Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yeni Doğan Kedilerin Gözleri Ne Zaman Açılır?

Abone Ol 
Yeni Doğan Kedilerin Gözleri Ne Zaman Açılır?
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele

Yeni doğan kedilerin gözleri ne zaman açılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak edilir. Kediler ilk doğduklarında genellikle gözleri kapalı bir şekilde doğar. Kedinin cinsine ve sağlık durumuna göre kedilerin gözleri belli bir süre sonra açılır. Bu, doğumdan sonra 2 hafta içerisinde gerçekleşir. Ancak bazı kedilerde çeşitli nedenlere bağlı olarak gözlerin açılması daha uzun bir süre alabilir.

Gecikmeye sebep olan başlıca faktör, bağışıklık sisteminin zayıf olmasıdır. Bağışıklık sistemi zayıf olan kedilerin gözlerini açması çok uzun zaman alabilir. Hatta bazı durumlarda bunun için veteriner hekimlerden destek alınması gerekebilir. Doğduktan sonra yavru kedilerin gözlerini açması çok önemli bir süreçtir. Bu sürecin öncesi ve sonrasında pek çok şeye dikkat edilmelidir.

Yeni Doğan Kedilerin Gözleri Açılmazsa Ne Yapılmalıdır?

Yeni Doğan Kedilerin Gözleri

Yeni doğan kedilerin gözleri 2 hafta içerisinde açılmazsa bunun üzerine düşünmelidir. Gözde şişlik ve iltihap olması geciktirici faktör olabilir. Bunun yanı sıra yavru kedinin genel sağlık durumundaki ciddi bir sorun da bu gelişmeye neden olabilir. Bu nedenle yavru kedinin gözleri zamanında açılmazsa veteriner hekimlerden destek alınmalıdır. Kedi sahiplerinin kendilerine göre bir tedavi uygulamaması gerekir. Yavrunun vücudu ve genel sağlık durumu incelendikten sonra uygun görülen tedavi yerine getirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Göz Tümörü Nedir?

Yeni Doğan Kedilerin Gözleri Açıldığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Doğan Kedilerin Gözleri

Yeni doğan kedilerin gözleri ilk açıldığı dönemde gözlerinin sağlığına özen gösterilmelidir. Gözler, kedilerin vücudunda enfeksiyona müsait olan bir bölge olduğu için gerekli hassasiyet gösterilerek bu durum önlenebilir. Bunun için kedi sahiplerinin göz bakımı için özel losyonlar ve göz damlaları kullanması tavsiye edilir. Kedilerin kullanımı için uygun olan bu malzemeler ile kedilerin göz çevresi temizlenmelidir. Göz çevresindeki tüylerin kısaltılması ve bakımının yapılması da bu süreç için çok önemlidir. Tüm bunlara rağmen gözde bir sorun fark edilirse veteriner hekimlerden destek alınması gerekir.

Yeni Doğan Kedilerin Gözlerinde Neden Ödem Olur?

Kedilerin gözlerinin ilk açıldığı süreçte gözlerinde ödem olması normal bir durumdur. Özellikle gözlerin yeni açıldığı zamanda gözlerde hafif sıvı birikimi ve şişlik olabilir. Ancak bu durum olması gerekenden daha ciddi ise ve gözde akıntı, şişlik, ciddi sıvı birikimi ve enfeksiyon varsa tedavi edilmesi gerekir. Bu durumların ortaya çıkması normal bir şey değildir.

Yeni Doğan Kedilerin Gözlerini Temizlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni doğan kedilerin gözlerinin temizliğine dikkat edilmesi, göz sağlığını korumak için çok önemlidir. Bu nedenle kedi sahiplerinin bu konuda dikkat etmeleri gereken bazı şeyler vardır. Yeni doğan kedilerin gözlerini temizlerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Yeni doğan kediler ile temas kurulmadan önce kedi sahiplerinin ellerini güzelce yıkaması hijyen açısından önemlidir.
  • Kedinin gözlerini temizlemek için su kullanılmamalıdır. Bunun yerine yavru kedilerin kullanması için uygun olan göz solüsyonu kullanılmalıdır. Pamuklu bir bez ve göz solüsyonu kullanılarak yavru kedinin gözleri temizlenmelidir.
  • Göz temizliği yapılırken fazla baskı yapmamaya ve yavru kedinin cildini tahriş etmemeye dikkat edilmelidir. Göz çevresi de güzelce temizlenmelidir.
  • Her iki göz için de ayrı bir pamuklu bir bez kullanılmalıdır. Bu sayede gözler arasında enfeksiyonun bulaşması önlenebilir.
  • Yeni doğan kedinin gözleri temizlendikten sonra bölgenin nemli kalmamasına özen gösterilmelidir.
  • Kedinin göz sağlığına ve gözlerindeki değişikliklere dikkat edilmelidir. Bir sorun fark edildiğinde erkenden veteriner hekimlere danışılmalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Russian Blue Kedi Irkı Özellikleri, Karaketer Yapısı ve Bakımı

Yeni Doğan Kedilerin Göz Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler

Kedilerin sağlığını korumak ve sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Yeni doğan kedilerin göz sağlığı için yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Yeni doğan kedilerin göz sağlığı ve genel sağlığı için aşılar çok önemlidir. Bu nedenle aşılarının ihmal edilmeden zamanında yapılması gerekir.
  • Yeni doğan kedi için hijyenik ve uygun bir ortam sağlanmalıdır. Vücutlarının ihtiyacı olan yeterli besinleri kaliteli kedi mamaları aracılığı ile almaları gerekir.
  • Gelişim dönemindeki kedilerin gözlerinin zararlı UV ışınlarından korunması gerekir.
  • Göz çevresinin nem dengesinin korunması için uygun içeriklere sahip göz nemlendiricisi kullanılmalıdır.
  • Yeni doğan kedilerin göz bakımına ve hijyenine dikkat edilmelidir.

Yeni Doğan Kedilerin Göz Sağlığına Dikkat Edilmezse Ne Gibi Durumlar Olabilir?

Yeni doğan kedilerin göz sağlığının korunması için düzenli kontroller ve göz bakımı oldukça önemlidir. Bu durumlara dikkat edilmezse kedilerin gözlerinde keratit, enfeksiyon ve yaralanma gibi hastalıklar oluşabilir. Bu hastalıklara bağlı olarak akıntı, irin, şişlik, göz hareketlerinde zorluk ve görme kaybı meydana gelebilir. Yeni doğan kedilerin vücutları hassas olduğu için gözlerinde oluşan rahatsızlıklar nedeniyle ciddi ölçüde etkilenebilirler. Bu nedenle yeni doğan kedilerin kontrolleri, aşıları ve bakımları ihmal edilmemelidir.

Yeni Doğan Kedilerin Göz Kontrolü Nasıl Yapılır?

Yeni doğan kedilerin göz kontrolü öncelikle kedi sahipleri tarafından yapılır. Göz kontrolü sırasında nazik ve dikkatli olunması gerekir. Kontrolden önce yeni doğan kedinin göz çevresi dikkatlice temizlenmelidir. Temizliğin ardından aydınlık bir alanda göz kontrolü yapılmalıdır. Gözde akıntı, enfeksiyon ve kızarıklık gibi bir sorun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Bir sorun varsa tedavi için veteriner hekimlerden destek alınmalıdır.

Yeni doğan kedinin gözlerinde herhangi bir sorun olmasa dahi düzenli olarak kontrole götürülmeleri gerekir. Özellikle doğumdan sonraki ilk iki hafta sık sık göz kontrolleri yapılması iyi olacaktır. Bu kontroller sırasında göz sağlığı derinlemesine incelenir. İlk iki haftadan sonra haftalık göz kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekir. Düzenli göz kontrolleri, olası bir göz rahatsızlığının erken teşhis ve tedavi edilmesini sağlar. Bu sayede körlük gibi bir durum önlenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Tırmığı Hastalığı Hakkında Önemli Bilgiler

Yeni Doğan Kedilerin Gözlerinde Akıntı Olur Mu?

Yeni doğan kedilerin gözlerinde belli bir süre ve belli bir miktarda akıntı olabilir. Bu durum gelişim süresi için gayet normal bir durumdur. Ancak aşırı miktarda akıntı olması normal değildir. Aşırı akıntı sorununa iltihap, enfeksiyon, travma ve alerjiler sebep olabilir. Bu nedenle bu sorunun giderilmesi için sorunun temeline inilmesi gerekir. Tedavi için veteriner hekimlerin uygun gördüğü tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.

Yeni Doğan Kedilerde Göz Rahatsızlıkları Belirtileri

Yeni doğan kedilerin gözlerinde tümör, enfeksiyon ve travmalar nedeniyle göz rahatsızlıkları gelişebilir. Kedilerin gözlerinde meydana gelen rahatsızlıkların belirtileri şu şekildedir:

  • Yeni doğan kedinin gözlerinde şişkinlik ve kızarıklık olması bir sağlık sorununa işaret edebilir.
  • Gözden sıvı salgılanması ve akıntı sorunu yaşanması ciddiye alınmalıdır.
  • Göz kapaklarında meydana gelen çekilme ve düşme gibi deformasyonlar göz rahatsızlıklarından kaynaklanabilir.
  • Sürekli göz kırpma ve göz hareketlerinde zorlanma meydana gelebilir.
  • Gözde yara, beyazımsı tabaka ve renk değişikliği gibi sorunlar yaşanabilir.
  • Göz rahatsızlıkların daha ileri düzeylerinde görme kaybı ve körlük durumları meydana gelebilir.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.