

Whippet, insanları ve diğer hayvanları seven arkadaş canlısı ve sevimli bir köpek ırkıdır. Bu cins çocuklarla iyi anlaşır. Cins, belirgin bir av içgüdüsü olmasına ve kovalayıp dolaşmasına rağmen, olumlu bir şekilde eğitildiğinde ve sosyalleştiğinde, birlikte yaşanması en kolay köpek ırklarından biridir.

Makul miktarda egzersize ihtiyacı vardır. Hızlı oldukları için gereksinim duydukları tüm egzersizi kısa sürede elde edebilirler. Bu ırk, tavşanları ve diğer küçük hayvanları açık tarlalarda kovalamak için yetiştirildi. Ancak egzersizlerini yaptıktan sonra, günün geri kalanında evin etrafında dinlenmekten memnun olur.

Bu köpekler, sevecen ve uyumlu bir kişilik ile isminden söz ettirir. İngilizler tarafından tazıya benzer özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmiştir. Zeka düzeyi, itaat yeteneği ve atletik vücudu farklı görevleri öğrenmesini kolaylaştırır. Eğitilmesi diğer birçok ırka göre nispeten kolaydır.

Wnippet Köpek Tarihçesi

Bu şimşek hızında koşan köpek ırkı, Greyhound’un daha küçük bir versiyonudur. Viktorya dönemlerinde, madenciler köpek yarışlarından ve tavşan avından hoşlanıyorlardı, ancak tazıların bakımlarının pahalı olduğunu gördüler. Bu, tazının daha küçük bir versiyonunu üretmelerine neden oldu. Whippet, boyutunun en hızlı türüdür. Tazıya benzer şekilde koşabilir.

Wnippet Köpek Fiziksel Özellikleri

Whippet, küçük, zarif ve aynı zamanda kaslı olan orta büyüklükte bir cinstir. Uzunluğu yüksekliğine eşit veya biraz daha fazladır. Uzun, dar bir kafası ve güçlü bir ağzı olan cinsin siyah bir burnu ve küçük dudakları vardır. Bu cinsin uzun bir boynu ve sivrilen bir kuyruğu bulunur. Tüyler pürüzsüz ve kısadır ve her türlü renkte olabilir. Cinsin keskin ve uyanık bir ifadesi öne çıkar. Bu köpek ırkı, kuvvetle birleştirilmiş pürüzsüz, dengeli kas gücüne sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede En Popüler İtalyan Köpek Irkları

Wnippet Köpek Bakımı

Bu görkemli ve çok atletik köpek türü, bol miktarda tasma egzersizi ile iyi sonuç verir. Diğer köpekler, insanlar ve hayvanlarla erken sosyalleşme önerilir. Bunlar, cilt hassasiyetleri, duygusal ve fiziksel ihtiyaçları bakımından benzersiz olan orta boy köpeklerdir.

Çok sosyal oldukları ve diğer birçok ırka göre daha hızlı büyüdükleri için ilk kez köpek sahibi olacaklar veya aileler için harika bir köpek seçimidir. Bununla birlikte apartman dairelerinde ya da küçük evlerde yaşayan aileler için de iyidir. İlkbahar ve sonbahar dönemleri dışında fazla tüy dökmez. Sadece haftalık fırçalamaya ihtiyaçları olur. Bu sebeple köpek tarağı ile düzenli bakım yapılması önemlidir. Aynı şekilde dişlerinin rutin olarak fırçalanması, belirli aralıklarda köpek şampuanı ile banyo yaptırılması gerekir.

Wnippet Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Irk, çocuklar ve hayvanlar ile çok iyi anlaşır. Çocuklarla bu kadar iyi geçinmesini sağlayan en önemli özelliği sabırlı olmasıdır. Bu köpekler ayrıca nazik, sessiz ve sakindir. Diğer kedi ve köpeklerle, yabancılarla iyi geçinebilir.

Wnippet Köpeklerde Beslenme

Genel olarak, genç köpekler, büyüyen vücutları için ihtiyaç duydukları tüm besinleri almalarını sağlayan, özel olarak formüle edilmiş bir yavru köpek mamasıyla beslenmelidir. Daha sonra yetişkin mamalarına geçtiklerinde, yiyeceklerin yaşlarına, boyutlarına ve egzersiz yoğunluğuna göre seçilmesi gerekir.

Irkın fazla kilolu olmaması önemlidir. Doğal olarak zayıf köpekler olduğunu ve bu nedenle kilo alımının zayıf vücutları için zararlı olduğunu unutmayın. Yavrular, diğer cinslerin yavruları kadar aktif ve talepkardır, ancak sindirim açısından daha hassastır. Olgunlaştıklarında sakinleşirler ve farklı beslenme ihtiyaçları olur. Cins için özel olarak yapılmış yüksek kaliteli köpek mamasına ihtiyaç duyacaktır. Kuru veya konserve mamalar onlar için iyi bir seçimdir.

Köpeğiniz yavru ise günde 3-4 kez, yetişkin ise onu günde iki kez beslemelisiniz. Tahılsız, glütensiz ve çiğ diyetler, sindirim sorunlarını azaltmak için idealdir. Kaliteli köpek mamaları için online petshop sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlk Kez Köpek Sahibi Olacaklar İçin En İyi Köpek Irkları

Wnippet Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen soru ve cevaplar:

Wnippet Köpekler Apartman Yaşamına Uygun Mu?

Doğası, geçmişi tarafından güçlü bir şekilde yönlendirilmiştir. Aileleriyle birlikte evde yaşıyorlardı ve asla bekçi köpeği olmaları beklenmiyordu. Bu yüzden ırk, apartmanda yaşamak için idealdir.

Wnippet Köpekler Ne Kadar Yaşar?

Bu cins köpekler ortalama 12-15 sene yaşar.

Wnippet Köpeklerin Olası Sağlık Sorunları Neler?

Whippet, aşağıdakilere duyarlı olabilecek çok sağlıklı ve aktif bir köpek ırkıdır:

  • Kalp hastalıkları
  • Kanser
  • Hipotiroidizm
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.